Η κρίση κρίση, αλλά οι συναυλίες, συναυλίες

Ερμιόνη Σαρρή
Η κρίση κρίση, αλλά οι συναυλίες, συναυλίες

Ναι η χώρα περνά δύσκολα και ο λαός υποφέρει. Τα οικονομικά ταλανίζουν τη σκέψη του Έλληνα λουόμενου που βέβαια ο χρόνος των διακοπών συρρικνώνεται. Ας όψεται ότι το ταμείον είναι μείον. Τίποτα όμως δεν σταματά τον Έλληνα στις αγαπημένες συνήθειες του Ιουλίου και Αυγούστου όπως οι γιορτές στα χωριά, τα πανηγύρια και οι θερινές συναυλίες που αν δεν πάς τουλάχιστον σε μια δεν έχεις περάσει καλοκαίρι.

Φεστιβάλ και σημαντικά ονόματα διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών συνθέτουν λοιπόν ένα πλούσιο προγράμματα εκδηλώσεων στην Αθήνα και τα νησιά. Φέτος, θα παρακολουθήσεις από κλασική μουσική στηγραφική Σύρο μέχρι εναλλακτικά φεστιβάλ σε βουνά, δάση και απομονωμένες παραλίες. Δες τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις που έρχονται το καλοκαίρι και διάλεξε ανάλογα με το νησί που θα πας… ή το αντίθετο!

SaristraFestival, Κεφαλονιά

5/8- 7/8

Είσοδος ελεύθερη

Το μεγάλο φεστιβάλ του Ιονίου έρχεται τον Αύγουστο στο Παλιό Χωριό των Βλαχάτων Κεφαλονιάς με ηλεκτρονικές, ποπ και ροκ μελωδίες από ανερχόμενα συγκροτήματα και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε μια γιορτή που διαρκεί από αργά το απόγευμα μέχρι νωρίς το πρωί. Ανάμεσα στα ονόματα που θα εμφανιστούν βρίσκονται ο Γιάννης Αγγελάκας, η Monika, οι VictoryCollapse και οι Gioumourtzina.

https://saristrafestival.gr/

NestorioRiverParty, Καστοριά

3/8- 7/8

είσοδος: 15-45€

Το ιστορικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στο Νεστόριο Καστορίας επιστρέφει ανανεωμένο. 5 μέρες, 4 διαφορετικές σκηνές και πολλοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συγκεντρώνονται δίπλα στο ποτάμι και στήνουν μια μεγάλη γιορτή. Θα ακούσεις ετερόκλητους ήχους, από έντεχνο μέχρι ποπ από τους Kadebostany, GadjoDilo, Γιάννη Χαρούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Locomondο, Κωστή Μαραβέγια.

http://people.gr/riverparty/

Secret Sound Festival, Σκύρος

31/7- 1/8

Είσοδος: 15-25€

Το SecretSoundFestival μετακομίζει από την Εύβοια στη Σκύρο και φιλοξενεί δύο μεγάλα διεθνή ονόματα. Οι DubPistols ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους iLLBiLLYHiTEC αλλά και πολλούς ακόμη εγχώριους καλλιτέχνες και στήνουν μια γιορτή με reggae, dub και hiphop ήχους δίπλα στο κύμα. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο μέρες ενώ στις 2 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί με ένα μεσημεριανό πάρτι με μουσική από τους παραγωγούς του Pepper.

https://www.facebook.com/SecretSoundFestival/

Oropos Summer Fest, Ωροπός

30/7, 3/8, 10/8, 14/8

είσοδος: 8-10€

Πρόκειται για ένα νέο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και περιλαμβάνει ένα δυνατό lineup με ονόματα όπως Σωκράτης Μάλαμας, Εισβολέας, Xatzifrageta, Φίλιππος Πλιάτσικας , Φωτεινή Βελεσιώτου και Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Με το εισιτήριό σας θα έχετε δωρεάν μετακίνηση από και προς το κέντρο της Αθήνας.

https://www.facebook.com/oropossummerfest/

Jazz in July Festival 2016, Χανιά

4/7- 30/7

Είσοδος ελεύθερη

H πέμπτη διοργάνωση του τζαζ φεστιβάλ γίνεται στον Βάμο Χανίων και περιλαμβάνει7 συναυλίες, προβολή ταινιών, καθώς και μία έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «BlueNotesinblackandwhite». Θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου με εμφανίσεις κορυφαίων μουσικών της τζαζ σκηνής όπως ο Γιώργος Φακανάς, ο Γιώργος Τρανταλίδης και η Φένια Παπαδόδημα.

Ακόμα όμως και αν μείνεις στην Αθήνα, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, 8 Ιουλίου οι Εditors και οι James μοιράζονται τη σκηνή που έχει στηθεί στην Πλατεία Νερού την πρώτη μέρα του EjectFestival, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου με ροκ ήχους από τους Muse. Λίγο νωρίτερα, στις 19 Ιουλίου, μία ακόμη σημαντική διοργάνωση, αυτή του Rockwave κλείνει με την εμφάνιση της ποπ καλλιτέχνιδος LanaDelRey που θα τραγουδήσει κομμάτια από το σύνολο της δουλειάς της αλλά και από το πρόσφατο άλμπουμ της «Honeymoon». Μαζί της οι Allah- Las σε ένα μουσικό ταξίδι με ήχους από την Καλιφόρνια αλλά και εγχώριοι καλλιτέχνες όπως ο Iratus και οι DaphneandTheFuzz. Την επόμενη μέρα, οι Scorpions επιστρέφουν για πολλοστή φορά στη χώρα μας στην Πλατεία Νερού στην τελευταία σημαντική συναυλία του μήνα.

Μην το σκέφτεσαι, κλείσε εισιτήρια για να ανακαλύψεις νέους ήχους και συγκροτήματα σε καταπράσινα βουνά, ειδυλλιακές παραλίες αλλά και μέσα στην πόλη. Γιατί τα φεστιβάλ σε ανοιχτούς χώρους, είναι πάντα πιο ωραία, ο κόσμος είναι χαλαρός και η αίσθηση ελευθερίας που θα νιώσεις απερίγραπτη. Καλή διασκέδαση και καλές διακοπές!