Είσαι σπάταλη; Αν ακολουθήσεις αυτά τα 5 βήματα θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι σπάταλη; Αν ακολουθήσεις αυτά τα 5 βήματα θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα

Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις!

Αν υπάρχει ένα resolution το οποίο θα θέλαμε να τηρήσουμε μέσα στο 2017, είναι το να κάνουμε περισσότερη εξοικονόμηση χρημάτων! Ξέρω πόσο δύσκολο ακούγεται -και είναι- αλλά δεν χάνεις κάτι να προσπαθήσεις και να κάνεις πράξη τουλάχιστον ένα από τα resolutions της νέας χρονιάς.

Είναι αρκετά δύσκολο να ξοδεύεις λιγότερα, πόσο μάλλον όταν κυκλοφορείς στο δρόμο και δελεάζεσαι από τις βιτρίνες των καταστημάτων που βλέπεις δίπλα σου. Αν είσαι αρκετά σπάταλη λοιπόν, ακολούθησε αυτές τις 5 συμβουλές και έτσι θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα.

#1. Υπενθύμισε συνεχώς στον εαυτό σου το στόχο σου
Πρακτικά όπου και να κοιτάξεις δελεάζεσαι από πράγματα που βλέπεις γύρω σου και στα οποία θα μπορούσες να ξοδέψεις χρήματα όπως αυτοκίνητα, ρούχα, παπούτσια κλπ. Πως θα σου φαινόταν όμως να κάνεις μία λίστα με πράγματα στα οποία πρέπει να επενδύσεις; Σίγουρα ακούγεται πολύ καλύτερο. Βάλε λοιπόν στα σχέδια σου ένα ταξίδι και ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα, έτσι θα είναι πιο εύκολο.

#2. Άνοιξε έναν καταθετικό λογαριασμό σε άλλη τράπεζα
Πολλοί άνθρωποι ζητούν μέρος των χρημάτων της μισθοδοσίας τους να γίνεται σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό, έτσι ώστε να κάνουν καλύτερη διαχείριση των χρημάτων τους. Κάτι ανάλογο μπορείς να κάνεις κι εσύ. Είτε να ανοίξεις ένα δεύτερο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα και να βάζεις και σε αυτόν χρήματα, είτε να πάρεις έναν από εκείνους τους κουμπαράδες που χρειάζεται να πας στην τράπεζα για να τον ανοίξουν.

#3. Κατέβασε μία εφαρμογή στο κινητό σου που θα σε βοηθήσει στη διαχείριση των χρημάτων σου
Άλλη μία εύκολη λύση που θα σε βοηθήσει να ξοδεύεις λιγότερα και μόνο εκεί που χρειάζεται, είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή στο κινητό σου, η οποία θα κάνει ακριβώς αυτό που εσύ δυσκολεύεσαι, να αποταμιεύεις χρήματα!

#4. Βγες για ψώνια μόνη σου
Σίγουρα προτιμάς να βγαίνεις για ψώνια με τις κολλητές σου ή ακόμα και με τον φίλο σου, ωστόσο αν θες να αποταμιεύσεις χρήματα είναι πολύ καλύτερο να βγαίνεις έξω μόνη σου. Ξέρουμε ακούγεται λίγο παράλογο το πως ακριβώς θα αποταμιεύσεις, αφού θα ψωνίζεις, παρ’ όλα αυτά έρευνες έχουν δείξει πως όταν είσαι μόνη σου ξοδεύεις λιγότερα, γιατί δεν έχεις κανέναν να σε επηρεάζει.

#5. Ψώνισε όταν έχεις τις «μαύρες» σου
Μία μελέτη που έγινε πρόσφατα από το περιοδικό Έρευνα του Marketing, έδειξε πως αυτοί που βγαίνουν για ψώνια και είναι πιο χαλαροί, τείνουν να ξοδεύουν πολλά περισσότερα χρήματα από εκείνους που δεν είναι τόσο χαλαροί ή στρεσαρισμένοι. Με άλλα λόγια αν διανύεις την πιο όμορφη και πιο ευχάριστη ημέρα της ζωή σου μη βγεις για ψώνια γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως θα ξοδέψεις πολλά περισσότερα χρήματα και μάλιστα σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

Γι’ αυτό κανόνισε να κάνεις τα ψώνια σου (ακόμα και αν είναι σουπερμάρκετ), όταν είσαι λίγο πιο κουρασμένη, μετά τη δουλειά ή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος σου.