Αν είναι αρκετά καλό για το Gossip Girl, είναι αρκετά καλό για όλους

Αν είναι αρκετά καλό για το Gossip Girl, είναι αρκετά καλό για όλους

Η μπάντα, Τhe Naked and the Famous που έχει ακουστεί στις σειρές, Gossip Girl και Vampires Diaries και έχει αποθεώσει το BBC, κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της, Passive Me, Aggressive You.

Οι Τhe Naked and the Famous ξεκίνησαν το 2008 στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, όταν ο Thom Powers συνάντησε την Alisa Xayalith στο μουσικό γυμνάσιο και σχημάτισαν ένα electro duo! Με την προσθήκη 3 συμμαθητών τους, των David Beadle, Jesse Wood & Aaron Short δημιούργησαν τη τελική σύσταση του συγκρότηματος που πήρε το όνομα του από ένα τραγούδι του Tricky. Ξεκίνησαν να γράφουν το album τους και ο αέρας άρχισε να βαραίνει στο δωμάτιο και να μυρίζει σκόνη, όνειρα και ξεχασμένα καλοκαίρια. Αυτό είναι το συναίσθημα που σου βγάζει και το "Passive Me, Aggressive You", το ντεμπούτο album της μπάντας. Έκσταση, καθαρή ενέργεια, μυσταγωγία και αθωότητα.

Από το εναρκτήριο faster and new wave-ier track, "All of This" που μπαίνει σαν δροσερός αέρας από το ανοιχτό παράθυρο ως το "Punching in a Dream"* που σε κάνει να φαντάζεσαι ένας ακόμα από πολλούς άλλους σε κάποιο από τα τα θερινά τα φεστιβάλ και το "Young Blood" που σε στέλνει κατευθείαν στα βαθιά, σαν ένα μεγάλο beat της Björk που όσο προχωράει δυναμώνει, με τις ευφορικές φωνές του κοριτσιού και των αγοριών ανάμεσα σε μελαγχολικές κιθάρες, πλήκτρα και pop σύνθια.

Ο τρόπος που οι Τhe Naked and the Famous «ανακατεύουν» όσα αγαπούν Massive Attack, Bjork, PJ Harvey and Tricky και τραγουδούν με την καρδιά τους, σαν να ξεσπάνε και σαν να ξεφαντώνουν, εναλλάσσοντας συγκίνηση κι ένταση, με τέτοια φυσικότητα που «βγάζει» σε ονειρικά ηχητικά τοπία, σε κάνει να σαστίζεις και να κοιτάς τη μουσική ν' ανεβαίνει σαν διάφανη κορδέλα, πλέκοντας σπείρες και τόξα στο τελευταίο φως του απογευματινού ήλιου, ενώ το καλοκαίρι δεν λέει να περάσει στo cd player. Ακούστε το και θα καταλάβετε.