Η οσκαρική ταινία «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου στο Vodafone TV

Η οσκαρική ταινία «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου στο Vodafone TV

Το κινηματογραφικό ταξίδι που ξεκίνησα στο -αλλόκοτα- όμορφο σκηνοθετικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου πριν από δέκα χρόνια με τον «Κυνόδοντα» πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη συνέχεια από αυτήν της «Ευνοούμενης».

Ανεξάρτητα από το αν είσαι λάτρης των πρωτότυπων αντισυμβατικών ιστοριών, θα διαπιστώσεις ότι η νέα ταινία-αριστούργημα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη δεν αφήνει περιθώρια ψυχαγωγικής νωχελικότητας, από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο της λεπτό. Αν, μάλιστα, προσθέσεις στην αρτιότητα της εκλεπτυσμένης παραγωγής και τις εκπληκτικές ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών, τότε αντιλαμβάνεσαι και τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να αποσπάσει δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ στα φετινά Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και να κερδίσει, τελικά, ένα χρυσό αγαλματίδιο, αυτό του Α’ γυναικείου ρόλου.

Έχοντας απολαύσει όλες τις προηγούμενες δουλειές του, με ενδιάμεσους σταθμούς τον «Αστακό» και το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού», περίμενα με ανυπομονησία την ημέρα, που η πιο πολυσυζητημένη παραγωγή των τελευταίων δεκαετιών θα γινόταν διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Vodafone TV. Έτσι, από το δυστοπικό βρετανικό ξενοδοχείο και τους ψυχρούς άδειους χώρους της κλινικής στις δύο προαναφερθείσες δραματικές ταινίες μυστηρίου, έφθασε τελικά η στιγμή που «ταξίδεψα» στο… διονυσιακό παλάτι της βασίλισσας Άννας στην Αγγλία του 18ου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr