Επίδοξε μουσικέ, μάθε τέχνη κι άσε την

Επίδοξε μουσικέ, μάθε τέχνη κι άσε την

Τι επάγγελμα εξασκούσαν δέκα διάσημοι μουσικοί πριν γίνουν διάσημοι;

clarkson


Η Kelly Clarkson εργαζόταν ως μοντέλο για προώθηση ενεργειακών ποτών
Η νικήτρια του «American Idol» δούλεψε στα νιάτα της ως μοντέλο της Red Bull, με την οποία γυρνούσε τα μπαρ της πολιτείας όπου γεννήθηκε, το Τέξας, προσπαθώντας να προωθήσει με το χαμόγελο της το πασίγνωστο ενεργειακό ποτό.

madonna_842_x_1271


Η Madonna εργαζόταν ως πωλήτρια στα Dunkin' Donuts
Η νεαρή Louise Ciccone ήρθε στην Νέα Υόρκη στα τέλη των ‘70s με όνειρα να γίνει η πιο διάσημη χορεύτρια της εποχής της. Προκειμένου να πληρώνει τα μαθήματα χορού, έπιασε δουλειά στο ταμείο του υποκαταστήματος των Dunkin' Donuts στην Times Square, μέχρι που απολύθηκε επειδή, όπως λέει ο αστικός μύθος, πλακώθηκε με έναν πελάτη.

bflowers_900_x_673



Ο Brandon Flowers εργαζόταν ως αχθοφόρος σε ξενοδοχείο
Ο τραγουδιστής των Killers γεννήθηκε σε μια πόλη, το Λας Βέγκας, με μόνιμο κι όχι εποχιακό τουρισμό και με θέσεις εργασίας να ανοίγονται συνεχώς ειδικά για φιλόδοξους νέους. Η πρώτη του δουλειά ήταν ως αχθοφόρος στο ξενοδοχείο Gold Coast Hotel της πόλης, όπου κι έβγαζε τα προς το ζην κουβαλώντας βαλίτσες.

macy_935_x_1404



Η Macy Gray εργαζόταν ως πωλήτρια στα McDonald’s
Τα «Μακντό» ήταν η πρώτη δουλειά της Macy, για το λόγο αυτό και κάποια χρόνια μετά, αφού έγινε γνωστή, η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων της ζήτησε να γυρίσει για χάρη της, το 2005, ένα διαφημιστικό σποτ με θέμα την προ ετών εμπειρία της. Απ’ το ίδιο πόστο έχουν επίσης περάσει στα νιάτα τους τόσο η Pink, όσο και η Shania Twain.

snoop_1058_x_879


Ο Snoop Dogg εργαζόταν ως πωλητής σε μπακάλικο
Λίγο πριν ο Snoop ανακαλύψει πως είναι να βγάζεις χρήματα πουλώντας ναρκωτικά (ναι, ήταν σεσημασμένος έμπορος, με ένα σχετικά μεγάλο ποινικό μητρώο συλλήψεων), εργαζόταν για πολλά χρόνια στο μπακάλικο της γειτονιάς του, στο Long Beach της Καλιφόρνια, συσκευάζοντας τα ψώνια για τους πελάτες.

rodstewart_842_x_1205



Ο Rod Stewart εργαζόταν ως εκσκαφέας τάφων
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής απ’ τα τσικό της Celtic που αναγκάστηκε να σταματήσει τη μπάλα πριν καλά καλά μπει στα 18 του χρόνια εξαιτίας ενός σοβαρού ατυχήματος στα πόδια του, αναγκάστηκε να βγάλει τα πρώτα του χρήματα ανοίγοντας τάφους στο διάσημο λονδρέζικο κοιμητήριο του Highgate.

gwen_1095_x_1483



Η Gwen Stefani εργαζόταν ως καθαρίστρια
Το «Hollaback Girl» συνήθιζε να καθαρίζει πατώματα και τουαλέτες στην επιχείρηση Dairy Queen που βρισκόταν πολύ κοντά στο πατρικό της σπίτι, στο Fullerton της Καλιφόρνια, μέχρι που ο αδελφός της της ζήτησε να δοκιμάσει την τύχη της στα φωνητικά της νέας του μπάντας, των No Doubt.

jackwhite_1006_x_1595


Ο Jack White εργαζόταν ως επιπλοποιός
Ο κιθαρίστας των White Stripes έμαθε το επάγγελμα αυτό από πολύ μικρή ηλικία, καταλήγοντας να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση επίπλων, ονόματι «Third Man Upholstery» στην γενέτειρα πόλη του, το Ντιτρόιτ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, η επιχείρηση δεν πήγε καλά και ο ίδιος αναγκάστηκε να το ξαναρίξει στην ηλεκτρική κιθάρα.

sting_779_x_1169


Ο Sting εργαζόταν ως εφοριακός και καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας
Ως Gordon Sumner, ο μετέπειτα μπασίστας των Police δούλεψε από το 1971 μέχρι το 1976 αρχικά ως ελεγκτής λεωφορείων, μετά για ένα φεγγάρι ως εργάτης σε οικοδομές, πριν πιάσει την πρώτη του σταθερή δουλειά ως εφοριακός και, τελικά, καθηγητής αγγλικών.

elvis_1125_x_1036


Ο Elvis Presley εργαζόταν ως φορτηγατζής
Ο «Βασιλιάς» οδηγούσε φορτηγά για την εταιρία Crown Electric Company στη γενέτειρα του, το Memphis, αλλά αφού είδε κι απόειδε πως δεν πρόκειται να κάνει καριέρα, αποφάσισε να αφήσει το νυχτοκάματο του τρόμου και να σπουδάσει ηλεκτρολόγος σε μια τεχνική σχολή, πριν τον ανακαλύψει ο μουσικός παραγωγός Sam Phillips.