Η επιστήμη αποφάσισε: Η πολλή ευτυχία ίσως να μην κάνει καλό

Η επιστήμη αποφάσισε: Η πολλή ευτυχία ίσως να μην κάνει καλό

Ναι κι όμως! 

Έχεις νιώσει ποτέ ότι θα εκραγείς από ευτυχία; Ότι δεν αντέχεις άλλο και ότι σίγουρα κάποιος σου κάνει πλάκα; Ε λοιπόν να ξέρεις, ότι η επιστήμη σου αλλάζει όλα όσα πίστευες μέχρι σήμερα και σου ανακοινώνει ότι η πολλή ευτυχία… δεν κάνει καλό! Διάβασε τους λόγους παρακάτω και θα καταλάβεις.

Χάνεις τη δημιουργικότητά σου

Σύμφωνα με έρευνα του 2008, όταν οι άνθρωποι βιώνουν την απόλυτη ευτυχία, γίνονται λιγότερο δημιουργικοί. Σκέψου το πρακτικά. Όταν είσαι single δεν κάνεις ένα σωρό διαφορετικά πράγματα; Ε όταν ζευγαρώσεις το μόνο που κάνεις δεν είναι να μένεις σπίτι και να τρως; Και για να το θέσω και επιστημονικά: Η πολλή ευτυχία και ικανοποίηση, κάνει τους ανθρώπους λιγότερο δεκτικούς σε νέες προκλήσεις και καταστάσεις. Με λίγα λόγια, δεν προσαρμόζεσαι!

Χάνεις τα όριά σου

Σύμφωνα με έρευνα, η ευτυχία μπορεί να σε οδηγήσει σε κακή αξιολόγηση καταστάσεων με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεις το μέγεθος του ρίσκου το οποίο και λαμβάνεις. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές όπως την κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Εμπιστεύεσαι εύκολα

Είσαι ευτυχισμένος και δε σε νοιάζει. Δεν ασχολείσαι με λεπτομέρειες και πιστεύεις ότι όλοι διακατέχονται από τα ίδια θετικά συναισθήματα. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Και κάπως έτσι, την πατάς.

Και τελικά…

Η ευτυχία μπορεί να οδηγήσει σε δυστυχία. Και η προσγείωση να είναι άσχημη.