9 «ματωμένα» τραγούδια

9 «ματωμένα» τραγούδια

Blood On The Tracks, που θα έλεγε και ο Bob Dylan. 

leona_693_x_1188




Leonna Lewis: Bleeding Love

Η νεαρή Leonna έχει αποδείξει πως διαθέτει φωνάρα. Δυστυχώς, οι φήμες απ' το Νησί λένε πως είναι τόσο ιδιόρρυθμη κι εκνευριστική που, ζήτημα είναι, να κάνει λίγα χρόνια καριέρας προτού ξεχαστεί εντελώς.

jacko_936_x_1363


Michael Jackson: Blood On The Dancefloor
Με θέμα μια γυναίκα ονόματι Σούζι που ακολουθεί τον Jackson με σκοπό να τον μαχαιρώσει, το συγκεκριμένο τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1997 κατά πολλούς είναι το τελευταίο μεγάλο κομμάτι του Jacko.

u2_891_x_586



U2: Sunday Bloody Sunday
Γραμμένο για την Ματωμένη Κυριακή του Ντέρι, στις 30 Ιανουαρίου 1972, όπου ο βρετανικός στρατός σκότωσε Ιρλανδούς αμάχους, το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί ένα συναυλιακό αγαπημένο πολλών οπαδών τους.

ozzy_915_x_1188


Black Sabbath: Sabbath Bloody Sabbath
Τα ναρκωτικά κάνουν κακό σε όλους, εκτός απ' τους Sabbath, που με τη “βοήθειά” τους έγραψαν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους: το 1973 τιγκαρισμένοι από κοκαΐνη κι αλκοόλ κυκλοφορήσαν το αριστούργημά τους, “Sabbath Bloody Sabbath”.

stones_1250_x_929


Rolling Stones: Let It Bleed
Λογοπαίγνιο με το “Let It Be” των Σκαθαριών, ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1969 και θεωρείται, μέχρι και σήμερα ο καλύτερος δίσκος των Stones.

acdc_990_x_663


AC/DC: If You Want Blood (You Got It)
Οι φωνητικές χορδές του Bon Scott σκίζονται, γίνονται χίλια κομμάτια, μοιάζοντας σαν ένα παζλ από σάρκες, ουίσκι και νότες πεταμένες στο πάτωμα.

cure_870_x_1305


Cure: Βlood
Πάνε οι σπουδαίες εποχές: πλέον τα τελευταία, χρονικά, τραγούδια του Robert Smith είναι απλά αναμασήματα σπουδαίων στιγμών του παρελθόντος κι αυτό το κομμάτι είναι ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα (προς αποφυγή).

EditorsLP


Editors: Βlood
Μεγάλο τραγούδι από ένα εξίσου σπουδαίο άλμπουμ, το ντεμπούτο των βρετανών επιγόνων του Ian Curtis. Σκοτεινό, μαύρο, αφήνει ελάχιστες χαραμάδες να μπει το φως.

supertramp_1250_x_833


Supertramp: Bloody Well Right
Απ' το άλμπουμ εκείνο που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς, το “Crime Of The Century” του 1974, οι άγγλοι Supertramp ήξεραν ανέκαθεν να γράφουν σπουδαία τραγούδια, με αναρχική δομή κι έξυπνους στίχους.