Γιατί οι γυναίκες διακρίνουν τα χρώματα καλύτερα από τους άντρες;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γιατί οι γυναίκες διακρίνουν τα χρώματα καλύτερα από τους άντρες;

Ήρθε η ώρα για απαντήσεις

Πόσες φορές δεν έχεις τσακωθεί με τον καλό σου, με τον αδερφό σου ή ακόμη και με τον κολλητό σου για το τιρκουάζ μπλουζάκι σου που εκείνος το βλέπει γαλάζιο και σου λέει πως δεν ταιριάζει με τα παπούτσια που φοράς; Μην μας απαντήσεις, η ερώτηση είναι ρητορική και η απάντηση αν υπήρχε, θα ήταν «άπειρες» φορές.

Μία από τις μεγαλύτερες μάχες μεταξύ των δύο φύλλων είναι τα χρώματα και οι αποχρώσεις τους, που για μας είναι πολλές, ενώ για τους άντρες είναι όλα ίδια και τίποτα δεν ξεφεύγει από τα βασικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο κ.ο.κ).

Επειδή όμως ουκ ολίγες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα μας, ήρθε η ώρα να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Το πίσω μέρος της μεμβράνης του βολβού περιέχει 7 εκατομμύρια κωνικά κύτταρα που με τη βοήθειά τους, διακρίνουμε τα χρώματα. Οι πληροφορίες για τα χρωματιστά κύτταρα περιλαμβάνονται στο χρωμόσωμα «x». Οι γυναίκες έχουν 2 από αυτά τα χρωμοσώματα, ενώ οι άνδρες έχουν μόνο ένα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να διακρίνουν περισσότερα χρώματα και αποχρώσεις.