2 εύκολα tricks που πρέπει να θυμάσαι όταν θες να κλείσεις εισιτήρια για διακοπές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 εύκολα tricks που πρέπει να θυμάσαι όταν θες να κλείσεις εισιτήρια για διακοπές

Και πρέπει να ακολουθείς

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν (και μαζί τους και οι διακοπές) το Πάσχα όμως πλησιάζει και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να κάνεις εκείνο το ταξίδι που ήθελες καιρό. Εάν στις γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς έμεινες στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, τότε τώρα είναι η ευκαιρία που θες για να ξεσκάσεις.

Αν λοιπόν σκοπεύεις να φύγεις για λίγες ημέρες μέσα στο Πάσχα ή μετά από αυτό τότε υπάρχουν 2 tricks που πρέπει να ακολουθήσεις.

Μην περιμένεις μέχρι το τελευταίο λεπτό για να κλείσεις εισιτήρια

Τις τελευταίες μία με δύο βδομάδες πριν την ημερομηνία που θες να φύγεις οι τιμές των εισιτηρίων εκτοξεύονται. Αυτό πριν από δέκα χρόνια δεν συνέβαινε, όμως πλέον οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν το κάνουν αυτό στις θέσεις που έχουν μείνει, γιατί ξέρουν πως τις τελευταίες εβδομάδες θα ενδιαφερθούν μόνο όσοι πετούν business class. Μην περιμένεις λοιπόν τελευταία στιγμή για να κλείσεις το δικό σου εισιτήριο –εκτός και αν σκοπεύεις να κλείσεις πρώτη θέση.

Κλείσε εισιτήριο τουλάχιστον 6 μήνες πριν

Η μεγαλύτερη ελπίδα σου για να πετύχεις μία φθηνή (ή έστω λογική) τιμή αεροπορικού εισιτηρίου κατά τη διάρκεια των διακοπών ή του καλοκαιριού, είναι να το κλείσεις τουλάχιστον έξι μήνες πιο πριν. Εάν περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή, το σίγουρο είναι πως δεν θα είσαι η μόνη που ψάχνει φθηνά εισιτήρια τότε.

Αν λοιπόν σκοπεύεις το Πάσχα να σε βρει εκτός Ελλάδας καλό θα ήταν να κλείσεις άμεσα τα εισιτήρια σου.