Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι καινούργιες ταινίες που παίζονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Αγάπη
Amour
Δραματική | 2012

Σύμφωνα με τους κριτικούς, το νέο αριστούργημα του Αυστριακού Μίκαελ Χάνεκε.

Δυο συνταξιούχοι δάσκαλοι μουσικής, ο Ζορζ και η Αν, έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με το τέλος τής για δεκαετίες κοινής τους διαδρομής.


Η Κόρη
Κοινωνική | 2012

Μια ελληνική ταινία, του Θάνου Αναστόπουλου, στην οποία η 14χρονη Μυρτώ βρίσκει ένα πρωί την ξυλαποθήκη του πατέρα της κλειστή κι εκείνον να λείπει. Ενώ τον αναζητά, καταλαβαίνει πως παιδεύεται από χρέη, για τα οποία σε σημαντικό βαθμό υπεύθυνος είναι ο συνεταίρος του. Ο μικρός γιος του τελευταίου θα βρεθεί στην αποθήκη και η Μυρτώ θα αποφασίσει να τον κρατήσει «όμηρο» για τα όσα ο πατέρας του προκάλεσε στο δικό της.

Έχει συμπαθητικές κριτικές για τον τρόπο κινηματογράφησης και αφήγησης.

Matching Jack
Δραματική | 2010

Μια χλιαρή και κοινότοπη, όπως γράφεται, Αυστραλέζικη ταινία, στην οποία η, φαινομενικά ευτυχισμένη, οικογενειακή ζωή της Μαρίσα ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι ο γιος της πάσχει από λευχαιμία και ο άντρας της έχει παράλληλη σχέση.


Η Κληρονομιά του Μπορν
The Bourne Legacy
Περιπέτεια | 2012

Η "συνέχεια" της γνωστής, και πετυχημένης, ιστορίας του Πράκτορα Μπουρν, αυτή τη φορά με νέο πρωταγωνιστή. Σε αυτή την ταινία, η αποκάλυψη του σχεδίου της CIA Τρέντστοουν αναγκάζει το υπουργείο Άμυνας να τερματίσει ένα ανάλογο δικό του, «αόρατο» πρόγραμμα εκπαίδευσης πρακτόρων. Ένας από αυτούς όμως καταφέρνει να διασωθεί. Και αρχίζει το κυνηγητό. Σύμφωνα με τις κριτικές, αρκετά ρεαλιστικό, με σφιχτοδεμένο και αποτελεσματικό φιλμάρισμα, αρκετά καλό φιλμ για το είδος του.



Φθινόπωρο
Autumn / Sonbahar
Κοινωνική | 2008

Μια ντοκυμαντερίστικης αισθητικής και γυρίσματος, τούρκικη ταινία, σε σκηνοθεσία του Οζκάν Αλπέρ με τους: Ονούρ.

Έπειτα από δέκα χρόνια, ο πολιτικός κρατούμενος Γιουσούφ αποφυλακίζεται για λόγους υγείας. Γυρίζοντας στο χωριό του, για να ζήσει με την ηλικιωμένη μητέρα του, γνωρίζει στο διπλανό χωρίό μια νεαρή πόρνη που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή.


Σιωπηλό Σπίτι
Silent House
Τρόμου | 2012 |

Ένα αρκετά ατμοσφαιρικό θρίλερ, στο οποίο, σε ένα σχεδόν εγκαταλειμμ'ενο εξοχικό, η νεαρή Σάρα, απομονωμένη βρίσκει τον πατέρα της τραυματισμένο και διαπιστώνει πως κάποιος έχει αποκλείσει τις εξόδους διαφυγής.


Barbie: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ
Barbie: The Princess and the Pop Star
Animation | 2012

Κινουμένων σχεδίων.