Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ελληνικά beach bars σύμφωνα με τον Guardian

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ελληνικά beach bars σύμφωνα με τον Guardian

Και αξίζει να τα επισκεφθείς

Μπορεί το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του κι εσύ να έχεις ήδη γυρίσει από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, όμως αξίζει να διαβάσεις ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά beach bars που ψήφισε ο Guardian για φέτος. Και αν η άδειά σου τελείωσε μην στεναχωριέσαι γιατί σίγουρα θα σου δοθεί η ευκαιρία να τα επισκεφθείς κάποια στιγμή.

Αν πάλι φέτος το καλοκαίρι έκανες τις διακοπές σου σε κάποιο από τα παρακάτω νησιά, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι γιατί ο Guardian επέλεξε τα συγκεκριμένα beach bar. Την προσοχή σου λοιπόν και ξεκινάμε!

#1. Tinos Surf Lessons, Κολυμπήθρα Τήνος

12677354 971100699593252 1054207487 n


Στην κορυφή της λίστας για τον Guardian βρίσκεται το Tinos Surf Lessons, στην παραλία της μεγάλης Κολυμπήθρας και αν το έχεις ήδη επισκεφθεί δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε γιατί κατέκτησε στην πρώτη θέση. Εάν λατρεύεις τη θάλασσα και τα σπορ της, σίγουρα έχεις βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στην Κολυμπήθρα να προσπαθείς να δαμάσεις τα κύματα της και να πίνεις το κοκτέιλ σου στο beach bar που τόσο μοναδικά έχει φτιάξει ο Γιάννης Βιδάλης με την παρέα του. Αν είσαι τυχερή, τότε θα έχεις συναντήσει και την Ρωξάνη, το λατρεμένο γαϊδουράκι της παραλίας.

kavos sifnos

#2. Kavos Lounge Bar, Σκύρος

Το beach bar του Κάβου στη Σκύρο είναι κάτι που θα θες σίγουρα να επισκεφθείς. Το γιατί θα το καταλάβεις όταν δεις τις ξύλινες εξέδρες που έχουν στηθεί στα βράχια και κάνει τους λουόμενους να πηδούν στα κρυστάλλινα νερά κατευθείαν από εκεί.

isalos

#3. Isalos bar, Σίφνος

Μόλις το καράβι φτάσει στη Σίφνο, όλοι οι επισκέπτες ελκύονται από την πιο όμορφη παραλία του νησιού, τις Καμάρες. Το Isalos beach bar διαθέτει ξαπλώστρες για να χαλαρώσεις πλάι στο κύμα και έχει και τον Νίκο που φτιάχνει το πιο ωραίο Bloody Mary που έχεις πιει ως τώρα.

kalofego

#4. Kalofego bar, Άνω Κουφονήσι

Αν επέλεξες τα Κουφονήσια για τις διακοπές σου, σου προτείνουμε να πας στο Άνω Κουφονήσι και με ένα πλωτό ταξί να φτάσεις στην παραλία Πορί. Είναι η μακρύτερη και καλύτερη παραλία σε ένα μικροσκοπικό νησί (λίγο έξω από τη Νάξο), γνωστό για τις ωραίες αμμουδιές και τα νερά του. Το Kalofego βρίσκεται πίσω από την ακτή και σε περιμένει να απολαύσεις το κοκτέιλ σου και να φας.

asteria

#5. Asteria bar, Σύρος

Στην Ερμούπολη, πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων γενικότερα θα βρεις το beach bar Αστέρια. Η θέα που σου προσφέρει στο απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων, αλλά και στις νεοκλασικές βίλες του νησιού είναι μοναδική.

hydra

#6. Hydronetta bar, Ύδρα

Εάν έχεις πάει έστω και μία φορά στην Ύδρα (είναι και κοντά) τότε θα ξέρεις πως δεν υπάρχουν και πολλές παραλίες για να κάτσεις, απλά βρίσκεις έναν βολικό βράχο, σκαρφαλώνεις και βουτάς στη θάλασσα. Το Hydronetta bar βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους βράχους του νησιού.

patmos

#7. Το στέκι του Γιώργου, Πάτμος

Το νησί της Αποκάλυψης είναι ένα από τα νησιά που πρέπει να επισκεφθείς και πιο συγκεκριμένα την παραλία Κάμπος. Ο χώρος εκεί μπορεί να έχει αλλάξει πολύ, αλλά το στέκι του Γιώργου παραμένει ίδιο από το 1980.

paxoi

#8. Ben’s bar, Παξοί

Εάν φέτος ήθελες να πας κάπου αλλού εκτός Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, αλλά δεν τα κατάφερες, τότε σου προτείνουμε του χρόνου να πας οπωσδήποτε στους Παξούς. Στην παραλία Μονοδένδρι μία οικογένεια, ο Ben και η μητέρα του Έφη έχουν φτιάξει ένα εκπληκτικό beach bar με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

limanakia

#9. Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Παίρνεις άδεια τον Σεπτέμβρη και βρίσκεσαι ακόμη στην Αθήνα; Μην ανησυχείς γιατί το beach bar στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης είναι μία εξαίρετη επιλογή για όσους βρίσκονται ακόμη στην πρωτεύουσα.

trizina

#10. Cantinais bar, Τροιζήνα

Το εν λόγω beach bar που έχουν δύο φίλοι, βρίσκεται στην παραλία Βοτσαλάκια, που είναι αρκετά κοντά στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Βρίσκεται εκεί από το 1980 και το μενού, περιλαμβάνει φαγητό που έχουν μαγειρέψει οι μαμάδες των δύο φίλων εκείνη την ημέρα.

Κεντρική φωτογραφία: tinossurflessons