Τα 14 Καλύτερα Soundtracks Όλων Των Εποχών

Τα 14 Καλύτερα Soundtracks Όλων Των Εποχών

Μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές συνοδευτικές μουσικές όλων των εποχών.

westside_794_x_581



West Side Story - Leonard Bernstein

Ο Bernstein, με τα «America», «Maria», «The Rumble» κτλ, έγραψε τις καλύτερες παρτιτούρες της ζωής του και οι ερμηνευτές το ανύψωσαν με τη σειρά τους στην κορυφή της λίστας με τα ωραιότερα soundtrack.

killbill_831_x_547



Kill Bill: Vol 1 - Various Artists
Οι ταινίες του Tarantino δεν βλέπονται απλώς: ακούγονται και μάλιστα στη διαπασών, αν κρίνω απ’ την επιλογή τραγουδιών, όπως τα «Bang Bang (My Baby Shot Me Down)» από Nancy Sinatra, «Don't Let Me Be Misunderstood» από Santa Esmeralda, «Woo Hoo» απ’ τις 5.6.7.8's ή «The Lonely Shepherd» απ’ τον Zamfir.

godfather_677_x_990


Godfather - Nino Rota
Το «Βαλς του Νονού» είναι ένα απ’ τα πιο αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά κομμάτια όλων των εποχών και ασφαλώς μια απ’ τις καλύτερες δουλειές του Nino Rota, του «Morricone των φτωχών», όπως τον αποκαλούν.

americangr_951_x_720



American Graffiti - Various Artists
Τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και οι αρχές του ’60, μέσα από 41 επιτυχίες της εποχής. Ροκ εν ρολ μέχρι τελικής πτώσεως, εποχή της αθωότητας και κόντρες με το αμάξι που συνοδεύονται από μερικά απ’ τα γνωστότερα surf n roll κομμάτια της εποχής εκείνης.

mission_776_x_941


The Mission - Ennio Morricone
Τα "On Earth As It Is In Heaven", "Falls" και "Gabriel's Oboe" είναι τρία απ’ τα γνωστότερα κομμάτια του ιταλού Μαέστρου, όλα τους απαράμιλλης ομορφιάς. Ένα soundtrack αξεπέραστο, ακόμη κι απ’ τον ίδιο.

mohicans_990_x_721



The Last Of The Mohicans – Trevor Jones
«Όπου κι αν πας, εγώ θα σε βρω» λέει ο Daniel Day Lewis στην Madeleine Stowe και εκείνη ακριβώς τη στιγμή «πέφτει» μια απ’ τις πιο συγκλονιστικές μουσικές της τελευταίας 20ετίας.

chariots_791_x_503


Chariots of Fire – Vangelis
Οι «Δρόμοι της Φωτιάς» το 1981 όχι μόνο έφτασαν μέχρι τα Όσκαρ, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν και το χρυσό αγαλματάκι. Το σημαντικότερο soundtrack, μαζί με το «Blade Runner», που βγήκε ποτέ από έλληνα μουσικό.

trainspot_758_x_505


Trainspotting - Various Artists
"Lust for Life" από Iggy Pop, "Trainspotting" από Primal Scream, "Atomic" από Sleeper, "Temptation" από New Order, "Sing" από Blur, "Perfect Day" από Lou Reed, "Mile End" από Pulp, "2:1" από Elastica και φυσικά ο ύμνος "Born Slippy .NUXX" των Underworld είναι μόνο μερικά απ’ τα τραγούδια που απαρτίζουν ένα απ’ τα σημαντικότερα soundtrack της εφηβείας μας.

2046_792_x_633



2046 - Shigeru Umebayashi
Ο Shigeru Umebayashi κάνει το ιδανικό soundtrack για πληγωμένες καρδιές και πονεμένους εραστές και δίπλα σε κλασικότροπα μουσικά θέματα ανατολίτικων επιρροών, κολλάει κι ένα «Sway» από Dean Martin, έτσι για το ξεκάρφωμα.

lifeaquatic_732_x_626


The Life Aquatic With Steve Zissou - Seu Jorge
"Starman", "Rebel Rebel", "Rock & Roll Suicide", "Life On Mars?" και "Five Years" και λοιπά τραγούδια του David Bowie ερμηνεύονται στα πορτογαλικά από τον Seu Jorge, δίνοντας μια απόκοσμα ethnic νότα.

boogie_nights_797_x_530


Boogie Nights – Various Artists
Αν θέλεις να έχεις την πιο πλήρη ανθολογία τραγουδιών απ’ την χρυσή εποχή της ντίσκο, τότε απλώς αγόρασε τη διπλή αυτή συλλογή: όλα τα κομμάτια είναι απ’ την δεκαετία του ’70 και οι χορευτικές επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη.

amelie_870_x_428


Amelie – Yann Tiersen
"J'y suis jamais allé", "Les Jours tristes", "La Valse d'Amélie", "Comptine d'un autre été: L'après-midi", "La Noyée", "Le Moulin" κι άλλα πολλά τραγούδια που ξεκίνησαν ιδανικά το πρώτο έτος του 2000.

requiem_990_x_657



Requiem for a Dream – Clint Mansell
Ένα απ’ τα χαρακτηριστικότερα soundtrack της δεκαετίας που μόλις μας άφησε χρόνους, που έχει «παίξει» τόσο πολύ στην εγχώρια τηλεόραση σε εκπομπές, ειδήσεις και κουτσομπολιστικα σώου, που το έχουμε πλέον σιχαθεί, αν κι είναι υπέροχα στοιχειωμένο.

tommy_609_x_881



Tommy - Who & Various Artists
Elton John, Jack Nickolson, Ann Margret, Eric Clapton κι άλλοι πολλοί συμμετέχουν σε αυτή την, επικών, και πέρα από κάθε προσδοκία, διαστάσεων ταινία, κινηματογραφικό ριμέικ του ομώνυμου άλμπουμ των Who απ’ το 1969.