Σε αυτά τα ελληνικά νησιά θα απολαύσεις στο έπακρο το καλοκαίρι σου

Σε αυτά τα ελληνικά νησιά θα απολαύσεις στο έπακρο το καλοκαίρι σου

Ο Ιούλιος είναι εδώ και αυτό σημαίνει πως έχεις ήδη αρχίσει να μπαίνεις σε mood διακοπών. Οι επιλογές για δροσιστικές αποδράσεις στην Ελλάδα -ειδικότερα το Καλοκαίρι- είναι πολλές και αν δεν έχεις κάνει ακόμη την κράτησή σου σε κάποιο νησί, σίγουρα αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις δικές μας προτάσεις.

Πρόκειται για δύο πανέμορφα ελληνικά νησιά στα οποία τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και χαιρόμαστε στο έπακρο τη θάλασσα. Βέβαια, τα κρυστάλλινα νερά και τα φυσικά τους κάλλη δεν αποτελούν τους μοναδικούς λόγους για τους οποίους τα επιλέγουμε ξανά και ξανά! Τα γευστικά εδέσματα που απολαμβάνουμε σε αυτά συνιστούν μια ακόμη αφορμή για να ταξιδέψουμε στην Κέα και την Κεφαλλονιά και φέτος και αν είσαι και εσύ κορίτσι που αγαπά το φαγητό και τις γεύσεις, καλό είναι να πεις «ναι» αυτό το

Καλοκαίρι στα δύο ξεχωριστά αυτά νησιά! Το Βουρκάρι και το Φισκάρδο αποτελούν και φέτος top προορισμούς και αν συνεχίσεις να διαβάζεις, θα καταλάβεις το γιατί!

Χαλάρωση και απόλαυση στην Κέα

Μικρή, πανέμορφη και κυρίως χαλαρωτική! Η Κέα (η γνωστή μας Τζια) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αττική και σίγουρα ενδείκνυται για μονοήμερες, καλοκαιρινές αποδράσεις από το κλεινόν άστυ. Το εντυπωσιακό κυκλαδονήσι προσφέρεται για χαλάρωση και διασκέδαση και δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα σε καλύψει στο φουλ, από κάθε άποψη. Αν αποφασίσεις, λοιπόν, να ταξιδέψεις φέτος σε αυτό, σίγουρα αξίζει να εντάξεις στο πρόγραμμα σου τις παρακάτω τοποθεσίες.

kea copy

Στην Ιουλίδα για το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα: Αν είσαι κορίτσι ρομαντικό, τότε σίγουρα πρέπει να βρεθείς στη Χώρα της Κέας, την Ιουλίδα, την ώρα που δύει ο ήλιος. Αφού απολαύσεις τη θέα του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, θα περιηγηθείς στα γραφικά σοκάκια της περιοχής και θα χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας το ποτό ή το φαγητό σου στην πλατεία της Χώρας.

nnnccc

Στο κοσμοπολίτικο Βουρκάρι για το καλύτερο παγωτό: Σε περίπτωση που ταξιδέψεις φέτος στη Τζια, φρόντισε να μην παραλείψεις να κάνεις αρκετές βόλτες από το Βουρκάρι! Στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού, στο λιμανάκι με τη μεγάλη περαντζάδα, θα απολαύσεις μοναδικές στιγμές ηρεμίας και σίγουρα θα κάνεις μια κάνεις μια στάση στο νέο κατάστημα Kayak, έναν minimal χώρο υψηλής αισθητικής που δεσπόζει με απέριττη μεγαλοπρέπεια πάνω από τη θάλασσα, σαν πραγματικό στολίδι.

5555

Εμείς το επισκεφθήκαμε ήδη και περιμένουμε πώς και πώς να πάμε ξανά! Ναι, στο Βουρκάρι βρίσκεται ο παράδεισος του παγωτού και εκεί, μέσα στην απλότητα και τις λιτές γραμμές, θα ανακαλύψεις πλούσια παγωτά και απολαυστικά γλυκά που εισάγουν στο νησί μια εντελώς νέα γευστική πρόταση. Και πίστεψέ μας, ακόμη και αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που κάνουν δίαιτα και στις διακοπές, στο συγκεκριμένο κατάστημα θα βρεις ό,τι πιο φρέσκο, υγιεινό και light (αν έτσι το προτιμάς) υπάρχει. Εμείς, για παράδειγμα, γευτήκαμε παγωτό φτιαγμένο με αληθινά φρούτα, πραγματική σοκολάτα και ελληνικό φρέσκο γάλα!

kayakkkkk

Στην Κορησσία για φαγητό: Τις γευστικές σου αναζητήσεις μπορείς να τις συνεχίσεις στην Κορησσία, εκεί που βρίσκεται το λιμάνι της Κέας. Στην εν λόγω περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό και μάλιστα, σε πολύ καλές τιμές.

Extra tip: Όσον αφορά στις… βουτιές σου, αξίζει να γνωρίζεις πως το νησί διαθέτει αρκετές ήρεμες και ειδυλλιακές παραλίες όπως το Σπαθί, η Συκαμιά, το Καλυδονύχι, τα Ξύλα και τον Οτζιά. Αν μάλιστα λατρεύεις τη Φύση, στην Κέα θα βρεις και πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια για ξεχωριστούς περιπάτους!

vvvxxx

Βόλτες στην καταπράσινη Κεφαλλονιά

Και από το Αιγαίο, πάμε στο Ιόνιο πέλαγος και συγκεκριμένα στην Κεφαλλονιά. Το νησί είναι μεγάλο και σίγουρα προσφέρει πολλές επιλογές για κάθε γούστο. Για εμάς, όμως, δύο είναι τα «must» σημεία στα οποία αξίζει να εστιάσεις και τα οποία την τοποθετούν στη λίστα με τους αγαπημένους μας καλοκαιρινούς προορισμούς.

333377 copy

Στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης για μαγευτική βόλτα: Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις στην Κεφαλλονιά, δεν γίνεται να μην επισκεφτείς το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης με τα τιρκουάζ νερά και τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Πρόκειται για έναν προορισμό που «φιγουράρει» στον κατάλογο με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωή του και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει!

ooooo999

Για γευστικές απολαύσεις στο Φισκάρδο: Φυσικά, αν πας στην Κεφαλλονιά είναι απαραίτητο να κάνεις τις βόλτες σου στο γραφικό και ομολογουμένως κοσμοπολίτικο Φισκάρδο! Τα πανέμορφα σοκάκια του και τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα διατηρητέα κτίριά του θα σε μαγέψουν και θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο. Προτού φύγεις από το Φισκάρδο, βέβαια, αξίζει να κάνεις ένα πέρασμα από το σπίτι του Καββαδία. Εκεί, στον υπέροχο γραφικό πεζόδρομο που υπάρχει, υψώνεται ένα διατηρητέο κτίριο που κλείνει μέσα του την απόλυτη απόλαυση: Το παγωτό Κayak. Ναι, το βρήκαμε και στην Κεφαλλονιά και δεν θα παραλείψουμε να το επισκεφτούμε για να γευτούμε ένα υπέροχο παγωτό και ένα δροσερό σορμπέ.

Extra tip: Και για εσένα που είσαι μανούλα, αξίζει να σημειώσουμε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα υπάρχει και μία ξεχωριστή και χαριτωμένη βιτρίνα Κids Corner με λαχταριστές γεύσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά!

CAROUSEL 03 2

Στη Μύκονο για διασκέδαση στο φουλ

Τέλος, από τη φετινή μας λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Μύκονος! Ναι, οι ρυθμοί της είναι γρήγοροι αλλά το συγκεκριμένο νησί μπορεί να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό ταξιδιώτη, ακόμη και εκείνον που αποζητά την ηρεμία μέσα στο Καλοκαίρι.

thalasssa

Αν την επισκεφτείς (έστω και για ένα Σαββατοκύριακο), φρόντισε να κάνεις μια βόλτα στη Μικρή Βενετία (τη γραφική γειτονιά της Χώρας του νησιού), να επισκεφτείς τον παραδοσιακό οικισμό Άνω Μερά, να φωτογραφηθείς στους Ανεμόμυλους και -φυσικά- να απολαύσεις το παγωτό σου κάνοντας τον περίπατό σου στα γραφικά και κοσμοπολίτικα σοκάκια του νησιού. Μην ανησυχείς! Και εκεί θα βρεις το Kayak σου και συγκεκριμένα στα Ματογιάννια! Extra Kayak hint: Opening Soon... στο Δραφάκι!

rozzzz

Όπου και αν αποφασίσεις να πας, να θυμάσαι απλώς ότι Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση και απόλαυση στο έπακρο! Είτε βρεθείς στο Αιγαίο, είτε ταξιδέψεις στο Ιόνιο, ζήσε και φέτος το πιο ξέγνοιαστο ελληνικό καλοκαίρι, συντροφιά με την καλύτερη παρέα και τις αγαπημένες σου γεύσεις!