To ξεχωριστό αφιέρωμα του Vodafone TV στον Ίστγουντ με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας

To ξεχωριστό αφιέρωμα του Vodafone TV στον Ίστγουντ με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας

Αν και μετά το 2000 άρχισε να αραιώνει τις εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη, ο 90χρονος σήμερα Κλιντ Ίστγουντ δεν έπαψε στιγμή να «πρωταγωνιστεί» στο χολιγουντιανό κινηματογραφικό στερέωμα, όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από τις κάμερες. 

Η τελευταία σπουδαία ταινία του είναι αναμφίβολα το «The Mule», το οποίο δυστυχώς δεν είχα προλάβει να απολαύσω στο σινεμά, γεγονός που ακόμα με στεναχωρεί. Αυτό γιατί δεν έχω χάσει καμία σκηνοθετική ή υποκριτική απόπειρα του κινηματογραφικού αυτού «θρύλου» τα τελευταία 15 χρόνια. Πώς, άλλωστε, μπορείς να παραλείψεις οποιοδήποτε δημιούργημα του ανθρώπου, που έχει μείνει στην ιστορία ως ο «Man with no Name» στα σπαγγέτι γουέστερν του Sergio Leone, ως ο Harry Callahan στα «Dirty Harry» και ως ο William «Will» Munny στο «Unforgiven», που του χάρισε και τα δυο πρώτα βραβεία Όσκαρ της καριέρας του.

Τη λύση, λοιπόν, σε αυτό το «πρόβλημα», που με απασχολούσε από την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, μου την έδωσε για ακόμα μία φορά το Vodafone TV, στο οποίο βρήκα διαθέσιμο όχι μόνο το «The Mule», αλλά και ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες στιγμές της φιλμογραφίας του, στο on demand τμήμα της απολαυστικής συνδρομητικής πλατφόρμας. Πριν, όμως, εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους αξίζει να δεις και αυτήν την εκπληκτική τελευταία προσθήκη στο «ιστγουντικό σύμπαν» θα «καταχραστώ» πέντε λεπτά από το χρόνο σου και θα σε ταξιδέψω στο χρόνο με τις ταινίες, που εκτός του ότι τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους Αμερικάνους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, θα σου «ανοίξουν» παράλληλα και την όρεξη για τηλεκοντρόλ, ποπ κορν και καναπέ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr