Staycation: 5 τρόποι για να απολαύσεις ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Staycation: 5 τρόποι για να απολαύσεις ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να χουζουρεύεις μέχρι αργά την Κυριακή χωρίς να καμία υποχρέωση; Μερικές φορές οι καλύτερες διακοπές είναι αυτές που περνάμε στον καναπέ του σπιτιού μας. Άλλωστε, καμιά μας δεν θέλει να κάνει μπάνιο στον ιδρώτα, κολλημένη στην κίνηση μέχρι να φτάσει σε κάποια από τις ασφυκτικά γεμάτες παραλίες της Αττικής…Αν λοιπόν δεν έχεις σχέδια για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μην αγχώνεσαι. Αξιοποίησε τον χρόνο σου στο σπίτι όσο καλύτερα μπορείς, ξέφυγε για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, χαλάρωσε και ξαναβρές τον χαμένο σου εαυτό!

Περιποιήσου τον εαυτό σου σαν πραγματική βασίλισσα

Μετάτρεψε το μπάνιο σε σπα γεμάτο κεράκια, αρωματικά έλαια και ροδοπέταλα. Το χαλαρωτικό αυτό σκηνικό θα σε βοηθήσει να ηρεμίσεις και να αναζωογονηθείς. Στη συνέχεια μπορείς να δοκιμάσεις κάποια χειροποίητη μάσκα ομορφιάς, να ενυδάτωσες το σώμα σου και να ασχοληθείς με την φροντίδα των άκρων σου κάνοντας ένα mani-pedi! Με λίγη προσοχή, μπορείς να κάνεις θαύματα, χωρίς καν να έχεις επισκεφτεί ένα ακριβό κέντρο ομορφιάς!

Παρακολούθησε ξανά την αγαπημένη σου σειρά

Γιατί να δεις μία σειρά ή ταινία που ήδη γνωρίζεις το τέλος; Για τον πολύ απλό λόγο ότι αναζητάς τα ίδια συναισθήματα που σου δημιουργεί κάθε φορά που την παρακολουθείς. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις και ξέρεις ότι δεν πρόκειται να απογοητευτείς. Θα απολαύσεις κάθε σκηνή, θα ανακαλύψεις νέες πτυχές των χαρακτήρων και θα χαλαρώσεις απόλυτα στον καναπέ σου!

Οργάνωσε μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι

Μία από τις εικόνες που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε διακοπές είναι η παρέα φίλων που μοιράζονται φαγητό, συζητήσεις και γέλια γύρω από το ίδιο τραπέζι. Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να ζήσεις αυτήν την καλοκαιρινή εμπειρία. Το μπάρμπεκιου είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα και μπορείς την πας ένα βήμα παρακάτω: Ζήτα από τους καλεσμένους να φέρουν τις δικές τους σπεσιαλιτέ!

Κάνε yoga

Βάλε τα yoga pants σου, πάρε το yoga mat σου και βγες στον κήπο ή σε κάποιο κοντινό πάρκο. Κάνε εισπνοές και εκπνοές στον καθαρό αέρα, τεντώσου, δοκίμασε νέες στάσεις και δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να διαλογιστεί!

Γίνε δημιουργική!

Υπάρχει πιο χαλαρωτική και αγχολυτική δραστηριότητα από το να κάνεις χειροτεχνίες; Εξωτερίκευσε τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου και δημιούργησε ευφάνταστες DIY κατασκευές για να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Μπορείς ακόμη να φτιάξεις τα δικά σου καλλυντικά, όπως scrub και μάσκες ομορφιάς με υλικά που θα βρεις στο ψυγείο σου. Στο διαδίκτυο θα βρεις αμέτρητες συνταγές.

Εμείς σου ευχόμαστε καλή ξεκούραση και καλές διακοπές ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις!