Where the Gods live... ή αλλιώς όταν φτάνεις μία ανάσα από τους Θεούς του Ολύμπου

Γωγώ Φούντα
Where the Gods live... ή αλλιώς όταν φτάνεις μία ανάσα από τους Θεούς του Ολύμπου

Πήγαμε, είδαμε και δηλώνουμε γοητευμένοι!

Κατακαλόκαιρο στα βουνά… Θα μπορούσε να είναι τίτλος βιβλίου ή ακόμα καλύτερα εγχειριδίου του πώς να είσαι εναλλακτικός και πρωτότυπος για να αποφύγεις την μάχη της ξαπλώστρας και τον καραβίσιο καφέ παραλίας, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή απειλούν να καταστρέψουν την καλή σου διάθεση και κυρίως την όρεξή σου για ατελείωτο chilling.

Ε λοιπόν εγώ, που ούτε εναλλακτική είμαι, ούτε την ξαπλώστρα την απαρνήθηκα ποτέ μου, έζησα ένα διαφορετικό 2ήμερο, στα 600 μέτρα υψόμετρο με την πιο συγκλονιστική θέα του κόσμου, και πίνοντας, thank God, πολύ καλό ή μάλλον… θεϊκό καφέ. Διότι η εμπειρία στο Selina Centavrus Pelion μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί.

67264048 2406768609605462 4429236683866636288 n

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2007 οι Rafael Museri και Daniel Rudasevski ξεκίνησαν να χτίζουν τη δική τους μικρή «οικογένεια» στον Παναμά. Οι δύο φίλοι είχαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο στο μυαλό τους: να αλλάξουν τον κόσμο της φιλοξενίας και αφού γύρισαν όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία παγκόσμια κοινότητα ταξιδιωτών.

Η πρόσκληση ήταν σαφής: Ελάτε στον τόπο των Κενταύρων (μυθολογικά πλάσματα που ήταν μισά άνθρωποι και μισά άλογα-εμφανίζονται μέχρι και στα βιβλία του Harry Potter-) να ζήσουμε μία εναλλακτική σχεδόν νομαδική εμπειρία. Ευκολάκι και ενδιαφέρον είπα, ενώ από μέσα μου οι αμφιβολίες με πλημμύρισαν. Όταν λέμε εναλλακτικός τι εννοούμε ακριβώς; Μήπως τελικά να μην πάω;

Aμφιβολίες oι οποίες διαλύθηκαν αντικρίζοντας τα 5 καταλύματα του Selina Centavrus Pelion, το καθένα με διαφορετικό όνομα και πιο συγκεκριμένα των Θεών του Ολύμπου-είπαμε θεϊκή εμπειρία να μην επαναλαμβανόμαστε-. Όλως τυχαίως και χωρίς να έχω απολύτως κανένα μέσο (!), πήρα τη σουίτα με το όνομα Δίας-εντάξει!!!-η οποία εκτός από ιδιαίτερη διακόσμηση είχε και την πιο breathtaking θέα του κόσμου-ό, τι πρέπει για να ικανοποιήσω και το ινσταγκραμικό μου ένστικτο-(σημεία των καιρών τι τα θες;).

Meero photo 66964937 157

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων σε 15 χώρες που περιλαμβάνουν αστικούς, παραλιακούς και ορεινούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, σε Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμά, Περού, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο & Η.Π.Α. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επέλεξε η Selina για την είσοδό της στην Ευρώπη μαζί με την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

67961790 510313629716225 7699287082094559232 n

Δωμάτια φτιαγμένα από πέτρα, αφράτα χαλιά στο πάτωμα και απουσία πηγών κατανάλωσης ενέργειας (τουλάχιστον παρουσία μόνο των απολύτως απαραιτήτων). Ούτε τηλεόραση, ούτε κλιματισμός. Αλλά δεν τα χρειαζόσουν! Την τηλεόραση γιατί δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης στο μέρος αυτό, και τον κλιματισμό γιατί πολύ απλά-να θυμίσω-ήσουν στα 600 μέτρα υψόμετρο. Εξάλλου, ήταν όλα τόσο σωστά μελετημένα και οργανωμένα, που δεν είχες την «πολυτέλεια» της πλήξης, παρά μόνο της μεσημεριανής ραστώνης έπειτα από το φαγοπότι στην πιο pop και πολύχρωμη κουζίνα που έχω δει ποτέ μου. Φαγοπότι το οποίο αποτελείτο αποκλειστικά από τοπικά και χειροποίητα προϊόντα-το αρνάκι με τα ζυμαρικά ακόμα το μνημονεύουμε-.

Meero photo 66964937 064

Και αν νόμιζες-αθώο μου παιδί-ότι οι εκπλήξεις τελειώνουν εδώ, πλανάσαι πλάνην οικτρά, διότι πολύ απλά το Selina Centavrus Pelion είναι μία συνολική εμπειρία η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και γνώσεων (ναι μάλιστα). Και pilates είχαμε-στην ταράτσα του καταλύματος (νιώθεις και λίγο θεός εδώ πάνω να μην στο κρύψω) και γευσιγνωσία μπύρας, και πεζοπορία στο χωριό-να θυμίσω ότι στην κεντρική πλατεία της Μακρυνίτσας ήταν γυρισμένες οι περισσότερες σκηνές της ταινίας «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» (WOW)- και βόλτα με τον μουνζτούρη από τα λεχώνια μέχρι τις Μηλιές-έπειτα από μία συγκλονιστική, καταπράσινη διαδρομή κατέληγες στο πιο γραφικό και γλυκούτσικο χωριό του κόσμου, για καφέ και συμπάθεια κάτω από τα τεράστια πλατάνια.

777

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν πράξη, χωρίς την καταπληκτική ομάδα του Selina Centavrus Pelion, που είχαν φροντίσει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε η διαμονή να μείνει αξέχαστη σε όλους. Εμένα πάντως σίγουρα θα μου μείνει!

67887659 661038324412168 1038952859485339648 n

Η Selina εγκαινίασε πρόσφατα την παρουσία της στην Ελλάδα με τον πρώτο της προορισμό, Selina Centavrus Pelion, στη Μακρινίτσα, το «μπαλκόνι του Πηλίου».