5 λόγοι να βάλεις… πλώρη για Σαντορίνη

5 λόγοι να βάλεις… πλώρη για Σαντορίνη

Το «ηφαιστειακό» νησί, με το πιο φωτογραφισμένο ηλιοβασίλεμα παγκοσμίως είναι ένας επίγειος παράδεισος. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άνθρωπος που έχει επισκεφθεί τη Σαντορίνη και δεν έχει μείνει άφωνος από τη σαγηνευτική ομορφιά της. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Αιγαίου πελάγους, νότια της Ίου, δυτικά της Ανάφης και ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Οι έντονες ιδιομορφίες της όπως οι παραλίες με τη μαύρη και την κόκκινη άμμο, η απόκρημνη αρχιτεκτονική και ο «απόλυτος» γαλανόλευκος οικισμός, δημιουργούν μία πολύ χαρακτηριστική ταυτότητα για το συγκεκριμένο νησί που με τα χρόνια το έκανε πασίγνωστο. Παρότι η Σαντορίνη θεωρείται από τους περισσότερους ως «το νησί των ερωτευμένων» υπάρχουν πολλοί -σχεδόν αμέτρητοι- λόγοι να το επισκεφθείς, ακόμη και αν δηλώνεις single! Εμείς παρακάτω, θα σου αναφέρουμε πέντε από αυτούς.

Θα μείνεις στη μαγευτική Καλντέρα

Η Καλντέρα, αυτή η μικρή κουκίδα στο χάρτη, είναι από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου! Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα ξενοδοχεία του Αιγαίου, βρίσκονται χτισμένα στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Grace Santorini που τα μπαλκόνια του έχουν θέα στο πιο δημοφιλές ηλιοβασίλεμα. Το σύγχρονο και γεμάτο ανέσεις design του, συναντάει τα παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα στοιχεία σε δωμάτια και σουίτες πρόσφατα ανακαινισμένα με πολυτελή μπάνια από μάρμαρο και ευρύχωρους χώρους.

GRACE 2

Θα δοκιμάσεις τα καλύτερα κρασιά

Το δεύτερο πράγμα για το οποίο είναι πασίγνωστη η Σαντορίνη μετά το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα, είναι τα ντόπια κρασιά της. Το έδαφος του νησιού, έπειτα από την ηφαιστειακή έκρηξη απέκτησε ιδιότητες που χρόνια αργότερα ευνόησαν τα αμπέλια των παραγωγών. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνη σου, με μία επίσκεψη στα ντόπια οινοποιεία. Η ξενάγηση συμπεριλαμβάνεται σε μία σειρά εμπειριών, τα Bespoke Experiences, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να σε φέρουν σε ακόμη πιο στενή επαφή με το τόπο που επισκέπτεσαι.

Θα ζήσεις μία ανεπανάληπτη wellbeing εμπειρία

Όπως κάθε γνήσια queenette, έτσι και εσύ, είμαι σίγουρη πως αφιερώνεις λίγες ώρες καθημερινά στις ασκήσεις που θα κρατήσουν το σώμα σου σε φόρμα! Τα Bespoke Experiences, σου παρέχουν τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα αναζωογονητικό prive Yoga ή Pilates session, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου εξειδικευμένου instructor. Στο τέλος κάθε συνεδρίας, η τελευταία μισή ώρα είναι αφιερωμένη στον διαλογισμό, που θα σε απελευθερώσει από το άγχος και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Όλα αυτά με φόντο τον… πορτοκαλί ορίζοντα!

GRACE 3

Θα απολαύσεις βραβευμένα… πιάτα

Το ξενοδοχείο Grace Santorini, δεν είναι γνωστό μόνο για τις ανέσεις που παρέχει στους επισκέπτες του αλλά και για το βραβευμένο με «Χρυσό Σκούφο» εστιατόριο, Santoro. Το μενού του εστιατορίου φέρει την υπογραφή του εξαιρετικού executive chef Σπύρου Αγιούς, ο οποίος εμπλουτίζει τα πιάτα του με ποιοτικές κυκλαδίτικες πρώτες ύλες και ισορροπεί με μαεστρία την ελληνική με τη διεθνή κουζίνα. Πρόκειται για έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό με θέα το μοναδικό σαντορινιό ηλιοβασίλεμα.

GRACE 4

Extra info: Στο ίδιο χώρο, βρίσκεται το επίσης βραβευμένο 363 Champagne Lounge, μπαρ του ξενοδοχείου με μία τεράστια ποικιλία σε σαμπάνιες και κοκτέιλ δια χειρός του διεθνούς φήμης mixologist Salvatore Calabrese. Με άλλα λόγια, το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις τις βραδινές καλοκαιρινές βόλτες σου στο νησί!

Θα ταξιδέψεις στο… παρελθόν

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα του νησιού είναι η αρχαιολογική περιοχή Ακρωτήρι, επίσης γνωστό ως «Μινωική Πομπηία». Είναι ένα μέρος με αμύθητο ιστορικό πλούτο αφού, πριν το 1450 π.Χ. που καλύφθηκε από τις στάχτες της τεράστιας ηφαιστειακής έκρηξης, αποτελούσε έναν οικισμό από πολυώροφα κτήρια και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Μετά την 90λεπτη ξενάγηση, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ντόπια εδέσματα σε μία από τις πιο γνωστές και κατά γενική ομολογία καλύτερες ταβέρνες του νησιού, τη «Σπηλιά του Νικόλα».

GRACE 5