7 ρεκόρ που έσπασε ο Τιτανικός όταν κυκλοφόρησε και δεν είχες ιδέα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
7 ρεκόρ που έσπασε ο Τιτανικός όταν κυκλοφόρησε και δεν είχες ιδέα

Και ας μη βρίσκεται πια στη δεύτερη θέση των box office

Ο Τιτανικός υπήρξε μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 90’ και δεν βρισκόταν άδικα μέχρι πριν μερικούς μήνες στη δεύτερη θέση των box office. Δεχόμαστε ότι μπορεί να ήσουν πολύ μικρή όταν είδες την ταινία για πρώτη φορά, όμως δεν θα σε πιστέψουμε αν μας πεις πως δεν σου άρεσε ή πως δεν τη βρήκες αρκετά ρομαντική και συγκινητική. Μέχρι και σήμερα βρίσκεται μέσα στις καλύτερες ταινίες που έκαναν ρεκόρ εισπράξεων και όχι, δεν αναρωτιόμαστε γιατί.

Και οι εισπράξεις δεν ήταν το μόνο ρεκόρ που έκανε. Το 1998 έγινε η πρώτη ταινία ever που ξεπέρασε όλα τα box office παγκοσμίως συγκεντρώνοντας $1,002,706,625. Το ρεκόρ αυτό κρατούσε για 12 συναπτά έτη όταν ο James Cameron έσπασε το ίδιο του το ρεκόρ με την κυκλοφορία του Avatar, το οποίο συγκέντρωσε 1,858 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 39 μέρες.

Ποια είναι όμως τα υπόλοιπα ρεκόρ που έσπασε η ταινία;

-Η Gloria Stuart πήρε υποψηφιότητα για βραβείο όσκαρ Best Supporting Actress στην ηλικία των 87 για τον ρόλο της ως ηλικιωμένη Rose, κάνοντας τη τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο που έλαβε ποτέ υποψηφιότητα. Και κατέχει ακόμη το ρεκόρ αυτό 9 χρόνια μετά τον θάνατό της (πέθανε το 2010, όντας 100 ετών).

Στη gallery που ακολουθεί θα δεις ποια είναι τα υπόλοιπα.