Γιατί αξίζει τελικά να «χαθείς» στο δυστοπικό συμπάν του The Handmaid’s Tale

Γιατί αξίζει τελικά να «χαθείς» στο δυστοπικό συμπάν του The Handmaid’s Tale

Από το 1985, όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, μέχρι τις μέρες μας, το εικονικό βιβλίο της Margaret Atwood, «The Handmaid’s Tale» -το οποίο στην Ελλάδα γνωρίσαμε υπό τον τίτλο «Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης»- έχει καταφέρει να «αιχμαλωτίσει» εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 30 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του για να δει η γνωστή Αμερικανίδα συγγραφέας τις πωλήσεις του δυστοπικού μυθιστορήματός της να εκτοξεύονται στα ύψη και το βιβλίο της να βρίσκεται ξανά στη λίστα με τα κορυφαία μπεστ σέλερ.

Το πρώτο τρέιλερ της νέας, τηλεοπτικής μεταφοράς του έργου της ήταν αρκετό για να επαναφέρει το «The Handmaid’s Tale» στο προσκήνιο και να κάνει μία ακόμη γενιά να «χαθεί» στον τρομακτικό κόσμο της «Δημοκρατίας του Γιλεάδ», μιας ζοφερής κοινωνίας που δημιουργήθηκε λίγο μετά τον δεύτερο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στη δική μου περίπτωση όταν αποφάσισα να εμπλουτίσω το τηλεοπτικό «μενού» των προβολών μου με το αμερικανικό, δυστοπικό αυτό δράμα του Bruce Miller με την αγωνιώδη πλοκή.

Έχοντας λάβει και αποκτήσει διθυραμβικά σχόλια, πολλά βραβεία και εκατομμύρια θαυμαστές, το «The Handmaid’s Tale» δείχνει να έχει πετύχει τον στόχο του και πρόκειται αναμφίβολα για μία σειρά η οποία αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σου και ενδείκνυται για «μαραθώνιους» θέασης. Με τη Vodafone TV να δίνει τώρα στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το καλοκαίρι τους δύο πρώτους κύκλους του πολυβραβευμένου δυστοπικού θρίλερ, έχει σίγουρα σημασία να εστιάσεις στους λόγους για τους οποίους το «The Handmaid’s Tale» κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες άλλες σειρές.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr