On the road: Όταν έμεινα από συμπλέκτη στη μέση του δρόμου

On the road: Όταν έμεινα από συμπλέκτη στη μέση του δρόμου

Ο σοφός μας λαός λέει πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Υποστηρίζει επίσης, ότι ενός κακού… μύρια έπονται. Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, ειδικότερα αν είσαι ολίγον τι απρόσεκτη και συχνά αφηρημένη, όπως εγώ.

Το γεγονός αυτό το συνειδητοποίησα την περασμένη Τετάρτη όταν το αυτοκίνητό μου άρχισε να… διαλύεται στη μέση του δρόμου. Ήταν λίγο μετά τις 08.30 και εγώ βρισκόμουν «κολλημένη» κάπου στην Εθνική Οδό στο ύψος της Κηφισιάς, σκεπτόμενη τα emails και τα deadlines που με περίμεναν στο γραφείο. Για να χαλαρώσω και να πάω στην εταιρεία με θετικά vibes, αποφάσισα να δυναμώσω τον ήχο στο ραδιόφωνο και να χαλαρώσω ακούγοντας Cardi B και το αγαπημένο μου «Please me baby». Μπορεί έξω να ψιχάλιζε όμως, η Άνοιξη είχε έρθει και αυτός ήταν ένας λόγος για έχω διάθεση «ανεβασμένη». Την ώρα, ωστόσο, που τραγουδούσα «please me, baby, tease me, baby… let me hear you say…», ένας παράξενος ήχος, ένα δυνατό «γκρρρρ» και ένα τράνταγμα ενώ πήγα να αλλάξω ταχύτητα, με έκανε να καταλάβω πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με το αμάξι μου.

Αγχώθηκα αλλά προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο. Άναψα, λοιπόν, αλάρμ και ευτυχώς που κατάφερα να πιάσω τη δεξιά λωρίδα πριν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί για τα καλά.

Δυστυχώς αυτό που ακολούθησε δεν με έκανε να νιώσω καλύτερα. Και αυτό διότι έβαλα ταχύτητα πάτησα γκάζι ανεβάζοντας στροφές αλλά το αυτοκίνητο παρέμεινε πάλι ακίνητο(!), δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω. Ζούσα έναν πρωινό εφιάλτη στη μέση της Αθηνών-Λαμίας και δεν μου άρεσε καθόλου! Ευτυχώς, ένας ευγενέστατος κύριος -ο οποίος προφανώς είδε την απόγνωση «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό μου- σταμάτησε, και αφού προσπάθησε να το ξεκινήσει, μου αποκάλυψε αμέσως τί συνέβαινε: «Δυστυχώς κορίτσι μου έμεινες από αμπραγιάζ, το αμάξι θέλει δίσκο. Καλείς την Οδική και γραμμή για συνεργείο» μου είπε.

Αντιμετώπισε το πρόβλημα όπως θα έκανε κάθε ώριμο, tech κορίτσι

Τι έκανα στη συνέχεια; Ότι θα έκανε κάθε tech γυναίκα -και αξίζει να κάνεις και εσύ- σε αυτή την περίπτωση. Ναι, ως γνήσια Millennial που σέβεται τον εαυτό της, αφού κάλεσα το γερανό, έπιασα το smartphone μου και άρχισα να googl-άρω σαν να μην υπήρχε αύριο για να βρω πού θα πήγαινα το αγαπημένο μου αμαξάκι -το οποίο αποφάσισε να με αφήσει μόνη και πανικόβλητη κάπου στην Εθνική.

Έπειτα από ένα αγχωμένο, ολιγόλεπτο σκρολάρισμα, θυμήθηκα ότι είχα την επιλογή να μπω στη νέα πλατφόρμα της Anytime (μία έξυπνη και ολοκληρωμένη λύση για εύρεση και σύγκριση συνεργείων, για τη συντήρηση ή επισκευή του αυτοκινήτου) και αναζήτησα το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο αυτοκινήτου που υπήρχε κοντά μου με σκοπό να κλείσω γρήγορα online ραντεβού για αλλαγή συμπλέκτη. Αφού διάβασα τις αξιολογήσεις και τα σχόλια των πελατών, και αφού είδα αμέσως και συνέκρινα τις καλύτερες τιμές μέσω της πλατφόρμας, είδα τη διαθεσιμότητα του συνεργείου και έκλεισα ραντεβού στο πι και φι, χωρίς καν να σηκώσω το τηλέφωνο (είμαι Millennial, τι να κάνουμε;).

Αμέσως έλαβα τα στοιχεία του συνεργείου, και σε λίγα λεπτά με κάλεσαν να με ενημερώσουν ότι το τηλεφωνικό κέντρο της πλατφόρμας είναι στη διάθεσή μου για ότι χρειαστώ(!). Το δεύτερο βήμα ήταν να… τηλεφωνήσω στον πατέρα μου. Διότι μπορεί να έχω «πατήσει» τα πρώτα «-άντα», ωστόσο, πάντα χρειάζομαι τα «φώτα» του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, «τα άκουσα» από εκείνον διότι όπως μου υπενθύμισε, είχα ξεχάσει -για μία ακόμη- φορά να πάω το αυτοκίνητο για σέρβις. Η αλήθεια είναι ότι οι ταχύτητες του αυτοκινήτου είχαν αρχίσει να «διαμαρτύρονται» εδώ και δύο εβδομάδες αλλά δεν έδωσα και πολλή σημασία.

Αν είσαι, λοιπόν, οδηγός εν έτει 2019 και «το έχεις» με την τεχνολογία, φρόντισε να αξιοποιείς πάντα όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρει και φυσικά, να μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι να είσαι ασφαλισμένη anytime! Διότι σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα έχεις στο χέρι σου τις λύσεις που χρειάζεσαι και κυρίως, μπορείς να ξέρεις ότι πάντα θα είναι κάποιος δίπλα σου για να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Ακόμα και αν δεν έχεις ειδικές γνώσεις αυτοκινήτου αρκεί να βρίσκεται στο πλάι σου κάποιος που έχει.

anytime sumplektis

Το συμπέρασμα

Ποιο είναι το δίδαγμα της ιστορίας μου και γιατί αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σου; Μα φυσικά πως μπορεί ενός κακού μύρια να έπονται (δεν θέλεις να ξέρεις τι με περίμενε στο γραφείο μετά το περιστατικό στην Εθνική), ωστόσο, κάποιες φορές… ευθύνομαι και εγώ για αυτό. Διότι αν είχα κάνει το σέρβις του αυτοκίνητου μου στην ώρα του, θα είχα αλλάξει έγκαιρα το συμπλέκτη και τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Όσο και αν «τρέχεις», λοιπόν, όσο κουρασμένη και αν αισθάνεσαι και όσο και αν βαριέσαι να ασχοληθείς με πράγματα όπως το σέρβις του αυτοκινήτου σου, πρέπει πάντα να τα βάζεις στο πρόγραμμά σου και να φροντίζεις να τα κάνεις στην ώρα τους. Τι είναι, άλλωστε, ένα «κλικ» στο κινητό σου μπροστά σε τόση ταλαιπωρία;

Εγώ, πάντως, αποφάσισα πως το 2019 δεν θέλω να είμαι πια η «ανεύθυνη» ή η «ξεχασιάρα» της οικογένειας και της παρέας. Η Anytime θα μου υπενθυμίζει πότε θα πλησιάζει το service μου -αν είσαι πελάτης της Anytime θα έχεις και έκπτωση οπότε σίγουρα αξίζει να το «τσεκάρεις» μιας και η Anytime σου δίνει περισσότερες επιλογές, περισσότερα προνόμια, περισσότερη ευελιξία - και πια, δεν θα έχω περιθώρια και δικαιολογίες για αναβολές.

Έτσι είναι ο κόσμος των ενηλικών και αν θέλεις να ανήκεις και εσύ σε αυτόν, καλό είναι να αρχίσεις να αναλαμβάνεις τις υποχρεώσεις σου- ειδικότερα εκείνες που αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία σου!