9 Τραγούδια Για το Αρχαιότερο Επάγγελμα στον Κόσμο

9 Τραγούδια Για το Αρχαιότερο Επάγγελμα στον Κόσμο

Η ροκ κουλτούρα έχει πολλάκις υμνήσει τις υπηρεσίες των εκδιδομένων γυναικών. Και αυτά είναι εννιά απο τα γνωστότερα κομμάτια με θέμα συνοδούς πολυτελείας και τα συναφή...

police_900_x_597



Police - Roxanne

Το βρετανικό συγκρότημα βάζει ξανά, μετά απο αρκετά χρόνια, την πόρνη (πολυτελείας ή μη) στο επίκεντρο ενός τραγουδιού και βγάζει το πιο γνωστό του τραγούδι.

moulin_471_x_726


Labelle - Lady Marmalade
Μεγάλη επιτυχία του 1976 με θέμα μια γυναίκα του δρόμου, που σχεδόν 25 χρόνια μετά έγινε ξανά χιτάκι απο το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Moulin Rouge».

queenband_593_x_712


Queen - Killer Queen
«Πρόκειται για μια συνοδό πολυτελείας. Θέλω να πω με το τραγούδι αυτό πως οι κλασάτοι άνθρωποι μπορούν κι αυτοί να εκπορνεύονται, ενίοτε», είχε πει ο ίδιος ο Freddie Mercury.

donnasummer_552_x_824



Donna Summer - Bad Girls
Τα κορίτσια αμφίβολου ηθικής των “Bad Girls” είναι, μαζί με τα “Hot Stuff” και “She Works Hard For The Money”, τα τρία πιο γνωστά τραγούδια της Donna Summer, που δείχνει να έχει μια εμμονή με παρόμοια θεματολογία...

ramones_814_x_521


The Ramones - 53rd & 3rd
Γραμμένο το 1976 απο τον μπασιστα Dee Dee Ramone το τραγούδι μιλάει για μια διασταύρωση στη Νέα Υόρκη, όπου σύχναζαν (γιατί πλέον το μέρος εκεί έχει μετατραπεί σε... εκκλησία) πόρνες.

eltonn_600_x_900


Elton John - Sweet Painted Lady
Ένας ναύτης πιάνει ξανά στεριά, έχοντας πρώτα ξοδέψει όλο του το μηνιάτικο στα «κορίτσια». Άντ’ αυτού, θα μπορούσε να είναι το “Island Girl” του ιδίου του Elton, σχετικά με μια διμετρη καλλονή –τραβεστί φυσικά.

animals_622_x_471


The Animals - The House of the Rising Sun
Ένα παραδοσιακό αμερικανικό τραγούδι σχετικά με τα «κόκκινα φανάρια» της Νέας Ορλεάνης που έγινε επιτυχία το 1964 απο το βρετανικό συγκρότημα.

blondie_726_x_526


Blondie - X Offender
Ο κανονικός του τίτλος ήταν “Sex Offender”, αλλά η δισκογραφική τους εταιρεία επέμενε να βγάλουν τη λέξη «σεξ» απ' τον τίτλο. Μιλάει για μια πόρνη που ερωτεύεται τον αστυνομικό που την συνέλαβε.

saltnpepa_682_x_433



Salt-N-Pepa - None Of Your Business
Το κομμάτι αυτό του 1995 βοήθησε να μπει ξανά σε τροχιά η, μέχρι τότε, χαμένη καριέρα του γυναικείου χιπ χοπ σχήματος, δίνοντας τους το δισκογραφικό «φιλί της ζωής».