Το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς «Μεγάλες προσδοκίες» στις ελληνικές αίθουσες

Το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς «Μεγάλες προσδοκίες» στις ελληνικές αίθουσες

Η ταινία που ξεχώρισε

Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και ο Ρέιφ Φάινς, εκπληρώνουν τις "Μεγάλες Προσδοκίες" του Τσαρλς Ντίκενς, μέσα από τη σπουδαία κινηματογραφική προσέγγιση του βραβευμένου με BAFTA, σκηνοθέτη, Μάικ Νιούελ.

Ο Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι, ο οποίος προέρχεται από την εργατική τάξη, βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει. Ένα χρόνο μετά, θα πιάσει δουλειά στο σπίτι της εκκεντρικής κυρίας Χάβισαμ, μια ντόπια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει στην απομόνωση από τότε που την εγκατέλειψαν, πριν από 30 χρόνια. Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη, κάτι το οποίο θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τα παιδικά του όνειρα αρχίζουν να εκπληρώνονται και ως τζέντλεμαν πλέον κινείται μέσα στη λονδρέζικη κοινωνία, χρησιμοποιώντας την πρωτόγνωρη θέση του για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την εντυπωσιακή Εστέλα... μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση!

Τον τίτλο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς ειρωνικό, καθώς ο Πιπ θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης που τον βοήθησε είναι ο κατάδικος, τον οποίο είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Τα χρήματα, οι φιλοδοξίες του και η αίσθηση που έχει για τον εαυτό του δοκιμάζονται λόγω της σχέσης του με τον ευεργέτη μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί η μοίρα του.

Από τις 18 Απριλίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το trailer της ταινίας