Ιnstagram illusion: Ή αλλιώς πώς γίνεται μερικοί άνθρωποι να βρίσκονται σε μόνιμες διακοπές

Ιnstagram illusion: Ή αλλιώς πώς γίνεται μερικοί άνθρωποι να βρίσκονται σε μόνιμες διακοπές

Ακόμη να καταλάβεις τι κάνουν; 

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά τα τελευταία 4 χρόνια, με αποκορύφωμα τα τελευταία 2, το Instagram έχει πάρει διαστάσεις λαίλαπας, παραγκωνίζοντας το Facebook μιας και πλέον, αν θέλεις να σέβεσαι τον διαδικτυακό σου εαυτό, φροντίζεις να ενημερώνεις το προφίλ σου καθημερινά. Κάπως έτσι, τα καλοκαίρια μας δεν είναι όπως παλιά, καθώς όλα φιλτράρονται, κόβονται, ωραιοποιούνται και φυσικά ανεβαίνουν, ποστάρονται ή πες το όπως θέλεις.

Υπάρχει βέβαια μία συγκεκριμένη ράτσα Instagram ανθρώπων, οι οποίοι έχουν καταφέρει το εξής συγκλονιστικό: Να κάνουν διακοπές ήδη από τον Μάιο συνεχόμενα. Πράγμα ανθρωπίνως αδύνατο, εκτός κι αν είναι πολυεκατομμυριούχοι ή δάσκαλοι ή μαθητές, και με μία γρήγορη ματιά κανένας τους δεν μας κάνει για τέτοιος.

Η έντονη καλοκαιρινή δραστηριότητα των ανθρώπων αυτών, των influencers ή των bloggers τελοσπάντων, πηγάζει από την επιθυμία τους να βρεθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάτι που το καταφέρνουν, κάνοντας εσένα που σκας στο μπαλκόνι σου πίνοντας απλή και ταπεινή μπύρα, να σκέφτεσαι ότι κάτι κάνεις πολύ λάθος στην μάταιη τούτη ζωή.

2f2794c8e082701676fe38870d741043

Κι όμως, καλώς ή κακώς δεν είναι τίποτα όπως το βλέπουμε. Το πλάνο έχει ως εξής: Βρίσκεσαι στην Επίδαυρο αυθημερόν για να πας και θέατρο. Φυσικά έχεις φροντίσει να βγάλεις τις απαραίτητες φωτογραφίες στην παραλία, τις οποίες και κρατάς για τα tbt σου. Το επόμενο σκ βρίσκεσαι στο εξοχικό όπου και εκεί γεμίζεις την κάβα σου, ενώ οι διακοπές σου οι κανονικές διαρκούν μόλις μία εβδομάδα, που θα πας σε κάποιο νησί και εκεί θα γίνει πραγματικά σοβαρή δουλίτσα. Έτσι προς το τέλος ρίχνεις και ένα 2ήμερο στο χωριό, ή σε κάποιο κοντινό προορισμό, και μάνι μάνι συγκεντρώνεις το υλικό σου, το οποίο φροντίζεις να δημοσιεύεις, με διαφορά λιγότερη των τριών ημερών βάζοντας παραπλανητικά σχόλια από κάτω. Δημιουργείς έτσι ένα απίστευτο μυστήριο ικανό να συγκινήσει και τους πιο αναίσθητους: Τελικά πού βρίσκεται αυτό το κορίτσι;

3d8ef3e7b1959a602e294ac8cfe57068

Με λίγα λόγια, ζωάρα κάνουν λίγοι. Οι περισσότεροι βγάζουν πολλές φωτογραφίες. Αν θέλεις να το κάνεις, κι αν δε θέλεις και βαριέσαι-τίμιο-αράζεις στο σπιτάκι σου και περιμένεις υπομονετικά την άδειά σου, όπου δε θα βγάλεις καμία απολύτως φωτογραφία. Εγώ αυτό το λέω τόλμη και αντίδραση στις εποχές που ζούμε.