Μητέρα και κινηματογράφος

Μητέρα και κινηματογράφος

Οι μαμάδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα στον κινηματογράφο. Δυναμικές, ευαίσθητες, δραστήριες, παραδοσιακές, μοντέρνες… Όποια και αν είναι τα χαρακτηριστικά τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικογένειά τους και μάχονται ενάντια σε δυσκολίες για να προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά τους. Συγκεντρώσαμε τις πιο ιδιαίτερες μαμάδες, που έκαναν τα πάντα για τηλεοπτικά παιδιά τους και κατάφεραν να μας συγκινήσουν, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο. Στη γιορτή της μητέρας, στις 14 Μαΐου, αφιέρωσε λίγο χρόνο στη μαμά σου και απολαύστε μαζί μία από τις παραπάνω ταινίες!

«Έριν Μπρόκοβιτς»

Προκειμένου να προστατέψει την υγεία των παιδιών της, η Τζούλια Ρόμπερτς ως Έριν Μπρόκοβιτς, κάνει τα πάντα. Όταν λοιπόν, συνειδητοποιεί ότι το νερό της πόλης είναι μολυσμένο και συνεπώς επικίνδυνο για την οικογένειά της, δεν διστάζει να έρθει αντιμέτωπη με μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Είναι αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της και με θάρρος και δυναμισμό καταφέρνει να νικήσει τη μάχη της ενάντια στο σύστημα ενώ μάλιστα αρνείται να πάρει το υπέρογκο ποσό που της προσφέρουν προκειμένου να κάνει πίσω… Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι για τον συγκεκριμένο ρόλο, η ταλαντούχα ηθοποιός κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

«H ζωή σε δύο πράξεις»

Δεν είναι όμως η μοναδική φορά που η εν λόγω ηθοποιός εντυπωσιάζει με τον ρόλο της μαμάς. Στην ταινία «H ζωή σε δύο πράξεις» μπορεί να μην είναι η βιολογική μαμά των παιδιών του χωρισμένου συντρόφου της, αλλά καταφέρνει να τα κερδίσει. Μπορεί να είναι τελείως άπειρη και να διαφέρει πολύ από την πραγματική τους μητέρα, την οποία υποδύεται η Σούζαν Σαράντον, όμως καταφέρνει να ανταποκριθεί πλήρως στον ρόλο της, όταν τα παιδιά την έχουν πραγματικά ανάγκη.

η ζωη

«Εγώ, αυτός και η μητέρα του»

Μία ιδιαίτερη μαμά είναι και η Μέριλ Στριπ στο «Εγώ, αυτός και η μητέρα του». Εκεί, η πρωταγωνίστρια βρίσκεται σε μία εσωτερική μάχη, καθώς το επαγγελματικό της ήθος και τα στερεότυπα του παραδοσιακού ρόλου της μητέρας συγκρούονται. Πιο συγκεκριμένα, υποδύεται μία πολύ επιτυχημένη ψυχολόγο, η οποία κάνει ψυχανάλυση στην 37χρονη Ούμα Θέρμαν, που έχει σχέση με τον κατά πολύ μικρότερό γιο της! Τελικά, βρίσκεται στην άβολη θέση να επικροτεί τον δεσμό για το καλό της πελάτισσάς της. Καμία σχέση με την αθάνατη Ελληνίδα μάνα!

αυτος και η μαμα

«Όλα για τη μητέρα μου»

Η πολυβραβευμένη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, παρουσιάζει την πρωτότυπη ιστορία μίας μητέρας που χάνει τον 17χρονο γιο της. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αναζητά τον πατέρα του παιδιού της και μέσα από το ταξίδι της θίγονται ευαίσθητα θέματα που αφορούν σε κοινωνικά ζητήματα, παρουσιάζοντας τις δυσκολίες και τις σκληρές δοκιμασίας της μητρότητας.

ολα για την μαμα

«Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν»

Ο απεγνωσμένος χαρακτήρας μίας μητέρας παρουσιάζεται μοναδικά σε μία δραματική ταινία. Καθώς ο γιος της έχει διαπράξει ένα ασυγχώρητο έγκλημα, εκείνη προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της και να διαχειριστεί τα έντονα συναισθήματά της. Νιώθει ενοχές όσον αφορά στην ανατροφή του και αναρωτιέται αν εκείνη είναι υπεύθυνη για τις πράξεις του. Τα ερωτήματα που θέτει το έργο είναι πάρα πολλά και τονίζουν το αδιέξοδο των οικογενειακών σχέσεων…

κεβιν

«Το δέντρο της ζωής»

Η Τζέσικα Τσάστεϊν ενσαρκώνει την τελειότητα. Είναι μία στοργική μητέρα, σε αντίθεση με τον βίαιο άντρα της, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μπρατ Πιτ. Σε αρκετά σημεία της ταινίας δεν μιλάει αλλά δείχνει με κάθε τρόπο την αστείρευτη αγάπη της για τα τρία παιδιά της, και μόνο με το βλέμμα της. Ο χαρακτήρας της αντιπροσωπεύει τη συμπόνια και την ανιδιοτελή αγάπη, ενώ οι γιοι της την βλέπουν τέλεια…

δεντρο