Τι συμβαίνει και πηγαίνουν όλοι ξαφνικά στην Τήνο;

Ερμιόνη Σαρρή
Τι συμβαίνει και πηγαίνουν όλοι ξαφνικά στην Τήνο;

... κανένα «θαύμα» πάντως!

Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που έχουν δεχθεί παλαιότερα «bullying» για την προτίμησή του στην Τήνο, τότε ένα ταπ ταπ στην πλάτη είναι όλο δικό σου από εμένα με αγάπη. «Έχεις κανένα τάμα και θα πας πάλι στην Τήνο;» «Σε έταξαν όταν ήσουν μικρή και θα πας στην Τήνο για διακοπές;», «Πας να προσκυνήσεις;». Ερωτήσεις που πλέον κανείς δεν τολμά να σου κάνει όταν ανακοινώνεις πως το καλοκαίρι θα σε βρει στην Τήνο. Γιατί; Γιατί πήγε, είδε και... ξαναπήγε.

Η Τήνος είναι ο προορισμός «έκπληξη» των τελευταίων δύο ετών. Για μένα, πάλι, μία παντοτινή αγάπη. Ένα μέρος που ερωτεύεσαι με το που ακούς την ανακοίνωση του καραβιού (το καράβι σε λίγα λεπτά φτάνει στο λιμάνι της Τήνου) και αρνείσαι να αφήσεις ακόμη και την ώρα που πατάς την μπουκαπόρτα κατά την επιστροφή σου.

Θα σου μιλήσω σαν... loca-λι τι και αν δε γεννήθηκα εκεί, τι και αν δεν έχω καταγωγή. Την Τήνο όμως την έχω γνωρίσει και με τη χειμερινή της μορφή.

Γιατί λοιπόν πηγαίνουν όλοι στην Τήνο τα τελευταία δύο καλοκαίρια;

Συνδυάζει τα πάντα. Το καλό φαγητό, τις αμέτρητες επιλογές για μπάνιο, τα δεκάδες χωριά, τη φιλοξενία των ντόπιων, τη νυχτερινή ζωή και άλλα πολλά πολλά.

Σαν πας όμως στην Τήνο τί πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να δεις;

Παραλίες

Αν θες την άνεσή σου (aka την ξαπλώστρα σου) μπορείς να κινηθείς προς τον Άγιο Φωκά, το Πόρτο ή τον Άγιο Ρωμανό. Αν πάλι θες να ζήσεις μία πιο bohemian ζωή, πάρε το αμάξι και οδήγησε μέχρι το Ρόχαρι στον Πάνορμο. Cocktails και boho σκηνικό είναι όλα εκεί για εσένα. Από την άλλη, αν θες να δοκιμαστείς στο surf, έχεις σίγουρα ακούσει για την Κολυμπήθρα.

rochari beach panormos tinos 34375649 1012223842264487 7058611419050147840 n

Κατά την γνώμη μου και αν δε σε πειράζει να απλώσεις πετσέτα στην άμμο, μην φύγεις χωρίς να κάνεις βουτιά στην Παχιά Άμμο, την Λιβάδα και τα Απηγανιά.

Χωριά

Τρία είναι τα αγαπημένα μου χωριά (και πολλών άλλων), ο Πύργος, ο Βώλακας και η Καρδιανή. Στο άκουσμα της λέξης Πύργος σκέφτομαι τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού, το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο που έχω φάει ποτέ και τις ιστορίες των ντόπιων που εξιστορούν σε κάθε νέο που κάθεται δίπλα τους. Από την άλλη η Καρδιανή είναι το χωριό με το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα του νησιού και ο Βώλακας το πιο instagram friendly μέρος του νησιού. Σε κάθε πόρτα ή παράθυρο είναι γραμμένα ποιήματα. Κάτι σου θυμίζει ε;

togias travel 17881693 115189905701051 7171685817620889600 n

Αν βρεθείς στο νησί για αρκετές ημέρες, θυμίσου να επισκεφτείς επίσης τον Φαλατάδο, τα Υστέρνια, τον Πάνορμο (για ούζα και θαλασσινά) και τα Δύο Χωριά!

Η Τήνος, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι πλέον νησί μόνο για θρησκευτικό τουρισμό. Είναι ένα μέρος που απλά θα θες να δίνεις κάθε καλοκαίρι ραντεβού εκεί με τους φίλους ή τον σύντροφό σου. Να πίνεις ελληνικό καφέ στο καφενείο στον Όρμο Υστερνίων και τα βράδια να χορεύεις σε κάποιο πανηγύρι.