Φίλες για πάντα, το υπόσχομαι!

Φίλες για πάντα, το υπόσχομαι!

Είναι δώρο ζωής να έχεις μεγαλώσει με έναν άνθρωπό που δεν σας ενώνει ο δεσμός αίματος, αλλά κάτι εξίσου δυνατό, ο δεσμός της αληθινής φιλίας. Από μικρή, πριν καλά καλά καταλάβω τον κόσμο, θυμάμαι να έχω δίπλα μου την Ματίνα, την οικογενειακή μου φίλη. Η φιλία μας ξεκίνησε πριν καν περπατήσουμε, καθώς δυνατοί δεσμοί φιλίας ένωναν αρχικά τους παππούδες μας, και ύστερα και τους γονείς μας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για μία φιλία όπου κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

Οι παππούδες μας όπου εργάζονταν αντάμα ο ένας στον άλλον επί δεκαετίες και έτσι η φιλία αυτή ένωσε και τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους και, φτάνοντας στο τώρα, τα εγγόνια τους-εμένα και τη Ματίνα. Είναι βαθιά χαραγμένες οι εικόνες στη μνήμη μου από τα παιχνίδια μας στο προαύλιο του σπιτιού και τις οικογένειες μας, έχοντας γίνει πια αυτοκόλλητες, να ετοιμάζουν λουκούλλεια γεύματα, να κάθονται γύρω από το τραπέζι, να γελάνε μέχρι δακρύων αλλά να συζητάνε και για σοβαρά θέματα σχετικά με την επικαιρότητα, παρέα πάντα με την μπύρα σύμβολο της Ελλάδας και της αληθινής φιλίας, την FIX Hellas.

Untitled 6 edit

Έτσι και εμείς, η Ματίνα και εγώ, μεγαλώνοντας μαζί, χέρι με χέρι, πηγαίνοντας στα ίδια σχολεία, έχοντας διπλανά σπίτια και διπλανά εξοχικά, μοιράζοντας ίδιες παρέες και ακολουθώντας κοινές δραστηριότητες, φτάσαμε στο σήμερα. Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τα παιδικά μας χρόνια, μπορεί η μία να ζει στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη, όμως τίποτα δεν αλλάζει τη σφιχτή αγκαλιά που θα κάνουμε η μία στην άλλη όταν ιδωθούμε ξανά μετά από καιρό, πότε δεν θα πάψει η ανάγκη που πηγάζει από μέσα μας να μοιραζόμαστε τη κάθε σκέψη του μυαλού μας ή τον κάθε μας προβληματισμό. Πάντα θα ανοίγουμε μία μπύρα FIX, είτε τσουγκρίζοντάς τες αντικρυστά στο ξύλινο παραδοσιακό τραπέζι στο Μέλυδρον της Αγίας Παρασκευής, το στέκι μας, είτε μπροστά από την κάμερα, λόγω της απόστασης. Γιατί οι δυνατές φιλίες… είναι FIX!

Untitled 7

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο διαφορετικοί άνθρωποι θα ήμασταν εάν δεν είχαμε αδελφικούς φίλους. Οι διαχρονικές και αυθεντικές φιλίες σε πλάθουν και σου δίνουν μαθήματα για την ίδια τη ζωή. Η φιλία μας, μία φιλία τόσο δυνατή και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, δεν πρόκειται να αλλάξει. Η αγάπη της μίας για την άλλη θα είναι πάντα ανιδιοτελής, όσα χιλιόμετρα και αν μας χωρίσουν, και όσα χρόνια και αν περάσουν, εμείς πάντα θα βρίσκουμε τον χρόνο να περνάμε τα βράδια μας αναπολώντας τα παλιά και κάνοντας τα τρελά μας σχέδια για το μέλλον, τσουγκρίζοντας την μπύρα που μας ενώνει όλα αυτά τα χρόνια, την FIX Hellas.

Στη υγεία όλων των φιλιών που άντεξαν και θα αντέξουν στο χρόνο, ό,τι και αν γίνει! Γιατί ακόμα κι αν αλλάξει η εμφάνιση, η καρδιά μένει πάντα ίδια…

Ματίνα στο υπόσχομαι, φίλες για πάντα! ΦΙΞ Υγείαν!