Singing in the Rain

Singing in the Rain

Raining Pleasure μετά μουσικής.

gunsnroses_975_x_1123



Guns n Roses- November Rain

Ένα απ’ τα καλύτερα τραγούδια της τελευταίας 20ετίας (και βάλε) συνοδεύεται απο ένα απ’ τα καλύτερα βιντεοκλίπ όλων των εποχών. Πανέμορφη κι η Stephanie Seymour, τότε κυρία Axl Rose.

eurythmics_658_x_818



Eurythmics – Here Comes the Rain Again
Κομμάτι που αναφέρεται στο πως μπορεί να νιώθει κάποιος όταν απορρίπτεται ερωτικά από κάποιον άλλον και την ομοιότητα του συναισθήματος αυτού με μια ξαφνική νεροποντή.

milli_567_x_792



Μilli Vanilli - Βlame it on the Rain
Είναι το τελευταίο Νο1 χιτάκι της μπάντας πριν σκάσει το σκάνδαλο πως στην πραγματικότητα δεν τραγουδούσαν αλλά απλώς ανοιγόκλειναν τα χείλη τους, γεγονός που οδήγησε στην διάλυση τους ως συγκρότημα.

philcollins_990_x_677



Phil Collins - I wish it would rain down
Αν και το τραγούδι αναφέρεται στην αδυναμία ενός ανθρώπου να ξεπεράσει τον προηγούμενο εραστή του, σε μια συνέντευξη του ο Collins είχε πει πως αναφέρεται «σε έναν μετεωρολόγο που προσπαθεί να προβλέψει τι καιρό θα κάνει την επόμενη ημέρα κι όλο πέφτει έξω».

supertramp_1250_x_833


Supertramp - It's raining again
Ένας ερωτευμένος τύπος μπαίνει στο μπαρ όπου εργάζεται η κοπέλα του, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια στο χέρι, θέλοντας να της κάνει έκπληξη. Όμως, αντ’ αυτής, λαμβάνει ένα γράμμα που του λέει πως χωρίζουνε.

zeppelin_816_x_564


Led Zeppelin - Rain Song
Η 7λεπτη αυτή μπαλάντα δημιουργήθηκε μετά από ένα σχόλιο του George Harrison των Beatles στον ντράμερ των Zeppelin, John Bonham, πως «δεν έχετε βγάλει ούτε μια μπαλάντα όσο καιρό υπάρχετε ως συγκρότημα».

gabriel_1250_x_833


Peter Gabriel - Red Rain
Ένα απ’ τα πρώτα οικολογικά τραγούδια της ροκ, το οποίο ο δημιουργός του το εμπνεύστηκε τόσο από μια σειρά από ιστορικές παραβολές που λένε πως όσοι κάτοικοι περιοχών δεν σέβονται τη γη που ζουν, θα τιμωρηθούν με βροχή από αίμα που θα πέσει απ’ τον ουρανό.

genekelly_768_x_990


Gene Kelly - Singin' in the Rain
Η ταινία είναι του 1952, το τραγούδι όμως είναι πολύ πιο παλιό και συγκεκριμένα του 1929, σύνθεση του διάσημου διδύμου Arthur Freed και Herb Brown. Έκτοτε το έχουν τραγουδήσει πολλοί διάσημοι μουσικοί, όπως ο Sammy Davis Jr. τo 1974, ενώ έχει κάνει την εμφάνιση του και σε ταινίες, όπως το «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

bjthomas_683_x_664


BJ Thomas - Raindrops Keep Falling on my Head
Κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 κι αποτέλεσε έναν απ’ τους ανεπίσημους ύμνους του χίπικου κινήματος, μαζί με το «San Francisco» του Scott McKenzie. Ο Thomas έχει να εμφανιστεί στο μουσικό προσκήνιο απ’ το 1994.