Ξέμεινες στην πόλη; 10 καλοκαιρινές ταινίες για τα αυγουστιάτικα βράδια

Ξέμεινες στην πόλη; 10 καλοκαιρινές ταινίες για τα αυγουστιάτικα βράδια

Περνάς και μόνη σου καλά

Είσαι μήπως από τους άτυχους που βρίσκονται στην πόλη γιατί η ζωή τα έφερε έτσι που δεν μπόρεσες να πάρεις άδεια; Βλέπεις στα social media τους υπόλοιπους να διασκεδάζουν και σε πιάνει μία κατάθλιψη; Μη στενοχωριέσαι και σου έχω τη λύση. Μιας και η πόλη σου είναι έρημη κι εσύ έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου-μόνο δουλεύεις κι αυτό σε πιο χαλαρούς ρυθμούς-σου έχω μία λίστα με τις καλύτερες καλοκαιρινές ταινίες για να σου κρατήσουν συντροφιά τα ζεστά βράδια του Αυγούστου. Τηλεόραση στο μπαλκόνι, μπυρίτσα και καλή σου απόλαυση.

Weekend at Bernie's: Την έχεις δει, αλλά οφείλεις να την ξαναδείς. Το θέμα σίγουρα μαύρο κι άραχνο, εντάξει πρωταγωνιστής είναι ένας… νεκρός, αλλά οι καταστάσεις και τα σκηνικά είναι τόσο αστεία, που θα νιώθεις και τυχερή που δεν είσαι κάπου να στριμώχνεσαι για να πιεις κοκτέιλ.

image

Grease: Μία ολόκληρη σχολική χρονιά, σε ένα γυμνάσιο με πολλή μουσική και φυσικά τον έρωτα της Sandy και του Danny. Χρώματα, χορός, μουσική που σίγουρα σου είναι γνωστή, και θρυλικές εικόνες νομίζω είναι αρκετά για να περάσεις ένα ευχάριστο βράδυ.

National Lampoon's Vacation: Η γνωστή πια οικογένεια Griswold, με τους οποίους έχουμε κάνει Χριστούγεννα και διάφορα ταξίδια όπως εκείνο στο Las Vegas, αποφασίζει να κάνει road trip με τελικό προορισμό πάρκο ψυχαγωγίας στην California. Ναι καλά κατάλαβες, τίποτα δεν πηγαίνει καλά.

Stand by Me: Eίμαι σίγουρη ότι ήδη σιγοτραγουδάς το soundtrack και καλά κάνεις. Μία ταινία συγκινητική που μιλάει για τη φιλία ανάμεσα σε 4 αγόρια. Ο όμορφος της παρέας είναι ο River Phoenix που χάθηκε νωρίς. Σε άλλα νέα, το κλάμα σου θα το ρίξεις. Όντως τώρα δεν την έχεις δει ούτε μία φορά;

stand by me

Dirty Dancing: Συνεχίζουμε με θρυλικά soundtracks μιας και ήρθε η ώρα του Dirty Dancing. Με έναν Patrick Swayze στα καλύτερά του-έφυγε νωρίς κι αυτός-να χορεύει και να γοητεύει την νεαρά Cynthia και φυσικά υπέροχη μουσική. Τι να πω. Όσες φορές κι αν τη δεις δεν τη χορταίνεις.

Dazed and Confused: Matthew McConaughey και Ben Affleck στο καλοκαιρινό Texas του 1976. Νοσταλγία, μουσική θρυλική και αποτέλεσμα μία από τις πιο cult ταινίες ever. Αξίζει πραγματικά.

The Parent Trap: Πολύ πριν η Lindsay Lohan γίνει troll που μεθάει και προκαλεί σκάνδαλα, ήταν ένα γλυκό και ταλαντούχο κορίτσι, που θεωρείτο μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του Hollywood. Στην προκειμένη την βλέπουμε σε διπλό ρόλο όπου ήταν υπέροχη. Αν δεν το έχεις δει, σου εγγυώμαι ότι θα σου αρέσει.

A Goofy Movie: Ή αλλιώς Γκουφοταινία. Επιτέλους ο Γκούφι λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει και γίνεται πρωταγωνιστής στην ολόδική του ταινία μαζί με το γιο του τον Μαξ, τον οποίο θα απέκτησε με κάποια σκυλίτσα υποθέτω αλλά δεν μαθαίνουμε ποτέ κάτι. Το ακόμα καλύτερο; Ο γείτονάς του είναι ο Μαύρος Πητ.

A Streetcar Named Desire: Να τη δεις μόνη σου γιατί μόνο έτσι μπορείς να τη δεις. Δύσκολα θα πείσεις παρέα να δείτε τη συγκεκριμένη ταινία-τι να πω-. Κατά τα’ άλλα, εδώ κυρία μου έχουμε τον Marlon Brando στην αρχή της καριέρας του, να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, τη Vivien Leigh να τον ποθεί κολασμένα, και τελικά, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της 7ης τέχνης. Απλό!

marlo

Jaws: Κλασικό και άκρως σκιαχτικό. Καρχαρίας κυνηγάει και κατασπαράζει. Να το δεις γιατί δε σε βλέπω να πηγαίνεις θάλασσα οπότε δεν έχεις και φόβο!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr