Νever Stop Playing: Είναι αυτό το μυστικό των influencers;

Νever Stop Playing: Είναι αυτό το μυστικό των influencers;

Πώς μπορείς, τέλος πάντων, να αποκτήσεις και εσύ χιλιάδες followers και να διαπρέψεις στον κόσμο του Instagram;

Influencers. Πρόκειται για μία λέξη η οποία τα τελευταία χρόνια επηρεάζει την καθημερινότητά σου με ποικίλους τρόπους, ειδικότερα στην περίπτωση που χρησιμοποιείς κατά κόρον τα social media -όπως εμείς. Τόσο η εργασία μας όσο και οι κοινωνικές μας ανάγκες μας οδηγούν συχνά στο ψηφιακό σύμπαν του Instagram και σε πολλές περιπτώσεις, μας ωθούν να επιδιδόμαστε σε ατελείωτο «σκρολάρισμα» στα smartphone μας. Εκεί, λοιπόν, συναντάμε τους αγαπημένους μας influencers, τα «αστέρια» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα οποία για το ποστάρισμα μίας και μόνο φωτογραφίας, μπορούν να κερδίσουν φήμη, δώρα και φυσικά χρήματα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τη δική μας φαντασία.

Τι είναι, λοιπόν, οι influencers και ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας τους; Πώς μπορείς, τέλος πάντων, να αποκτήσεις και εσύ χιλιάδες followers και να διαπρέψεις στον κόσμο του Instagram;

Τα πράγματα και σε αυτή την περίπτωση είναι περισσότερο απλά από ό,τι νομίζεις. Και αυτό διότι οι influencers δεν είναι κάτι περισσότερο από απλούς χρήστες των social media οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντική επιρροή μέσω της δημιουργίας περιεχομένου. Το θέμα είναι να κατανοήσουμε το πώς μπόρεσαν να περάσουν από το ένα επίπεδο το άλλο, χρησιμοποιώντας μερικά hashtag και ποζάροντας στις κάμερες των smartphone τους.

Tρία είναι τα βασικά «μυστικά» επιτυχίας των influencers εν έτει 2019 και αν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις μία πιο δυνατή παρουσία στα social media, αξίζει να τα μάθεις και να τα ακολουθήσεις. Μόνο κερδισμένη θα βγεις, άλλωστε, από αυτή τη διαδικασία.

Δοκίμασε το #NeverStopPlaying και γίνε ξανά παιδί

Με μία πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα απλό hashtag. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μία ολόκληρη φιλοσοφία ζωής που μπορεί να αναβαθμίσει το προφίλ σου στα social media. Και αυτό διότι το Νever Stop Playing σε καλεί να γίνεις ξανά παιδί και να βγάλεις στην επιφάνεια την πιο ανέμελη, χαρούμενη και «παιχνιδιάρικη» πλευρά του χαρακτήρα σου. Και αυτή ακριβώς η πλευρά σου είναι που θα σε κάνει πιο δημοφιλή και θα σου χαρίζει μέρα με τη μέρα νέους followers. Πόζαρε με ένα τεράστιο και αληθινό χαμόγελο, κρατώντας, για παράδειγμα, το νέο, playful Magic με τα πραγματικά κομμάτια cookies στο χέρι. Γίνε ξανά παιδί και χρησιμοποίησε τα πιο playful και φίλτρα και props για να προσθέσεις μία πιο αισιόδοξη «πινελιά» στις φωτογραφίες του. Και αφού τα κάνεις όλα αυτά, μην ξεχάσεις να συνοδεύσεις το post σου με το #NeverStopPlaying. Με λίγα λόγια, μοίρασε θετικά vibes και «παίξε» με τα διαφορετικά χρώματα, τις γεύσεις και το στυλ, αν θέλεις να δεις θετικά αποτελέσματα και σε ό,τι αφορά στον λογαριασμό σου στο Instagram.

algida2

Βρες τον δικό σου τομέα και εστίασε σε αυτόν

Δεν υπάρχει επιτυχημένος influencer που να μην έχει «χτίσει» το περιεχόμενό του πάνω σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Προσπάθησε να δώσεις στα διαδικτυακά σου προφίλ, λοιπόν, μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Διαφοροποιήσου από τους υπόλοιπους, εστιάζοντας σε έναν τομέα και επενδύοντας τον χρόνο και την ενέργειά σου σε αυτόν. Από την ομορφιά στη μόδα και από τη φωτογραφία στα ταξίδια, το φαγητό, το fitness και το lifestyle. Οι τομείς είναι πολλοί, ωστόσο, για να πετύχεις σε αυτό που κάνεις, πρέπει να εστιάσεις σε εκείνον που αγαπάς. Μην δημιουργήσεις, δηλαδή, έναν λογαριασμό με δημοφιλές περιεχόμενο (βλ. μόδα) μόνο κι μόνο επειδή το κάνουν όλοι σήμερα. Θα ξεχωρίσεις και θα πετύχεις επιλέγοντας έναν τομέα που πραγματικά σε ενθουσιάζει και σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης και φυσικά, για τον οποίο διαθέτεις ορισμένες γνώσεις και μία δυνατή προσωπική άποψη.

Μην ξεχάσεις να δημιουργήσεις το δικό σου hashtags

Φυσικά, αν θέλεις να αρχίσεις να κερδίζεις σύντομα πραγματικούς followers στο Instagram, τότε σίγουρα αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για να δημιουργήσεις το δικό σου «έξυπνο» hashtag -όπως το δικό μας #queenettesrule! Θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν σου και θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις και να γίνεις σιγά σιγά η micro-influencer (οι micro-influencers διαθέτουν από 1.000 έως 100.000 και συνιστούν το «highlight» του 2019) και εν συνεχεία η influencer που θέλεις.

algida3

Φρόντισε να είσαι συνεπής με το περιεχόμενό σου

Η συνέπεια είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά επιτυχίας των απανταχού influencers. Η ποιότητα του περιεχομένου που «ανεβάζεις» στα social media έχει σίγουρα μεγάλη σημασία, ωστόσο, αν δεν είσαι συνεπής σε ό,τι αφορά το πότε κάνεις τα post σου, τότε δεν θα δεις τους ακολούθους σου να αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Χρησιμοποίησε εργαλεία analytics προκειμένου να αποφασίσεις ποιες είναι οι καλύτερες ώρες τις ημέρας για να κάνεις τις κάθε είδους αναρτήσεις σου και επέμεινε σε αυτό το «μοτίβο». Οι followers σου θα συνηθίσουν σε αυτό και δεν θα πατήσουν «unfollow» -τουλάχιστον όσο τους δίνεις το περιεχόμενο που θέλουν, την ώρα που το θέλουν.

Μην σταματάς να παίζεις με τα Instagram Stories

Τελευταία και πολύτιμη συμβουλή που θα σε βοηθήσει να «χτίσεις» ένα δυνατό προφίλ στο Instagram. Το #NeverStopPlaying που προαναφέραμε, σε θέλει να βγάζεις στην επιφάνεια την πιο «παιχνιδιάρικη» πλευρά του χαρακτήρα σου και τα Instagram Stories σου δίνουν αυτήν ακριβώς την ευκαιρία. Με πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν κάθε μέρα την ξεχωριστή αυτή λειτουργία, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να την αφήσεις αναξιοποίητη. «Παίξε» με τα φίλτρα, με τα χρώματα, με τις επιλογές και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς τοποθεσία στα stories σου και φυσικά, να κάνεις τα απαραίτητα mention. Για εμάς το #NeverStopPlaying είναι «must», τόσο εντός όσο και εκτός social media και όπως φαίνεται, αποτελεί το νέο, μεγάλο μυστικό των influencers -και σίγουρα το απολαμβάνουμε!