Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης… «δεν μασάει» και τα λέει έξω από τα δόντια!

Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης… «δεν μασάει» και τα λέει έξω από τα δόντια!

Είναι νέος, ωραίος, επικοινωνιακός, έχει πέραση στο γυναικείο φύλο και όχι μόνο και τελευταία έχει μπει στη ζωή μας πολύ δυνατά… φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες του OPEN TV και μας ταξιδεύει σε γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις στους μεγάλους και δημιουργούν καινούργιες στους μικρούς!

Ένα από τα πιο αγαπημένα νέα πρόσωπα της ελληνικής γαστρονομίας, ο Γιώργος Τσούλης, γίνεται εύκολα δικός σου άνθρωπος σαν να σε ξέρει χρόνια και δεν φοβάται να αποκαλύψει μικρά και μεγάλα μυστικά της τέχνης του. Αυτό λένε και οι μαθητές του που διδάσκει όπως λέει ο ίδιος «με το ίδιο κέφι και μεράκι που μαγειρεύει»! Για να δούμε τι λέει:

m1

Πότε και πώς μπήκε το μικρόβιο της μαγειρικής στη ζωή σας;

Όλα ξεκίνησαν από την πιτσαρία του πατέρα μου στο Αιγάλεω. Αποφάσισα να γραφτώ σε σχολή μαγειρικής ώστε με το πτυχίο να πάρω την άδεια να τρέχω το μαγαζί του πατέρα μου όμως μετά τη σχολή κάτι μαγικό συνέβη… Δεν επέστρεψα ποτέ στο μαγαζί ] γιατί κατάλαβα ότι η κουζίνα ήταν ο χώρος μέσα στον οποίο ένιωθα άνετα, ότι αυτό ήταν αυτό που ξέρω να κάνω καλά και ότι σε αυτό το χώρο θα έχω να δώσω και να ανακαλύψω πάρα πολλά! Κάπως έτσι ξεκίνησα να δουλεύω σε κουζίνες από τα 19 μου και τη συνέχεια την ξέρετε.

Πιστεύετε ότι η μαγειρική θέλει τέχνη;

Η μαγειρική είναι ένα είδος τέχνης για εμένα. Η τέχνη δεν έχει όρια στη δημιουργία, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη μαγειρική. Ποτέ κανένας chef δε θα φτάσει στο «ταβάνι» του, πάντα θα υπάρχει και άλλο να ανακαλύψεις και να δημιουργήσεις και αυτό είναι και η μαγεία στη μαγειρική!

Πως έχει αλλάξει η ζωή σας από τότε που ξεκινήσατε να μαγειρεύετε τηλεοπτικά;

Η ζωή μου έχει αλλάξει περισσότερο ως προς το θέμα του χρόνου τα τελευταία χρόνια λόγω των εργασιών που τρέχω συνολικά και όχι τόσο λόγω της τηλεόρασης αποκλειστικά. Αν με ρωτάτε, τα ίδια απλά πράγματα απολαμβάνω απλά είναι πιο δυσεύρετες οι στιγμές αυτές πλέον αφού εκτός από τις τηλεοπτικές μαγειρικές υποχρεώσεις τρέχουν παράλληλα και πολλές ωραίες συνεργασίες, στο στούντιο μου στα Μελίσσια όπου έχουμε μια συνεχή παραγωγή συνταγών που ανεβαίνουν καθημερινά στο giorgostsoulis.com και από εκεί παράγεται και το υπόλοιπο περιεχόμενο που βλέπετε στο YouTube και στα social μου. Άρα λοιπόν η ζωή μου άλλαξε γιατί έγινε ακόμα πιο δημιουργική και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

Σαφώς ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Όλα περνάνε από το στομάχι, όχι μόνο ο έρωτας. Το φαγητό είναι αυτό που φέρνει κοντά όχι μόνο τους εραστές, αλλά λαούς ολόκληρους! Γύρω από το φαγητό μαζεύονταν πάντα οι άνθρωποι για να απολαύσουν την πιο απλή οικογενειακή στιγμή, μέχρι για να λάβουν αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και την ιστορία!

Ο κόσμος που σας συναντάει στο δρόμο, ζητάει τις συμβουλές σας;

Ναι, βέβαια! Και αυτό μου αρέσει πολύ όταν συμβαίνει. Η διάδραση με τον κόσμο με γεμίζει θετική ενέργεια και με κάνει να αγαπώ ακόμα περισσότερο τη διαδικασία του να βγαίνω μπροστά και να επικοινωνώ τις συνταγές μου.

m2

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη φράση «Μη μασάς»;

Το «Μη Μασάς» ομολογουμένως «παίζει» πολύ στο λεξιλόγιο μου και πόσο μάλλον τώρα που ονομάσαμε έτσι και τα video που ανεβαίνουν στο κανάλι μου στο YouTube! Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτή την ατάκα μέσα από τα videos μαγειρικής μου και έχει πιάσει και το νόημα πίσω από την ατάκα αυτή… «Μη Μασάς» στη μαγειρική σημαίνει απόλαυσε τη διαδικασία, απόλαυσε το αποτέλεσμα και αν κάνεις και κανένα λάθος δεν πειράζει, ο Τσούλης είναι εδώ να στα μάθει όλα!

Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή;

Κόκορας κρασάτος με κοφτό μακαρονάκι! Είναι η αγαπημένη μου συνταγή γιατί μου θυμίζει το χωριό μου, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

m3

Ποια είναι η πρώτη συμβουλή που δίνετε στους μαθητές σας στο Universal Training του Ομίλου ΑΚΜΗ;

Τους τονίζω ότι τα βασικά τους εργαλεία σε αυτή τη δουλειά θα πρέπει ναι είναι η υπομονή, η επιμονή και η πειθαρχία και ότι θα πρέπει βέβαια να με ακούνε προσεκτικά! Είναι άλλωστε ένα πολύ καινοτόμο Πρόγραμμα στο χώρο της γαστρονομίας, λέγεται cook & pastry expert και η διαφορά του έγκειται στο ότι προετοιμάζει έναν σπουδαστή και στη μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική δίνοντάς του 2 πιστοποιήσεις. Αν θέλει κάποιος να έρθει στην ομάδα μου απλώς να μπει στο www.universaltraining.edu.gr. Είναι πραγματικά μία καινοτομία και η χαρά μου είναι ότι διδάσκω και τα δύο που πραγματικά με ενθουσιάζει. Αλλά όπως είπα, στο χώρο μας οι καλές σπουδές πρέπει να συνδυάζονται με συνέπεια και πειθαρχία για να πετύχει κάποιος!

Φέτος, σας βλέπουμε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open TV; Θα θέλατε να παρουσιάσετε μια δική σας εκπομπή;

Σωστά, τα πρωϊνά μαγειρεύω για τον κόσμο μέσα από την όμορφη παρέα του «Ευτυχείτε» στο Open TV και πολύ σύντομα θα δείτε και κάτι δικό μου που είναι ήδη στα σκαριά…! Δε μπορώ να σας αποκαλύψω πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο και ριζοσπαστικό! Ψάχναμε πολύ καιρό να βρούμε το κατάλληλο concept και ένιωθα ότι όλα όσα συζητάγαμε είχαν ήδη γίνει στη μαγειρική. Ήθελα να ξεφύγουμε κάπως από αυτό. Ήθελα η εκπομπή μου να είναι τελείως διαφορετική και τελικά το βρήκαμε! Είναι κάτι ανάλαφρο για τον κόσμο και ταυτόχρονα διαφορετικό. Πιστεύω θα αρέσει στον κόσμο. Μπορεί στην αρχή να τον ξενίσει λίγο και να πει τι βλέπω αλλά έχει δείξει η ιστορία ότι κάθε τι ριζοσπαστικό στην αρχή το σιχαίνεσαι και μετά το αγαπάς. Σημασία έχει να είσαι αυθεντικός σε αυτό που δίνεις στον κόσμο γιατί αυτό θα του μείνει στο τέλος.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για αυτή τη χρονιά;

Πολλά μαγειρεύονται για αυτή τη χρονιά… Εκτός του ότι θα δείτε σύντομα την πρώτη δική μου εκπομπή τηλεοπτικά, θα δείτε επίσης ακόμα περισσότερα videos από εμένα στο YouTube channel μου και φυσικά τα μαθήματα μαγειρικής συνεχίζονται στο Universal Training του Ομίλου ΑΚΜΗ. Επίσης τη νέα χρoνιά θα συνεχίσουμε μαζί με την ομάδα μου να παράγουμε yummy συνταγές από το Tsoulomageiremata studio στα Μελίσσια για να τις βρίσκετε μέσα από το site μου giorgostsoulis.com το οποίο εξελίσσεται συνεχώς για να καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες και άλλα πολλά νόστιμα έρχονται που θα τα μοιράζομαι μαζί σας μέσα από τα social media μου.