5 τρομακτικές σκέψεις που όλες κάνουμε την πρώτη φορά που βάζουμε μαγιό

Γωγώ Φούντα
5 τρομακτικές σκέψεις που όλες κάνουμε την πρώτη φορά που βάζουμε μαγιό

Δεν είσαι μόνη καλέ

Η περίοδος αυτή είναι ξεκάθαρα μία περίοδος άχαρη, που ναι μεν κάνει ζέστη και αναγκάζεσαι να ντύνεσαι πιο ελαφριά, αλλά παράλληλα δε νιώθεις άνετα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ. Το μαύρισμα λοιπόν, πάντα με την κατάλληλη προστασία, είναι μία σωτήρια αν θέλεις… συνθήκη, η οποία σου επιτρέπει να νιώθεις πιο όμορφη και σίγουρα πιο λεπτή (χωρίς να είσαι αλλά who cares). Το θέμα βέβαια είναι, ότι είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, παραλία θα πρέπει να βγεις, ακόμα και τώρα που είσαι ακόμα πιο λευκή από το γάλα σε σημείο που να θυμίζεις Γερμανίδα τουρίστρια πριν το κάψιμο σε παραλία της Ελλάδας! Επειδή όμως όλες έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, και επειδή είμαι σίγουρη ότι χρειάζεσαι ένα φιλικό «πατ πατ» στην πλάτη, εγώ σου έχω 5 φρίκες-αντιδράσεις-σκέψεις που όλες κάνουμε, την πρώτη φορά που φοράμε μαγιό!

Let the summer begin.

«Θεέ μου, ήμουν πάντα τόσο χοντρή;»

Είναι το πρώτο δειλό κοίταγμα στον καθρέφτη. Η πρώτη ματιά που σε φέρνει αντιμέτωπη με τους δαίμονές σου. Άραγε ένας άνθρωπος να σε μαζέψει δεν υπάρχει; Η μαμά σου; Οι φίλες σου… Γιατί δε σου λένε την αλήθεια;



«Εκείνα τα αλλόκοτα σημάδια –σε όλο το πόδι- να βγήκαν φέτος;»

Μπα. Είναι εκεί όλα τα χρόνια, απλά εσύ από ένα σημείο τα ξεχνάς, γιατί πολύ απλά μαυρίζεις. Είναι όλα εκείνα τα αλλόκοτα βαθουλώματα στο πόδι, και εκείνες οι αηδιαστικές γραμμές οι οποίες συνθέτουν το σκηνικό του δικού σου προσωπικού εφιάλτη! Δεν είσαι μόνη… Όλες πάσχουμε!

«Τουλάχιστον αν δε φάω την προηγούμενη μέρα δε θα πετάει η κοιλιά μου»

Εμπεριστατωμένα, τις μικροαλλαγές που κάνουμε πάνω μας, τις παρατηρούμε μόνο εμείς. Οπότε ναι. Το φούσκωμα της κοιλιάς σου δε θα το προσέξει κανείς. Όπως επίσης και το μη φούσκωμα. Οπότε φάε σαν άνθρωπος και μην κάνεις τρέλες!

«Να βρω μία ερημική παραλία να αράξω το κορμί μου»

Η αλήθεια είναι ότι όσο είσαι άνευ ενεργοποιημένης μελανίνης, μία εσωστρέφεια σε πιάνει. Είναι η στιγμή που ανακαλύπτεις παραλίες πιο ερημικές και από βραχονησίδα, φοράς σαφέστατα τα χειρότερα μαγιό σου και δε σε νοιάζει να τα βάψεις με αντηλιακό! Γιατί εδώ πρέπει να γίνει δουλίτσα!!!



«Και κάτι για το τέλος»

Έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου στο φως του ήλιου δείχνει ακόμα πιο λευκό, έτσι; Why God, why?