Η επιστροφή του Steven Spielberg

Η επιστροφή του Steven Spielberg

Ο διάσημος σκηνοθέτης μιλά για τη νέα του ταινία «War Horse» που κάνει ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2012 στους κινηματογράφους.

Από την Dream Works Studios και τον σκηνοθέτη Steven Spielberg έρχεται το «War Horse» μια επική περιπέτεια με θέμα τη φιλία και το θάρρος. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1982, το «War Horse» αποτελεί μια κλασική οικογενειακή ιστορία αγάπης και πίστης, η οποία μεταφέρθηκε και στο θέατρο με μεγάλη επιτυχία. Αφηγείται την ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι, και έχει ως αφετηρία μια φάρμα, λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τζόι πωλείται στο βρετανικό ιππικό από τον πατέρα του Άλμπερτ και από εκεί βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του μετώπου.

Ο σκηνοθέτης αναφέρει για την ταινία: «Η ιστορία με γοήτευσε και με μετέφερε ακριβώς στην εποχή εκείνη. Με κατέκτησε με την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια της και την οραματίστηκα ως μια ταινία για οικογένειες, το ταξίδι ενός αγοριού και ενός αλόγου που ήταν κάποτε τόσο κοντά, ώσπου η μοίρα τους χώρισε. Ελπίζω αυτή η ιστορία να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καθώς το μήνυμά της στην ουσία του μπορούν να το νιώσουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και εθνικότητες». Το καστ περιλαμβάνει μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών -David Thewlis, Benedict Cumberbatch, Emily Watson- ενώ αναμένεται στις αίθουσες τον Ιανουάριο το 2012.