Release Athens 2019: Oι Cypress Hill «μέθυσαν» την πλατεία νερού με «Tequila Sunrise»

Release Athens 2019: Oι Cypress Hill «μέθυσαν» την πλατεία νερού με «Tequila Sunrise»

Αν είσαι λάτρης του old school Ηip Ηop, η Παρασκευή ήταν μία καλή μέρα για εσένα.

releaseathensday6 cypresshill 322
releaseathensday6 cypresshill 324
releaseathensday6 cypresshill 294
releaseathensday6 cypresshill 5

H 6η μέρα του Release Athens Festival 2019 ήταν αφιερωμένη στο Hip Hop (και με μια δόση από dub). Και πράγματι, την περασμένη Παρασκευή επιβεβαιώθηκε πόσο δημοφιλές είναι πλέον το συγκεκριμένο είδος στη χώρα μας, αφού περίπου 10.000 θεατές βρέθηκαν στην πλατεία νερού για τη συναυλία των Cypress Hill.

Το ιστορικό συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της Hip Hop και αγαπημένο των Old School Fans, βγήκε στη σκηνή λίγο μετά της 11 το βράδυ, ξεσηκώνοντας το πλήθος. Ο B-Real, ο εμβληματικός MC με τη χαρακτηριστική ένρινη φωνή (οκ, καταλάβαμε πού «χρωστάει» το στυλ του ο TUS) έδωσε από την αρχή το σύνθημα για χορό και ατελείωτο ιδρώτα. Δεν γινόταν άλλωστε να μην ακολουθήσεις όταν έβλεπες τον ίδιο να τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή και παρά τη ζεστή να φορά σε όλη τη διάρκεια του Live την ολόσωμη φόρμα του (αλλά και τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου).

Η πρώτη εμφάνιση των Cypress Hill στην Ελλάδα μάς αποζημίωσε, αφού ακούσαμε όλες τις παλιές τους επιτυχίες. Χορέψαμε με το «Tequila Sunrise», ξεσηκωθήκαμε με το «Insane in the Brain», φυσικά, αλλά και με τα «I Ain't Goin' Out Like That» και «(Rock) Superstar», χοροπηδήσαμε μέχρι τον ουρανό όταν έπαιξαν στο encore το «Jump Around» των House of Pain και φυσικά μπήκαμε σε εντελώς άλλο μουντ με το «Ι Wanna Get High».

Πριν τους headliners, είδαμε τον Αυστραλό Dub FX σε ένα καταιγιστικό μα κάπως τραχύ ακουστικά one man show, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετά ταιριαστό με το συνολικό line-up.

Θα ήταν λάθος μας (όχι ΤΑΦ, απλό) να μην αναφέραμε τις σπουδαίες εμφανίσεις της νέας γενιάς του ελληνικού Hip Hop, οι οποίες αδικήθηκαν λόγω ώρας. Σε ένα σύμπαν, λοιπόν, παράλληλο από αυτό του Sin Boy και του «Μαμά», υπάρχουν Έλληνες rappers που φτιάχνουν μουσική με ουσία. Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, λοιπόν, μάλλον έκανε την καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς. Αξίζει μάλιστα να ακούσεις και τον φετινό εξαιρετικό του δίσκο. Νωρίτερα εμφανίστηκαν Οι Anser x Eversor σε ένα πολύ χειμαρρώδες Live, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι 12os Πίθηκος και Νέγρος του Μοριά. Όλοι τους έπαιξαν μεν για λίγο κόσμο, με πολλή ζέστη και ήλιο, αλλά την ίδρωσαν τη φανέλα κυριολεκτικά και μεταφορικά.