Κι όμως το Brexit έκανε τις Vuitton φθηνότερες. Δες πόσο…

Κι όμως το Brexit έκανε τις Vuitton φθηνότερες. Δες πόσο…

Η τιμές του διάσημου brand έγιναν πιο προσιτές

Δεν έχει συμβεί ακόμη αλλά σύντομα όλες οι fashionista που υποκλίνονται σε μία τσάντα Louis Vuitton θα στριμώχνονται στο Λονδίνο. Εκεί όπου η τσάντα σύμβολο κύρους για πολλές είναι πλέον φθηνότερη από οπουδήποτε αλλού -λόγω Brexit.

Η πτώση της λίρας έχει αναδείξει το Λονδίνο σε must προορισμό για όσες θέλουν να ανανεώσουν το στιλ τους με το περιώνυμο αρχίγραμμα.

Όπως αναφέρει έκθεση της Deloitte, της πολυεθνικής εταιρίας επαγγελματικών υπηρεσιών με έδρα της τη Νέα Υόρκη πλέον πολλά προϊόντα πολυτελείας κοστίζουν λιγότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει η Wall Street Journal μια τσάντα Louis Vuitton κοστίζει 48 δολάρια λιγότερα στο Λονδίνο από το Παρίσι, 168 δολάρια λιγότερα στη Νέα Υόρκη και περίπου 400 δολάρια λιγότερα από όσα θα πρέπει να πληρώσει κάποια fashionista άτυχη που βρέθηκε στην Κίνα.

Η Deloitte σημειώνει ότι για όλα φταίει η πτώση της στερλίνας έναντι του δολαρίου (περίπου 17% από τον Ιούνιο) μετά το Brexit.

"Τα είδη πολυτελείας στο Ηνωμένο Βασίλειο πλέον είναι πιο φτηνά συγκριτικά με άλλες μητροπόλεις της μόδας" διευκρίνισε ο Nick Pope, επικεφαλής μόδας και πολυτέλειας της Deloitte στο BBC. "Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώνουν περισσότερα για το ίδιο προϊόν..." τονίζει.

Η έκθεση ανέφερε ότι από το σύνολο των προϊόντων πολυτελείας ένα 64% είναι πλέον φτηνότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάπως έτσι τα εμπορικά καταστήματα στο Λονδίνο προετοιμάζονται για ορδές τουριστών που θα εκτιμήσουν ξανά από την αρχή το shopping στη βρετανική πρωτεύουσα.