Τι συμβαίνει και πηγαίνουν όλοι τον Οκτώβριο στην Σαντορίνη ;

Ερμιόνη Σαρρή
Τι συμβαίνει και πηγαίνουν όλοι τον Οκτώβριο στην Σαντορίνη ;

Η '''παλιά'' (aka Ερμιόνη Σαρρή) και η ''πρωτάρα'' (aka Γωγώ Φούντα) σου δίνουν την απάντηση!

Ένα από τα resolutions του 2017 μου ήταν να παραμείνω fit για όλο το χρόνο και πλέον δύο μήνες πριν αποχαιρετήσω την χρονιά αυτή έχω καταφέρει να βάλω ήδη ένα πράσινο τικ δίπλα στον στόχο μου. Δεν ακύρωσα ποτέ καμία μου προπόνηση, φόρεσα τα αθλητικά μου παπούτσια εκατοντάδες φορές, μέτρησα αρκετά χλμ τρεξίματος και ναι… έζησα για δεύτερη χρονιά την εμπειρία του Santorini Experience. Σαν πας μία φορά στο αθλητικό αυτό γεγονός, ο Οκτώβριος σου θα έχει πάντα μία «γεύση» από Σαντορίνη (σου θύμισε κάτι από Ιθάκη όλο αυτό ε;).



Πέρυσι δεν γνώριζα τι θα συναντήσω και βασικά ποιους θα συναντήσω. Φέτος, ένιωσα πως βρήκα εκεί τους φίλους μου, γνώριμα πρόσωπα και το όλο experience ήταν ακόμη πιο «εθιστικό» για εμένα. «Θέλω κάθε χρόνο να βρίσκομαι εδώ, να φοράω τον αριθμό μου και να τρέχω στην Καλντέρα», είπα στην Γωγώ την ώρα που είχαμε διανύσει ήδη τα πρώτα 2χλμ της διαδρομής μας. Όσο επίπονο και αν είναι (δεν την λες και εύκολη τη διαδρομή) μόνο που αντικρύζεις το απόλυτο μπλε και δυσκολεύεσαι να βρεις την διαχωριστική γραμμή ουρανού και θάλασσας… αρκεί. Ξεχνάς λαχάνιασμα, κούραση… τα πάντα. Την ώρα που τερματίζεις νιώθεις κάτι ιδιαίτερο, νιώθεις μία ευγνωμοσύνη για τον ίδιο σου τον εαυτό. Το θέλησες, το προσπάθησες, το κατάφερες.

Το Santorini experience όμως δεν έχει στο πρόγραμμα μόνο διαδρομές τρεξίματος αλλά και κολύμβησης. Του χρόνου θέλω να κολυμπήσω και εγώ, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά όλα όσα μου εξήγησαν τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης μου φάνηκαν πολύ δελεαστικά. Όταν κολυμπάς ξεχνάς τα πάντα και μάλιστα όταν η βουτιά σου ξεκινά από το Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ο κόσμος σε κοιτά από την Καλντέρα και μοιάζεις σαν λευκός κόκκος που διασχίζεις το νερό. Μία εικόνα χίλιες λέξεις και αρκετά γραμμάρια πάθους για όλους αυτούς που το τολμούν.



Φέτος, το Santorini experience μου φάνηκε σαν τριήμερη εκδρομή με την παρέα μου. Χειροκροτήσαμε ο ένας τον άλλον, κάναμε νέους φίλους (και αυτοί ήταν εκατοντάδες) και δώσαμε όρκο βαρύ πως του χρόνου θα επιστρέψουμε στην Οία και τα Φηρά για να υποδεχτούμε και άλλα πολλά νέα πρόσωπα τα οποία θα θελήσουν να γνωρίσουν από κοντά τι είναι αυτό το Santorini Experience που κατάφερε να κάνει το 2017 χιλιάδες άτομα να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο ή καράβι και να πάνε στην Σαντορίνη.

Θα είμαι εκεί, θα σε περιμένω! Και το τρέξιμο μας θα κάνουμε, και στα cocktail parties μας θα παραβρεθούμε, και θα κολυμπήσουμε και και και...

22730098 831861073648752 1537364229930044049 n

H… τύχη της πρωτάρας

Το ταξίδι στη Σαντορίνη ήρθε σε ένα πολύ κομβικό σημείο στη ζωή μου: Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι τελείωσε, είσαι ακόμα μαυρισμένος αλλά ξεκάθαρα απογοητευμένος, και προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου για να αντιμετωπίσεις το δύσκολο και μακρύ χειμώνα που παραμονεύει απειλητικά (τέτοιος χειμώνας ούτε στο Westeros)! Και λίγο πριν αρχίσω να απελπίζομαι έρχεται η φίλη και συνάδελφος Ερμιόνη και μου λέει: «Πάμε να τρέξουμε και να κάνουμε μία τελευταία ηλιοθεραπεία»; για να λάβει τη θετική μου απάντηση, έπειτα από ώριμη σκέψη… 2 λεπτών.

Προορισμός: Σαντορίνη (wow). Διοργάνωση: Santorini Experience!!! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη βρέθηκαν σε ένα από τα πιο διάσημα μέρη παγκοσμίως, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα νησί, γέμισε από δρομείς και κολυμβητές όλων των ηλικιών με ένα και μόνο σκοπό: Να αθληθούν και να περάσουν καλά.

Και μπορεί η προπόνησή μου να μην ήταν υποδειγματική και εντατική, αλλά με χαρά και υπερηφάνεια δηλώνω ότι τα 5 χλμ βγήκαν, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές σκέφτηκα να εγκαταλείψω. Αλλά με τι καρδιά να εγκαταλείψεις, όταν τρέχεις δίπλα στην Καλντέρα, με τον καυτό ήλιο και τον καταγάλανο ουρανό να σου φτιάχνουν τη διάθεση και τους ήχους από το Greek syrtaki (ένα χορό τον ρίξαμε) να σε γεμίζουν ενέργεια και να σε απογειώνουν; Ο τερματισμός ήταν το λιγότερο πανηγυρικός, οι φωτογραφίες και τα video πολλά και φυσικά οι πόζες με τα μετάλλια αμέτρητες.

Οφείλω να ομολογήσω, ότι όσο απήλαυσα το τρέξιμο, άλλο τόσο ευχαριστήθηκα και την κολύμβηση της επόμενης μέρας. Αυτή τη φορά ως θεατές, βρήκαμε το πιο συγκλονιστικό σημείο του νησιού με θέα το ηφαίστειο –απέραντο γαλάζιο, άγρια βράχια και μία ομορφιά τόσο απόκοσμη που σχεδόν σου κόβει την ανάσα- και παρακολουθήσαμε τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες κολυμβητές να κάνουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη δική τους προσπάθεια.

Ο τερματισμός συνοδεύτηκε και από την τελετή λήξης. Καπνογόνα, κόρνες και βαρκούλες συνέθεταν ένα εορταστικό σκηνικό που συνοδευόταν από δυνατή μουσική. Το Santorini Experience έλαβε τέλος κι εμείς με τη σειρά μας πήραμε το πλοίο της επιστροφής, με την υπόσχεση ότι θα είμαστε όλοι εκεί σε ένα χρόνο από τώρα. Γιατί για κάποιο περίεργο λόγο, η Σαντορίνη τον Οκτώβριο, είναι ακόμα πιο όμορφη.

 DSC9155