Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν!

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν!

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο περιμένουμε κάθε χρόνο περισσότερο και από τη πρώτη φθινοπωρινή δροσιά, έρχεται για άλλη μια χρονιά στο κέντρο της πόλης, από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το πλήρες κινηματογραφικό μενού θα περιλαμβάνει ατμοσφαιρικά φιλμ νουάρ, επαναστατικά ρομάντζα, θρυλικές κλασσικές παραγωγές, απροσδόκητα διασκεδαστικά κινηματογραφικά ντεμπούτα, εναλλακτικές αφηγήσεις, διεθνείς υπερπαραγωγές, μουσικές εκπλήξεις, ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές προτάσεις πιο δυναμικές από ποτέ.

Δεν θέλεις να χάσεις την επίσημη πρεμιέρα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας COSMOTE την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στο Θέατρο Παλλάς

Η τελευταία σκηνοθετική δημιουργία του Ζακ Οντιάρ, «Rust and Bone», είναι η πιο συγκινητική και παθιασμένη ιστορία αγάπης των τελευταίων χρόνων η οποία τολμά και διαπραγματεύεται, με τον πιο ποιητικό τρόπο, πανίσχυρες μελοδραματικές συμβάσεις, αναβλύζοντας από την οθόνη σαν πλημμυρίδα και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη απόπειρα αναπαράστασης μιας τόσο βαθιά συναισθηματικής, κινηματογραφικής Οδύσσειας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE προσθέτει ένα εντελώς νέο τμήμα στις κλάσεις του, το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών μικρού μήκους ταινιών.

Τι θα δεις: Πως ένας άντρας συναντάει μια γυναίκα σ' ένα αστικό λεωφορείο. Πως σε ένα απομονωμένο μέρος, μια νεαρή γυναίκα δέχεται γράμματα από έναν αινιγματικό αποστολέα. Ο αποστολέας γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την ζωή της, την κατευθύνει από απόσταση και συνδέει με ένα αόρατο νήμα τα πρόσωπα που συνιστούν τον μικρόκοσμό της. Πως σε πέντε λεπτά πρέπει να πάρεις την πιο σημαντική απόφαση της ζωής σου. Κι αυτό είναι μια τυχαία επιλογή περιλήψεων των ταινιών...

Σε πείσμα των καιρών και της κρίσης που αυξάνει την κατήφεια και την ανασφάλεια, το Φεστιβάλ της Αθήνας, προτάσσει τον πολιτισμό ως γιορτή ελπίδας.

Εκτός από τη διατήρηση των πρωινών προβολών με το μειωμένο εισιτήριο των 4 ευρώ (3η συνεχόμενη χρονιά) και τη διατήρηση των βραδινών προβολών στην τιμή των 6 ευρώ (για 8η συνεχή χρονιά), το φεστιβάλ προχωράει σε περαιτέρω μείωση της τιμής του εισιτηρίου της πρώτης απογευματινής προβολής - σε κάθε κινηματογραφική αίθουσα - στα 5 ευρώ! Παράλληλα, θέλοντας να δώσει μια οικονομική ανάσα στους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, μοιράζει συνολικά 2.000 εισιτήρια σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE.

Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν ωστόσο, το φεστιβάλ θα μοιράσει:

- 1250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ. Προσοχή: Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας και θα δίνεται, από το γραφείο τύπου, την προηγούμενη μέρα.

Το Γραφείου Τύπου του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Για τις 12 μέρες γεμάτες σινεμά και διασκέδαση στους κινηματογράφους Odeon Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46), με πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και σπάνια μουσικά ντοκιμαντέρ, μέχρι θεματικά αφιερώματα και σπάνια κινηματογραφικά αριστουργήματα θα ενημερώνεσαι πολύ συχνά.

Για το πλήρες πρόγραμμα και όλα τα νέα του Φεστιβάλ επισκεφτείτε το: www.aiff.gr