Βουνό ή θάλασσα; Τι πρέπει να βάλεις στην τσάντα σου ανάλογα με το πού θα πας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Βουνό ή θάλασσα; Τι πρέπει να βάλεις στην τσάντα σου ανάλογα με το πού θα πας

Εσύ τι θα επιλέξεις;

Βουνό ή θάλασσα; Διακοπές στο χωρίο ή το νησί; Χαλάρωση ή περιπέτεια; Κάθε Καλοκαίρι ερχόμαστε αντιμέτωπες με τα ίδια ερωτήματα διότι απλούστατα, τα γούστα μας διαφέρουν και… ποικίλουν!

Φέτος, λοιπόν, κάποιες από εμάς αποφάσισαν να πάρουν τα βουνά και κάποιες άλλες… να πλεύσουν στα πιο όμορφα και γραφικά ελληνικά νησιά. Αυτό σημαίνει πως οι λίστες με όλα όσα χρειαζόμασταν στις διακοπές μας διέφεραν κατά πολύ. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν μας εμπόδισε να κάνουμε μαζί τα ψώνια μας στα Public και κυρίως, να προετοιμάσουμε εγκαίρως τα backpack και τις τσάντες θαλάσσης μας! Αν θέλεις, λοιπόν, και εσύ να είσαι πανέτοιμη για τις διακοπές σου, ρίξε «μια ματιά» στο παρακάτω βίντεο για να δεις τι θα χρειαστεί να προμηθευτείς για να είσαι άνετη, ανάλογα με τον προορισμό στον οποίο θα ταξιδέψεις!

Δες το βίντεο:



Διακοπές στο βουνό

Αν είσαι κορίτσι που αγαπά την περιπέτεια, λατρεύει το πράσινο και δεν αντέχει τη ζέστη, τότε οι διακοπές σε έναν ορεινό προορισμό είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις και να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου. Από το Μαίναλο στα Ζαγοροχώρια και από τα Καλάβρυτα στο Πήλιο. Οι επιλογές στην Ελλάδα είναι πολλές και αναμφίβολα υπέροχες. Όπου και αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις, απλώς φρόντισε να εξοπλιστείς πλήρως!

Ξεκίνα από τα βασικά, δηλαδή από την τσάντα πλάτης που θα χρειαστείς. Φρόντισε να διαθέτει πολλές χρήσιμες θήκες, να είναι αδιάβροχη και να έχει και πλάτη με επένδυση αφρού για να είσαι πιο άνετη! Η δική μας επιλογή από τα Public σίγουρα πληροί όλα τα κριτήρια!

Φυσικά, διακοπές δίχως αιώρα δεν γίνονται για αυτό και εμείς φροντίσαμε να κάνουμε την κατάλληλη αγορά προτού πάρουμε τα βουνά. Η δική μας αιώρα μεταφέρεται και στήνεται πανεύκολα οπότε σίγουρα θα τη λατρέψεις και θα περάσεις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης πάνω σε αυτή, απολαμβάνοντας τη Φύση και διαβάζοντας τα βιβλία σου. Εμείς, πάντως, για τις φετινές διακοπές μας στο βουνό πήραμε την «Ιστορία χωρίς όνομα» του Στέφανου Δάνδολου, ένα βιβλίο για το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα!

Αν πας στο βουνό, μην ξεχάσεις βέβαια να φύγεις δίχως μια πετσέτα παραλίας Terra Nation™ Manavamoe. Είναι σούπερ απορροφητική, έχει και αντιβακτηριδιακή επεξεργασία και στεγνώνει πολύ γρήγορα. Φρόντισε, επίσης, να προμηθευτείς με μερικά… μανταλάκια διότι σίγουρα θα τα χρειαστείς στο βουνό!

Απαραίτητος είναι, φυσικά και ένας φορητός φορτιστής διότι μπορείς να ψάχνεις την ηρεμία στο βουνό, αλλά θέλεις να ανεβάζεις και τα stories σου στο Instagram και για να το πετύχεις αυτό, το κινητό σου θα πρέπει να είναι φορτισμένο στο φουλ! Για δες τη δική μας επιλογή (είναι must διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως LED φακός)! Και από τον φορητό φορτιστή περνάμε στο φορητό ηχείο. Εμείς επιλέξαμε το Wireless Bluetooth φορητό ηχείο Sony XB2 το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει και την τεχνολογία Party Booster! Πάρτι στο βουνό; Γιατί όχι;

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο μας μπουκάλι θερμός Chilly's για να μένουν παγωμένα τα ροφήματά μας έως και 24 ώρες (είναι ό,τι πρέπει για το βουνό) και φυσικά, μια Action Camera. Ψάξε μια κάμερα που αποτελεί αξιόπιστη λύση για τους λάτρεις των extreme sports, όπως η Action Cam Rollei 415 που επιλέξαμε εμείς! Τέλος, μην ξεχάσεις να βάλεις στο backpack σου έναν φακό και ένα πολύεργαλείο. Και τα δύο αυτά αντικείμενα θα αποδειχθούν απαραίτητα για το ταξίδι σου!

Διακοπές στη θάλασσα

Αν, από την άλλη, αγαπάς τη θάλασσα κι έχεις ήδη κλείσει τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια, σου έχουμε συγκεντρώσει τα απολύτως απαραίτητα που θα χρειαστείς στις παραλίες που θα πηγαίνεις για μπάνιο και ηλιοθεραπεία.

Αρχικά δεν φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς τσάντα θαλάσσης. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά κάπου πρέπει να βάλεις όλα όσα έχουμε να σου προτείνουμε. Η Pestemal έχει υπέροχες τσάντες, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην την επιλέξουμε. Με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και χερούλια για το χέρι ή τον ώμο για εύκολο κράτημα και μεταφορά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απαραίτητο αξεσουάρ παραλίας και φυσικά το πρώτο που πρέπει να μπει στην τσάντα σου; Φυσικά η πετσέτα θαλάσσης -και για μία ακόμη φορά η Pestemal- μας έβγαλε ασπροπρόσωπες. Είναι πολύ απορροφητική, δεν κρατάει καθόλου άμμο, στεγνώνει γρήγορα και είναι πολύ ελαφριά για να την έχεις παντού μαζί σου. Δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις.

Και αφού έχεις επιλέξει τα δύο βασικά αντικείμενα για τις διακοπές σου, πάμε στο θέμα παιχνίδι. Είτε είσαι φαν της ρακέτας, είτε των επιτραπέζιων στα Public θα βρεις τα πάντα. Εμείς επιλέξαμε τις ξυλορακέτες Start, που είναι χειροποίητες ελληνικής κατασκευής. Στο εσωτερικό τους έχουν κενά αέρος για καλύτερο κοντρόλ της μπάλας και για πιο ξεκούραστο παιχνίδι. Μάλιστα συνοδεύεται από την "BABOLAT" αντιδρωτική λαβή σε διάφορα χρώματα. Αν είσαι του επιτραπέζιου πάρε κάτι μικρό, εύκολο στη μεταφορά και διασκεδαστικό όπως το επιτραπέζιο UNO Cars 3. Και μη ρωτήσεις γιατί Cars; Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Σε κάθε περίπτωση, αν εκτός από το παιχνίδι αγαπάς και το διάβασμα, τότε πρέπει να έχεις μαζί σου ένα καλό βιβλίο, όπως τα «Άπαντα του Σέρλοκ Χολμς» που επιλέξαμε εμείς. Σε ποιον δεν αρέσουν τα αστυνομικά άλλωστε;

Βέβαια, χωρίς νερό που πας στην παραλία; Μεγάλο λάθος, γι’ αυτό αν θέλεις το νερό σου να διατηρηθεί κρύο όσες ώρες παραμείνεις εκεί, επέλεξε μπουκάλι θερμός Chilly’s με φλαμίνγκο για να είσαι και στη μόδα. Και τώρα που είπαμε φλαμίνγκο, φουσκωτό θαλάσσης πήρες; Αν όχι η δική μας πρόταση είναι το φουσκωτό σε σχήμα καρπούζι. Πόσο πιο καλοκαιρινή πια;

Κι επειδή χωρίς φωτογραφίες και μουσική δεν πας πουθενά, αφήσαμε τα καλύτερα για το τέλος. Camera Fujifilm Instax Mini 8 Minions Edition για να απαθανατίσεις σε φιλμ (και να εκτυπώσεις) τις πιο όμορφες καλοκαιρινές στιγμές σου, φορητό ηχείο γιατί η μουσική είναι το παν (το συγκεκριμένο είναι και ελαφρύ και πρακτικό) και τέλος ένα powerbank γιατί δεν θέλουμε ούτε το κινητό σου να μείνει από μπαταρία, αλλά ούτε και το ηχείο σου. Α, και να μην ξεχάσουμε αντηλιακά για το πρωί και αντικουνουπικά για το βράδυ!

Καλό καλοκαίρι!