Oι 11 πιο ντροπιαστικές στιγμές της ροκ και ποπ ιστορίας

Oι 11 πιο ντροπιαστικές στιγμές της ροκ και ποπ ιστορίας

Ροκ σταρ που θα ήθελαν να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί, εντός κι εκτός σκηνής.

lauper_693_x_1039



Σε μια συναυλία της Cyndi Lauper στο Μάνσφιλντ της Μασαχουσέτης το 2004, την ώρα που τραγουδούσε, ένα πουλί της έριξε μια κουτσουλιά, η οποία προσγειώθηκε στο στόμα της. Και μετά είχε και το θράσος να πει «το εξέλαβα ως καλό σημάδι».

nirvana_781_x_1203_2


Βρισκόμαστε στα γυρίσματα των MTV Video Music Awards του 1992 και οι Nirvana παίζουν το «Lithium». Ο Krist Novoselic θέλει να κάνει το κατιτίς παραπάνω, τη φιγούρα του βρε αδελφέ, βγάζει το μπάσο που είναι κρεμασμένο γύρω του, το στριφογυρνάει στον αέρα, αλλά επειδή είναι πιο βαρύ απ’ ότι η κιθάρα, προσγειώνεται στο κεφάλι του και τον εκσφενδονίζει εκτός σκηνής.

ashlee_517_x_1019



Η Ashlee Simpson εμφανίστηκε το 2005 στην αμερικανική εκπομπή «Saturday Night Live» για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ, όμως ένα λάθος στον συγχρονισμό μεταξύ cd και της ίδιας οδήγησε σε μια φοβερά αμήχανη στιγμή, επιθυμώντας όσο τίποτα να ανοίξει η γη και να την καταπιεί.

moontheloon_572_x_853


Το 1967, πριν από μια εμφάνιση των Who στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Smothers Brothers Comedy Hour», ο ντράμερ Keith Moon είχε τοποθετήσει, κρυφά απ’ τους υπολοίπους, μια δέσμη από δυναμιτάκια κάτω από το ντραμ κιτ του με σκοπό να τα ανατινάξει στο τέλος. Όπως κι έγινε, μόνο που η έκρηξη ήταν δυνατότερη του αναμενόμενου και τον Roger Daltrey τον πήρε, κυριολεκτικά, και τον σήκωσε.

u2_891_x_586


Το 1997, κατά τη διάρκεια της «Popmart» περιοδείας των U2, στο Όσλο της Νορβηγίας είχαμε μια μικρή βλάβη στον μηχανισμό που θα άνοιγε το τεράστιο λεμόνι απ’ το οποίο θα έβγαιναν οι τέσσερις U2. Παγιδεύτηκαν μέσα λοιπόν, χτυπούσαν, κανείς δεν τους άνοιγε αλλά τελικά, μετά από λίγο βγήκαν και η συναυλία ξεκίνησε δίχως άλλα απρόοπτα.

kanye_383_x_578


Στις 13 Σεπτεμβρίου 2009, ο Kanye West έκανε κατά πρώτον ρεζίλι τον εαυτό του και μετά το καημένο το κοριτσόπουλο, την Taylor Swift, στα MTV Video Music Awards, παίρνοντας το λόγο και το μικρόφωνο απ’ τα χέρια της και λέγοντας κάτι ηλιθιότητες άνευ προηγουμένου.

diddy_792_x_1188


Ο Sean «Diddy» Combs, σε ένα live του στην Ιμπίθα της Ισπανίας, το καλοκαίρι του 2005 επιχείρησε να το παίξει Iggy Pop, κάνοντας stage diving κι ασφαλώς απέτυχε, αφού το κοινό του δεν είναι μαθημένο σε τέτοιες ταρζανιές: κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να δεχτεί το σώμα του Puff πάνω στους ώμους του και ο Diddy μέτρησε μια μια τις σανίδες του πατώματος.

neilyoungg_1050_x_750



Ο Martin Scorsese γυρίζει το «Last Waltz» των Band μέσα στο Winterland Ballroom του Σαν Φρανσίσκο, την Ημέρα των Ευχαριστιών του 1976, με τη συμμετοχή όλης της μουσικής αφάν γκατέ της εποχής (Dylan, Clapton και δεν συμμαζεύεται). Όταν βγαίνει στη σκηνή ο Neil Young έχει πέσει σύρμα από τις μπροστινές σειρές πως ο καναδός δεν έχει αποτελειώσει την παρασκηνιακή του δουλειά με την κόκα, έχοντας αφήσει μια τεράστια λευκή μύξα σε σχήμα μπάλας να κρέμεται απ’ το αριστερό του ρουθούνι.

fionaapple_660_x_990


Στις 29 Φεβρουαρίου 2000 η Fiona Apple εμφανίστηκε στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης, αλλά τα προβλήματα ήχου ήταν πολλά και αξεπέραστα. Όταν έφτασε στο «Carrion» απευθύνθηκε στο κοινό μυξοκλαίγοντας και φωνάζοντας «αυτό που συμβαίνει είναι φρίκη! Ένας εφιάλτης!» και αμέσως εξαφανίστηκε απ’ τη σκηνή απειλώντας τους δημοσιογράφους πως «αν γράψετε κάτι αρνητικό για την σημερινή μου εμφάνιση θα σας βρω και θα σας σκοτώσω».

jefferson_903_x_1155


Μια εμφανώς μεθυσμένη Grace Slick ανέβηκε στη σκηνή του Congress Centrum στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια της γερμανικής περιοδείας των Jefferson Starship το 1978 και αφού χαιρέτησε ναζιστικά το κοινό, κατόπιν το ρώτησε «ποιος γαμ****ος κέρδισε τον [Β’ Παγκόσμιο] πόλεμο;» για να επιδοθεί στο τέλος σε μια άψογη μίμηση του φασιστικού «περπατήματος της πάπιας».

everly_990_x_760



Είναι 14 Ιουλίου 1973 και οι Everly Brothers παίζουν στο John Wayne Theater του Λος Άντζελες, όταν, περίπου είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, ο Don αρχίζει να μπατάρει, να τρεκλίζει και να λέει ασυναρτησίες απ’ το μικρόφωνο. Εκνευρισμένος ο αδελφός του, ο Phil, σπάει την κιθάρα του πάνω στη σκηνή κι εξαφανίζεται προς τα παρασκήνια, για να δηλώσει κατόπιν πως «οι Everly Brothers μόλις πέθαναν». Το γινάτι του κράτησε ακριβώς μια δεκαετία, αφού το 1983 τα δυο αδέλφια τα ξαναβρήκαν.