Καλοκαιρινά ΣουΚού στην πόλη: Οι εμπειρίες που αξίζει να «κυνηγήσεις»

Καλοκαιρινά ΣουΚού στην πόλη: Οι εμπειρίες που αξίζει να «κυνηγήσεις»

Ομολογουμένως τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην πόλη, έχουν μία διαφορετική μεγαλοπρέπεια από εκείνα του χειμώνα. Οι περαστικοί που προσπερνάμε τυχαία στον δρόμο, δείχνουν ομορφότεροι και πιο αισιόδοξοι από ποτέ, τα καταστήματα με τις ξύλινες καρέκλες αφημένες στους πεζόδρομους και τις στοές, λίγο πιο φιλόξενα και… νησιώτικα, ακόμη και το γκρίζο, αστικό τοπίο της Αθήνας, περιβάλλεται από μία δυσδιάκριτη αστερόσκονη που της χαρίζει ακόμη περισσότερη λάμψη. Όσο μάλιστα πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο, με τους τελευταίους παραθεριστές να εγκαταλείπουν και εκείνοι για κάποιο κυκλαδίτικο νησί, τόσο πιο ειδυλλιακά και μυθιστορηματικά μοιάζουν όλα. Όσοι από εμάς μένουμε πίσω, διασχίζουμε την άδεια Πανεπιστημίου και βλέπουμε τη ζωή μας να παίρνει διαστάσεις απρόβλεπτης ταινίας, γινόμαστε πρωταγωνιστές και κάποιος «κρυμμένος»… Ρένος Χαραλαμπίδης, αναλαμβάνει τον ρόλο του θεού.

Εντάξει, η παραπάνω περιγραφή μπορεί να έχει μία μικρή δόση υπερβολής, από την άλλη όμως, ποια από εμάς δεν έχει ονειρευτεί μία ρομαντική, απρόσμενη τροπή, ένα ποιητικό happy end όπως στα «Φτηνά Τσιγάρα»; Για να μην σε «τρώει» λοιπόν σαν άλλη Lana Del Rey το summertime sadness, παρακάτω σου προτείνουμε μερικές εμπειρίες για το Σαββατοκύριακο, οι οποίες θα σε παρακινήσουν να «κυνηγήσεις» επιτέλους το καλοκαίρι που σου αξίζει, ακόμη και αν νιώθεις περικυκλωμένη από το «καυτό» τσιμέντο της πόλης. Είσαι έτοιμη;

Oh! Where is Acropolis?

Αν το περιορισμένο budget σου, δεν σου επιτρέπει να βγεις έξω από τα στενά όρια της πόλης, μπορείς πάντα να παραστήσεις για λίγο την τουρίστρια μέσα σε αυτή. Μπορεί αυτό να σου φαίνεται αδιανόητο για τις αμέτρητες φορές που την έχεις περπατήσει, όμως υπάρχουν ακόμη σημεία της πόλης που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Μερικά από αυτά είναι οι λιγότερο γνωστοί εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι της, τα πάρκα, τα μουσεία και οι συνοικιακές gallery που θα σε πείσουν πως τελικά η μικρή μας Αθήνα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Βερολίνο ή το Άμστερνταμ. Τώρα μάλιστα που οι δρόμοι έχουν «ξεμπλοκάρει» κάπως από οχήματα, το ποδήλατό σου είναι το καταλληλότερο μέσο για να μεταφερθείς γρήγορα από τη μία περιοχή στην άλλη, χωρίς πολλή ταλαιπωρία και χωρίς να χάσεις επαφή με τον… έξω κόσμο.

Extra tip: Μην ξεχάσεις το ψάθινο καπέλο και το αντηλιακό σου!

somersby 2

Μία απόδραση… ευεξίας

Σε περίπτωση βέβαια που ο καύσωνας είναι ανυπόφορος και δεν μπορείς να εγκαταλείψεις τη δροσερή φωλιά σου, ούτε για να πας μέχρι το κοντινότερο περίπτερο να πάρεις παγωτό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το Σουκού σου, από το να χαρίσεις στον εαυτό σου μία «δροσιστική» beauty απόδραση! Άναψε ανεμιστήρα, βάλε το Somersby σου να παγώνει στην κατάψυξη, ετοίμασε μία εντελώς καλοκαιρινή playlist και ετοιμάσου να σε περιποιηθείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Όσο πολύ κι αν αγαπάμε το καλοκαίρι, είναι η εποχή εκείνη που ταλαιπωρεί την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας περισσότερο. Οι «φυσικές» συνταγές για σπιτικές μάσκες, scrub και λοσιόν που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, θα σου χαρίσουν άμεσα τον αναγκαίο καθαρισμό και την ενυδάτωση που χρειάζεσαι, ενώ η μεστή και απαλή υφή του μηλίτη σε ένα ποτήρι με μπόλικο πάγο, είναι το ιδανικό γευστικό «κλείσιμο» για αυτή την pampering εμπειρία.

somer3

Μόλις μία «ανάσα» μακριά

Ποιος είπε πως η Αθήνα είναι μόνο το ιστορικό κέντρο και τα πυκνοκατοικημένα προάστια; Ξέρεις πόσα γραφικά και ελκυστικά μέρη υπάρχουν μία «ανάσα» μακριά, ιδανικά για μία μονοήμερη επίσκεψη με τις κολλητές σου; Μερικά που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι το Σούνιο, το Λουτράκι, η Χαλκίδα, η Αίγινα, η Κερατέα. Το μόνο που θα χρειαστεί ίσως, είναι να ξεκινήσετε πολύ νωρίς το πρωί με την παρέα σου, ώστε να γλιτώσετε την κίνηση σε ώρες αιχμής. Έπειτα, θα είστε ελεύθερες να περάσετε τη μέρα σας σε κάποια από τις «παραμυθένιες», κρυστάλλινες ακτές της εκάστοτε περιοχής, να φάτε φρέσκο ψάρι σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα, να βγάλετε ανεπανάληπτες φωτογραφίες στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και αργά το βράδυ, να επιστρέψετε κουρασμένες αλλά πολύ πιο «γεμάτες» πίσω στη βάση σας.

somer4

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως παρότι τα πράγματα μπορεί να μην παίρνουν την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να ανατρέψουμε την όποια κατάσταση, αρκεί να είμαστε διατεθειμένες να το «κυνηγήσουμε» λίγο παραπάνω. Αν πάλι δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις το… κυνήγι, το πράσινο δεντράκι που «κρύβεται» κάπου στην οθόνη σου, είναι η αφορμή για να πάρεις μέρος στο απόλυτο «The Somersby Tree Hunt» και να ανακαλύψεις νέες, ακόμη πιο δροσιστικές καλοκαιρινές εμπειρίες και «πλούσια», αναπάντεχα δώρα!