Οι σταρ και οι απαιτήσεις τους

Οι σταρ και οι απαιτήσεις τους

Μπήκαμε στα καμαρίνια των πιο γνωστών μουσικών και μάθαμε τι ζητάνε πριν από κάθε τους συναυλία.

gunsnroses

Οι Guns N' Roses (δηλαδή ο Axl Rose και κάτι session μουσικοί) απαιτούν να έχουν στο καμαρίνι τους “ποικιλία από ενήλικα περιοδικά όπως Penthouse ή Playboy”.

foofighteers_990_x_879


Οι Foo Fighters κι ειδικά ο κιθαρίστας και τραγουδιστής τους, ο Dave Grohl, λατρεύει το τυρί. Δωσ' του γκοργκοντζόλα και καμαμπέρ και παρ' του την ψυχή. Απαιτεί το καμαρίνι να είναι γεμάτο με τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη τυριών.

cher_1179_x_1771


Η Cher ζητάει ένα ξεχωριστό δωμάτιο για να κρεμάει και να δοκιμάζει τις περούκες με τις οποίες βγαίνει στη σκηνή, επειδή, όπως φαίνεται, οι περούκες της έχουν δική τους ζωή.

gabriel



Ο πρώην τραγουδιστής των Genesis, ο Peter Gabriel, γνωστός γυναικοκατακτητής, απαιτεί, πριν από κάθε live του, να αφεθεί στα χέρια μιας έμπειρης μασέζ για 1 ώρα.

fareellll_1305_x_1950



Άλλοι ζητάνε αλκοόλ, άλλοι ναρκωτικά, οι Jane's Addiction ζητούν δυο πακέτα χαρτάκια για “στριφτό” τσιγάρο της μάρκας Zig Zag, χρώματος πορτοκαλί. Αν είναι λευκά, κόκκινα ή μπλε, ενδέχεται να εκνευριστούν και να μην βγουν να παίξουν.

stones_1250_x_929


Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι Rolling Stones απαιτούσαν να βρίσκονται στα καμαρίνια τους δυο γυναίκες ηλικίας μέχρι 30 ετών, ντυμένες σέξι, αλλά όχι προκλητικά, με καλούς τρόπους, ευγενικές και καλλιεργημένες, με σκοπό να κάνουν τα θελήματά τους, πριν και μετά τη συναυλία.

bolton_1632_x_2448



Ο Michael Bolton είναι ρητός και κατηγορηματικός: “όχι κρεμμύδια”, λες και είχε κάποιος σκοπό να του φέρει όλο το λαχανόκηπο του Μπάρμπα Στάθη μέσα στο καμαρίνι του. Έτσι όπως πηγαίνει βέβαια η καριέρα του, σε λίγο θα χρειαστεί σκόρδα, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

aretha_529_x_750



Η Aretha Franklin πάσχει από ακροφοβία, γεγονός που δεν της επιτρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά σε μέρη που είναι ψηλά ή να δίνει συναυλίες από μεγάλο ύψος. Απαιτεί λοιπόν το δωμάτιο του ξενοδοχείου της να βρίσκεται μέχρι τον 5ο όροφο, όχι παραπάνω γιατί ζαλίζεται και ανεβάζει πυρετό στις φωνητικές της χορδές.

llcool_1092_x_1448


Κανείς δεν αμφισβήτησε πως ο LL Cool J τα καταφέρνει καλά με τις γυναίκες (άλλωστε το όνομά του σημαίνει “Ladies Love Cool James”): μετά από κάθε συναυλία ζητάει να βρίσκεται στο καμαρίνι του ένα μπουκαλάκι Johnson & Johnson Baby Oil, καθώς και 24 κόκκινα τριαντάφυλλα, just in case μια θαυμάστριά του περάσει να του πει ένα “γεια”...

beachboys_542_x_720



Οι Beach Boys ήταν λίγο κουλοί: όχι μόνο ζητούσαν να έχουν στη διάθεσή τους μεγάλους BIC αναπτήρες, αλλά απαιτούσαν να είναι οποιουδήποτε χρώματος, πλην του πράσινου. Κάποιος είχε θεματάκι με την οικολογία μέσα σ' αυτή τη μπάντα -να το κοιτάξει άμεσα, πριν του το γυρίσει σε πνευμονία.

trent_1000_x_1500



Δυο κουτιά αλεύρι Corn Starch ζητάει ο Trent Reznor των Nine Inch Nails πριν από κάθε συναυλία του: όχι, δεν θα φτιάξει κέικ, το θέλει ώστε να το απλώνει πάνω στο σώμα του κι αυτό να γλιστράει ευκολότερα μέσα στα βινιλ, λατέξ ή ο,τι διάολο είδος παντελόνια φοράει.

paul_macca_716_x_1114



Ο οικολόγος Paul McCartney δίνει ρητή εντολή να μην υπάρχουν δέντρα μέσα στο χώρο που θα δώσει συναυλία, παρά μόνο μεγάλα φυτά στο έδαφος ή σε γλάστρες. Αν το πρώην Σκαθάρι παρατηρήσει έστω κι έναν κομμένο κορμό δέντρου, απειλεί να μην δώσει τη συναυλία και να τα μαζέψει και να φύγει.

boygeorge_594_x_798


"CRACK OIL MACHINE" ζητάει ο Boy George, χωρίς ποτέ κανείς να έχει καταλάβει τι ακριβώς εννοεί, γι' αυτό το λόγο έχει να δώσει συναυλία 19 χρόνια.

gnarls_1168_x_1752


Στο ένα δωμάτιο ένα κουτί magnum προφυλακτικά και στο άλλο δυο ζευγάρια λευκές αθλητικές κάλτσες: αυτές είναι οι απαιτήσεις των δυο Gnarls Barkley πριν από κάθε συναυλία τους. Ο ένας παίζει με γυναίκες, ο άλλος μάλλον ασχολείται με τον εαυτό του -ή με τις αθλοπαιδιές.

metallica_640_x_426



Μπέικον. Μπέικον. Μπέικον. Οι Metallica το επαναλαμβάνουν τρεις φορές ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητοί: για όσους δεν κατάλαβαν, θέλουν να έχουν στο καμαρίνι τους φρεσκοτηγανισμένο, αλατισμένο και τραγανό χοιρινό λίπος, κάθε μέρα και σε κάθε τους γεύμα.

iggypop_1116_x_1724



“Όχι ρομπότ-παιχνίδια, όχι τηλε-ευαγγελιστές, όχι πλαστικοί ιππόκαμποι, no bailiwicks, crepescules or kooks”: αυτά κι άλλα πολλά, σε σύνολο 18 σελίδες, απαιτεί ο Iggy Pop, χωρίς ποτέ κανένας να κατάφερε να βγάλει άκρη τι σημαίνουν οι τελευταίες λέξεις.