5 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου

Γωγώ Φούντα
5 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου

Προορισμοί που ίσως να μην είχες ακούσει ποτέ ξανά

Μπορεί ο Αύγουστος να τελειώνει, αλλά όχι και το καλοκαίρι καθότι φίλη μου ζεις στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι το μακρυμάνικο θα το φορέσεις από Οκτώβριο. Και μιας και είμαστε ακόμη σε mood διακοπών, είπαμε να κάνουμε ένα θέμα άκρως ταξιδιάρικο και σίγουρα ενδιαφέρον.

Σύμφωνα λοιπόν με επαγγελματίες ταξιδιώτες παγκοσμίως, υπάρχουν 5 πολύ συγκεκριμένα μέρη που καλό θα ήταν να επισκεφτείς πριν εγκαταλείψεις τον μάταιο τούτο κόσμο!

Να αισθανθείς ότι είσαι ναυαγός σε ερημονήσι στο Motu Tiapaa στο Maupiti: Βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Νότιος Ειρηνικός και είναι τόσο έρημο όσο χρειάζεται για να ζήσεις την εμπειρία. Πυκνή βλάστηση, λευκές παραλίες, ηφαίστεια και φυσικά άγρια ζωή συνθέτουν το ονειρεμένο σκηνικό. Το πιο πιθανό είναι να πετύχεις και φάλαινες στο μακρύ τους ταξίδι προς την Ανταρκτική.

Motu Auira Maupiti French Polynesia pristine beach with boats

Να δεις τα αστέρια στο Tuvalu: Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται στη Γαλλική Πολυνησία και είναι τόσο απομονωμένο που έχει μόλις 2 πτήσεις την εβδομάδα (από αυτό)! Το βράδυ, προσφέρει την πιο εντυπωσιακή θέα έναστρου ουρανού, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συναντήσεις πολλούς που βγάζουν τα στρώματά τους προκειμένου να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια.

re 1450629452 xLC94ZKZmStknio

Να επισκεφτείς τους αρχαίους ναούς του Angkor Wat, στην Καμπότζη: Πολλοί χαρακτηρίζουν το μέρος αυτό ως τον νούμερο 1 προορισμό παγκοσμίως. Η ανατολή του ηλίου μέσα από τα τεράστια δέντρα των ναών, είναι κάτι μοναδικό.

Angkor Wat0

Να χτίσεις ένα ιγκλού στο Kamakura Festival στο Yokote της Ιαπωνίας: 260 μίλια από το Τόκυο, λαμβάνει χώρα ένα φεστιβάλ όπου τα ιγκλού ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια. Ένα ολόκληρο χωριό φτιάχνει ιγκλού μέσα στους δρόμους-και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας-ενώ τα παιδιά μοιράζουν ζεστό σάκε στους περαστικούς.

17703

Scuba dive στο Αρχιπέλαγος Bazaruto στη Μοζαμβίκη: Πρόκειται για ένα τεράστιο προστατευμένο πάρκο το οποίο είναι γεμάτο συγκινήσεις και νέες εμπειρίες. Φυσικά το πιο εντυπωσιακό είναι να κάνεις διάφορα water sports.

2palm sands 1009668i e1495612926974