Ποια ψηφίστηκε ως η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών;

Ποια ψηφίστηκε ως η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών;

Kι όμως, δεν πάει ο νους σου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν-βασικά είναι μόλις μία ανάσα μακριά-και καλώς ή κακώς αν δεν είσαι παιδί, το μοναδικό πράγμα που σου υπενθυμίζει ότι όντως έχουμε βγει από την ρουτίνα και έχουμε γιορτές, είναι οι ταινίες!

Ναι, κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βομβαρδιζόμαστε από όλες αυτές τις χριστουγεννιάτικες ταινίες, οι οποίες είτε τις μισείς είτε τις λατρεύεις, είναι κλασικές και μάλλον απαραίτητες για να μπεις στο mood των ημερών.

Προσωπικά, λατρεύω σχεδόν όλες τις χριστουγεννιάτικες ταινίες και προφανώς τις παρακολουθώ ανελλιπώς. Ποια είναι όμως η αγαπημένη παγκοσμίως; Το poll έγινε και ιδού τα αποτελέσματα:

Scrooge (1951): Πιο κλασική πεθαίνεις, με τον πιο κλασικό τσιγκούνη του κόσμου ο οποίος αλλάζει την άποψή του για τα Χριστούγεννα εξαιτίας κάποιων γεγονότων. Αν δεν την έχεις δει, μάλλον δε ζεις στον πλανήτη γη!

White Christmas: Μιούζικαλ με τον Bing Crosby, ο οποίος ερμηνεύει και το ομώνυμο τραγούδι. Υπέροχο και φαντασμαγορικό!

Τhe Polar Express: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχεις δει και δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχες ενθουσιαστεί. Συνεχίζει να μαγεύει και να συγκινεί.

B002NZTZ8S ThePolarExpress UXWB1. V142637735 RI SX940

National Lampoon's Christmas Vacation: Ο δόλιος Clark Griswold σχεδιάζει τα τέλεια Χριστούγεννα αλλά ως συνήθως δεν πάει τίποτα καλά. Εντάξει, μόλις 29 χρόνια μετά, όσες φορές κι αν τη δεις γελάς σαν να μην υπάρχει αύριο και αναρωτιέσαι: Υπάρχουν όντως τέτοιες οικογένειες;

Die Hard: Πάει και τελείωσε. Είναι Χριστουγεννιάτικη ταινία και δεν το διαπραγματεύομαι. Ακόμα καλύτερα όταν περιλαμβάνει τον Bruce Willis.

die hard

Home Alone: Kάθε μα κάθε χρόνο, ο Macaulay Culkin θα στοιχειώνει τις γιορτές μας.

giphy 1

Love Actually: Εγγλέζικη γλυκανάλατη κομεντί την οποία ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ. Δηλαδή αν δε θέλεις και λίγο ρομάντσο τώρα, πότε θα το θέλεις;

The Muppet Christmas Carol: Κλασική, αστεία και τα αγαπημένα μας Muppets σε πλήρη απαρτία. Αν να’ ταν τα νιάτα δυο φορές.

Εlf: O Will Ferrel υποδύεται το ξωτικό του Άγιου Βασίλη. Και κάπως έτσι, ο κόσμος τον λάτρεψε.

Ιt’s a Wonderful Life: Kι όμως, η ασπρόμαυρη οικογενειακή ταινία του 1946 με τον επιχειρηματία που ανακαλύπτει το νόημα των Χριστουγέννων, είναι πάνω απ’ όλες! Τελικά, μάλλον το κοινό είναι πιο ρομαντικό από όσο πιστεύαμε.

its a wonderful life