Πώς μέσα σε τρεις μήνες θα καταφέρεις να γίνεις πιο υπεύθυνο άτομο

Πώς μέσα σε τρεις μήνες θα καταφέρεις να γίνεις πιο υπεύθυνο άτομο

Μπορεί να βρίσκεσαι ήδη στα μέσα -ή τα τέλη- της τρίτης δεκαετίας της ζωής σου όμως, αυτό δεν σημαίνει πως αισθάνεσαι μια πραγματική… ενήλικας! Ο δρόμος προς την «ουσιαστική» ενηλικίωση δεν είναι εύκολος διότι, μεταξύ άλλων, συνεπάγεται πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Ωστόσο, βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.

Δεν είναι δύσκολο να το πετύχεις, αρκεί να είσαι διατεθειμένη να βγεις από το comfort zone σου και φυσικά, να αναλάβεις τις ευθύνες σου! Αν είσαι, λοιπόν, σε αυτή τη φάση, τότε σίγουρα αξίζεις να ρίξεις «μια ματιά» στις συμβουλές μας. Τρεις μήνες αρκούν για να τα καταφέρεις. Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις «δυναμικά» το νέο έτος;

Μάθε να διαχειρίζεσαι το budget σου

Ο στόχος του πρώτου μήνα είναι απλός αλλά άκρως σημαντικός! Έχει μεγάλη σημασία να ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τα χρήματά σου, ώστε να μην βγαίνεις εκτός budget. Δεν χρειάζεται να «κόψεις» τις αγαπημένες σου συνήθειες, απλώς να φροντίζεις να σου μένουν στο τέλος του κάθε μήνα τα χρήματα, για να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου. Αν δυσκολεύεσαι να ελέγχεις τα έξοδά σου, τότε καλό είναι να ετοιμάζεις κάθε μήνα ένα πλάνο, έχοντας πάντα κατά νου ότι πρέπει να αποταμιεύεις έστω κι ένα μικρό ποσό.

Προσπάθησε να το κάνεις έστω για τρεις μήνες, να δεις αν «δουλεύει» και αν τα αποτελέσματα σε αφήσουν ικανοποιημένη, τότε τόλμησε να το συνεχίσεις!

anytimemesa1

Μάθε να είσαι υπεύθυνη (και) στον δρόμο

Αφού κάνεις το πλάνο με τα έσοδα και τα έξοδα, συνέχισε στο μονοπάτι της υπευθυνότητας, μαθαίνοντας πώς να κινείσαι σωστά στο δρόμο! Πρέπει να μάθεις να είσαι υπεύθυνη για εσένα και τους γύρω σου και για να το πετύχεις αυτό, καλό είναι να οδηγείς πάντα με προσοχή και κυρίως, να βγάλεις -επιτέλους- εκείνη την ασφάλεια για το αυτοκίνητό σου!

Ναι, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφαλής anytime και ευτυχώς, μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Επιλογές υπάρχουν πολλές και μάλιστα, στα μέτρα σου. Μήπως ήρθε η ώρα να δεις εκείνη την τρίμηνη ασφάλεια για την οποία σου μιλούσε η κολλητή σου;

anytimemesa2

Μάθε να μαγειρεύεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου

Αφού καλύψεις τα βασικά, συνέχισε ανακαλύπτοντας εύκολους τρόπους για να φροντίζεις τον εαυτό σου. Πώς, άλλωστε, θα μπορέσεις να είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου αν δεν είσαι εσύ καλά; Ο δεύτερος μήνας, λοιπόν, πρέπει να έχει «μελέτη» και αρκετό μαγείρεμα!

Μπορεί να φαντάζει κλισέ αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί «must» για να γίνεις η υπεύθυνη γυναίκα που θέλεις να είσαι! Μάθε να ετοιμάζεις εύκολα, γρήγορα και υγιεινά γεύματα. Με λίγα λόγια, πες «ναι» στο ταπεράκι στο γραφείο και «αντίο» στο delivery για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να προστατέψεις το πορτοφόλι σου.

anytimesa3

Μην φοβάσαι τις ευθύνες!

Ναι, μεγαλώνεις και αυτό είναι όμορφο, ακόμη κι αν σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Στο γραφείο, στον δρόμο, στο σπίτι… οι τομείς που πρέπει να φροντίσεις είναι πολλοί, ωστόσο, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα γίνεις η υπεύθυνη γυναίκα που πάντα πίστευες ότι μπορείς να είσαι και φυσικά, θα μάθεις ακόμη καλύτερα τον εαυτό σου. Με όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις να το πετύχεις, να θυμάσαι πως υπεύθυνη δεν γεννιέσαι… γίνεσαι! Μάθε να στηρίζεσαι στα πόδια σου και στις δικές σου δυνάμεις και φρόντισε να είσαι ασφαλής, anytime! Τρεις μήνες σίγουρα αρκούν για να το πετύχουν.

anytimemesa4