Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης

Skyfall
Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού πράκτορα 007, σε σκηνοθεσία Sam Mendes. Ο Bond τραυματίζεται και θεωρείται νεκρός, μετά από προσπάθεια να ανακτήσει μία λίστα με Βρετανούς μυστικούς πράκτορες. Όταν, όμως, η Μ κατηγορείται για τη ανατίναξη του αρηγείου της ΜΙ6, ο θρυλικός πράκτορας επιστρέφει και αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση, ανακαλύπτοντας τον τρομοκράτη πίσω από την επιχείρηση.

Encardia, η Πέτρα που Χορεύει
Το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Άγγελου Κοβότσου, το οποίο, μάλιστα, βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα οδοιπορικό του συγκροτήματος Encardia στα εδάφη της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας.

Η πόλη των παιδιών
Μία ακόμα ελληνική ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες, αυτή την εβδομάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Το κοινωνικό δράμα πραγματεύεται τις παράλληλες ιστορίες τεσσάρων ζευγαριών οι οποίες εξελίσσονται και διασταυρώνονται, στη σημερινή Αθήνα, εξαιτίας μίας εγκυμοσύνης.

Τίνκερμπελ, το μυστικό των Νεραίδοφτερών («Secret of the Wings »)
Το sequel της αγαπημένης ιστορίας μας δείχνει την Τίνκερμπελ να αγνοεί τις προειδοποιήσεις και να πηγαίνει στο Δάσος του Χειμώνα, όπου θα συναντήσει την αδερφή της, Κυάνεια. Εκεί, οι δύο νεράιδες θα ανακαλύψουν το μυστικό των νεραϊδοφτερών αλλά θα μπλέξουν και σε μία σκοτεινή περιπέτεια.

Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί; («Et si on Vivait Tous Ensemble? »)
Γαλλική κομεντί με θέμα την συμβίωση πέντε ηλικιωμένων φίλων (ξεχωρίζει η Jane Fonda), οι οποίοι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ηλικίας τους, όλοι μαζί.

Banksy. Η Τέχνη στο Δρόμο («Exit Through the Gift Shop »)
Ντοκιμαντέρ υποψήφια για Όσκαρ, με θέμα την ενασχόληση ενός Γάλλου, ιδιοκτήτη μπουτίκ στο Λος Άντζελες, που αποφασίζει να ασχοληθεί με την street art, μετά από παρότρυνση του διάσημου Banksy.

The Dinosaur Project
Θρίλερ που πραγματεύεται το οπτικό υλικό που βρέθηκε μέσα στη ζούγκλα του Κονγκό. Το υλικό υποτίθεται ότι ανήκε σε εξερευνητική, επιστημονική ομάδα, η τύχη της οποίας αγνοείται. Τοπ Jurassic Park συναντάει το Blair Witch Project.

Ο Άγνωστος («The Stranger»)
Επανακυκλοφορία του αριστουργηματικού αντιναζιστικού φιλμ νουάρ toy 1946, του μεγαλοφυούς Orson Welles. Κυνηγός ναζί ψάχνει τα ίχνη του Franz Kindler, τον οποίο εντοπίζει αφού απελευθερώσει εγκληματία πολέμου, για αυτό τον σκοπό. Τελικά, ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει τον Kindler, με τη νέα του ταυτότητα, ως ευυπόληπτου πολίτη, σε κωμόπολη του Κονέκτικατ.