Ραντεβού στον ήλιο: Πώς θα βιώσεις την απόλυτη ουζοκατάσταση αυτή τη Σαρακοστή

Ραντεβού στον ήλιο: Πώς θα βιώσεις την απόλυτη ουζοκατάσταση αυτή τη Σαρακοστή

Τώρα που η θερμοκρασία «ανεβαίνει» και η μέρα «μεγάλωσε», έφτασε η στιγμή να οργανώσεις -και να δώσεις- τα καλύτερα ραντεβού στον ήλιο για να βιώσεις τη σαρακοστιανή ουζοκατάσταση.

Αν η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς ή διαβάζεις τη λέξη Σαρακοστή, είναι η απόλυτη ουζοκατάσταση, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Μπορεί φέτος να μην νηστέψεις για 40 ημέρες, ενδεχομένως να μην γνωρίζεις καν τα βασικά έθιμα της Σαρακοστής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να περάσεις καλά με την παρέα σου αυτή την περίοδο.

Τώρα που η θερμοκρασία «ανεβαίνει» και η μέρα «μεγάλωσε», έφτασε η στιγμή να οργανώσεις -και να δώσεις- τα καλύτερα ραντεβού στον ήλιο για να βιώσεις τη σαρακοστιανή ουζοκατάσταση σε όλο της το μεγαλείο. Μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς αλλά ούτε και να διασχίσεις πολλά χιλιόμετρα για να περάσεις καλά. Λίγη έμπνευση, η κατάλληλή παρέα και οι πιο νόστιμοι σαρακοστιανοί ουζομεζέδες αρκούν για να κάνεις τη διαφορά αυτό τον μήνα.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε πέντε από τις αγαπημένες μας σαρακοστιανές επιλογές που μπορούν να σου εγγυηθούν πως το σκηνικό που ονειρεύεσαι, θα γίνει φέτος πραγματικότητα. Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, και οργανώσου καταλλήλως.

  1. Οργάνωσε μία συγκέντρωση με ουζομεζέδες στο μπαλκόνι

Αν έχεις μπαλκόνι στο σπίτι σου, τότε έχεις και ουζοκατάσταση. Σήκωσε την τέντα και άφησε τον ήλιο να «λούσει» την παρέα. Στη συνέχεια, πιάσε το Ούζο Πλωμαρίου και σέρβιρε ένα δροσερό ποτήρι ούζο στα παιδιά. Όσο η παρέα θα ακούει την playlist του Πάριου με τα «θαλασσινά» τραγούδια (μία πρόταση κάνουμε) που θα έχεις ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, εσύ θα βρίσκεσαι στην κουζίνα και θα φτιάχνεις τους φρεσκότατους ουζομεζέδες σου. Μην πανικοβάλλεσαι, διαβάζοντας τη λέξη κουζίνα. Οι επιλογές που προτείνουμε είναι απλές και δεν θα σε εκθέσουν στα μάτια των φίλων σου. Αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική, μείνε στα βασικά, δηλαδή, στις ελιές, το τζατζίκι, την ταραμοσαλάτα, το χταπόδι, τις σαρδέλες (θα τα βρεις όλα ακόμη και στο μίνι-μάρκετ της γειτονιάς σου). Βασικό «συστατικό» -πέρα από το ούζο- για να στεφθεί με επιτυχία η σαρακοστιανή σου μάζωξη είναι οι οδοντογλυφίδες για να «χτυπάς» τα μεζεδάκια σου.

SOS tip: Μην ξεχάσεις να βεβαιωθείς από το προηγούμενο βραδύ ότι στην κατάψυξή θα υπάρχουν αρκετά παγάκια για να συνοδεύσετε το ούζο σας. Μπορεί να μην είναι ακόμη Καλοκαίρι, αλλά σίγουρα όλο και κάποιος θα ζητήσει.

  1. Επέμεινε παραδοσιακά με μία εκδρομή στο Σούνιο

Όπως γράψαμε, δεν χρειάζεται να φτάσεις μακριά για να βιώσεις την ουζοκατάστασή σου. Μία βόλτα ως το Σούνιο αρκεί για να «μαζέψεις» ήλιο και να χαλαρώσεις. Αφού επισκεφτείς τον Ναό του Ποσειδώνα και βγάλεις τις καθιερωμένες φωτογραφίες, θα πας σε μία ψαροταβέρνα και θα χαλαρώσεις δίπλα στο κύμα.

SOS tip: Στην περίπτωση που σκοπεύεις να πραγματοποιήσεις τη συγκεκριμένη εκδρομή με το ταίρι σου, φρόντισε απλώς να είστε σε καλό mood. Η μονοήμερη αυτή εξόρμηση ενδείκνυται μόνο για απόλαυση και γέλιο. Δεν θέλετε να είστε ΕΣΕΙΣ το τσακωμένο ζευγαράκι που «σπέρνει» τη μιζέρια γύρω του.

  1. Εναλλακτικά, κάνε τη γύρα σου στα νότια

Στην περίπτωση, βέβαια, που το Σούνιο σου πέφτει μακριά και μένεις στην Αθήνα, τότε πάρε το τραμ και κάνε μία βόλτα στα νότια προάστια για να «ρουφήξεις» και εσύ τον ήλιο σου. Στο Καλαμάκι και τον Άλιμο θα βρεις πολλά ταβερνάκια για να πιείς το Ούζο Πλωμαρίου και να κάνεις την ουζοκατάστασή σου αυτή τη Σαρακοστή.

SOS tip: Κάνε εγκαίρως την έρευνα σου για να «τσεκάρεις» τιμές, πιάτα και ουζο-επιλογές. Δεν χρειάζεται να τρέχεις άδικα ή να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσεις καλά.

kala
  1. Βίωσε μία επική… σόλο ουζοκατάσταση με την κατάλληλη συνταγή

Ουζοκατάσταση δίχως παρέα γίνεται; Γίνεται θα σου πω, αν όλοι οι φίλοι σου λείπουν ή μόλις χώρισες. Θέλεις να χαλαρώσεις και να «τα πεις» με τον εαυτό σου αλλά για να περάσεις καλά, από το «μενού» της ημέρας δεν πρέπει να λείπουν δυο βασικά συστατικά: Ο ήλιος και το ούζο. Άραξε, λοιπόν, στο μπαλκόνι, τον κήπο, την αυλή -ακόμη και την ταράτσα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας σου- και απόλαυσε μία ουζοσυνταγή που θα ετοιμάσεις εύκολα με τα δύο σου χέρια. Τι θα έλεγες για μία χορταστική και εύκολη γαριδομακαρονάδα με ούζο; Μήπως θα προτιμούσες λίγη σος γιαουρτιού με ούζο για να «βουτάς» τα μεζεδάκια σου; Άραγε, τι θα έλεγες να ετοίμαζες πεντανόστιμα κεφτεδάκια με ούζο; Στην περίπτωση που δεν νηστεύεις, συνιστά μία πραγματικά καλή επιλογή που θα αποτελέσει το κατάλληλο comfort food για την περίσταση. Για να μην χάσεις χρόνο, προτίμησε απλά να ετοιμάσεις την πιο εύκολη παραλλαγή των παραπάνω συνταγών. Με μία διαδικτυακή αναζήτηση θα βρει ό,τι ψάχνεις, αλλιώς… σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτα τη βοήθεια της μαμάς.

SOS tip: Αν νηστεύεις αλλά εξακολουθείς να ονειρεύεσαι αυτά τα κεφτεδάκια με το ούζο, στρέψου στις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Μπορείς, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις και να απολαύσεις κεφτεδάκια θαλασσινών και λαχανικών ή απίστευτους κεφτέδες με πλιγούρι.

  1. «Βίρα τις άγκυρες» και δώσε ένα αυθόρμητο ραντεβού στον ήλιο

Τέλος, στην περίπτωση που η ουζοκατάσταση που ονειρεύεσαι θυμίζει σκηνικό παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας, τότε πάρε το πλοίο της γραμμής και άφησε τον εκτυφλωτικό, ελληνικό ήλιο να σε λούσει, την ώρα που χαλαρώνεις κάπου στον Σαρωνικό. Δεν χρειάζεται απίστευτη οργάνωση για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Γνωρίζεις, άλλωστε, πως τα αυθόρμητα (ραντεβού και όχι μόνο) είναι τα καλύτερα.

Στον κοσμοπολίτικο Πόρο, την αρχοντική Ύδρα, την όμορφη Αίγινα και την κοντινή Σαλαμίνα θα περάσεις καλά. Μετέτρεψε τις παρακάτω λέξεις σε εικόνα: Εσύ και η παρέα σου χαλαρώνετε σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα. Ο ήλιος σας ζεσταίνει, ενώ πάνω στο τραπέζι βρίσκονται μόνο τα ποτήρια σας, ένα μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου και μερικοί θαλασσινοί μεζέδες (η δική μας σαρακοστιανή ουζοκατάσταση περιλαμβάνει σίγουρα γυαλιστερές και κυδώνια). Δεν μιλάτε πολύ. Τσουγκρίζετε τα ποτήρια και ξέρετε ότι αυτό το ραντεβού στον ήλιο είναι ό,τι χρειάζεστε. Είναι αυθόρμητο, όμως, μοιάζει σαν το έχετε σχεδιάσει από και καιρό. Ήλιος, θάλασσα, φίλοι και το πιο εμβληματικό, ελληνικό απόσταγμα. Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη ουζοκατάσταση, τότε τι είναι;

SOS tip: ΚΑΝΕΝΑ απολύτως. Τι νοστιμάδα θα είχε το αυθόρμητο αν του βάζαμε κανόνες;

kanoness

Όπως κατάλαβες, λοιπόν, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να ταξιδέψεις στην πατρίδα του ούζου (βλέπε Λέσβος) για να ζήσεις την ουζοκατάσταση όπως ακριβώς της αρμόζει. Λίγο ούζο, λίγος ήλιος και οι κατάλληλοι μεζέδες αρκούν για να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να περάσεις καλά. Να θυμάσαι πως και σε αυτή την περίπτωση, το «μυστικό» είναι να μάθεις να απολαμβάνεις τις απλές χαρές της ζωής.

Και μπορείς να έρθεις ακόμα πιο κοντά με τον διαγωνισμό που τρέχουμε παρέα με το Ούζο Πλωμάρι στο instagram του Queen.gr!

Ραντεβού στον ήλιο, λοιπόν, και καλή Σαρακοστή.