Ήξερες πως μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης μπορεί να «μεταμορφώσει» ολότελα την καθημερινότητά σου

Ήξερες πως μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης μπορεί να «μεταμορφώσει» ολότελα την καθημερινότητά σου

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που μέρα τη μέρα, καταλήγουν να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας και τα οποία χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε γίνονται προεκτάσεις του ίδιου του εαυτού μας. Θες το κινητό που περιλαμβάνει όλα τα… καλά κρυμμένα μυστικά και τις πιο «πολύτιμες» αναμνήσεις μας; Η καφετιέρα που αν αποφασίσει μία μέρα να πάρει «ρεπό», ιδανικό θα ήταν να κάνουμε και εμείς το ίδιο; Η καρέκλα του γραφείου, που μπορεί να μην είναι απόλυτα ανατομική αλλά με τον καιρό τη συνήθισες και για κάποιο περίεργο λόγο την αγάπησες; Όλα τα παραπάνω, καθώς και μερικά ακόμη, αποτελούν μικρά κομμάτια ενός μεγάλου παζλ, που όταν το κοιτάς από μακριά μπορείς να διαπιστώσεις κατά πόσο όντως απολαμβάνεις τη ζωή σου.

Μπορεί σε κάποιον η παραπάνω παραδοχή να μοιάζει κάπως υπερβολική, όμως αρκεί να σκεφτεί πόσο κακόκεφος θα είναι αν χρειαστεί να ξεκινήσει την ημέρα του χωρίς μία γουλιά καφέ, ξεχνώντας σπίτι το κινητό του και προσπαθώντας να βολευτεί επί ένα ολόκληρο 8ωρο σε μία καρέκλα που παλαντζάρει. Φαντάσου πόσο χειρότερα μπορούν να είναι τα πράγματα, αν είναι υποχρεωμένος να οδηγεί και ένα αυτοκίνητο που δεν τον «καταλαβαίνει». Προσωπικά, ευτυχώς έχω λύσει αυτό το ζήτημα. Για εμένα το αυτοκίνητό μου δεν είναι απλά ένα μέσο για να πάω κάπου, το αγαπημένο μου Mazda 2 είναι το… δεύτερο σπίτι μου και κάτι παραπάνω. Το δικό μου μικρό «κρησφύγετο» που πάει παντού, κάνοντας την κάθε μέρα μου πολύ πιο απολαυστική!

mazda 1

«Κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα μου

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν μπήκε στη ζωή μου και ήδη την έχει αλλάξει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους! Το κατάλαβα από το πρώτο μας κιόλας πρωινό, όταν καθισμένη αναπαυτικά στη θέση του οδηγού και κατευθυνόμενη προς το γραφείο, ανακάλυψα τι εννοούσε ο πωλητής όταν αναφέρθηκε σε «ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό». Χωρίς να χρειαστεί να πάρω δευτερόλεπτο τα μάτια μου από το δρόμο ή να μετακινηθώ στο ελάχιστο από τη θέση ρισκάροντας τη ζωή μου, οι τεχνολογίες αιχμής και τα συστήματα υποστήριξης που διαθέτει, μου έδιναν πρόσβαση σε κάθε λειτουργία του οχήματος. Ναι, μπορεί η κίνηση στη «σταματημένη» Αθηνών-Λαμίας να υπήρξε όπως πάντα ανυπόφορη, αλλά το γεγονός πως η αλλαγή ταχύτητας και το επαναλαμβανόμενο «σταμάτα ξεκίνα» γίνονταν με τόσο μεγάλη ευκολία ενώ τα αγαπημένα μου κομμάτια έπαιζαν από το USB stick που είχα «γεμίσει» το προηγούμενο βράδυ, έκαναν την άλλοτε αφόρητη διαδρομή προς στο γραφείο να θυμίζει κάποιο κεφάτο ξεκίνημα εκδρομής! Τα καλά νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Μαζί με εμένα, την άνεση του Mazda 2 απολαμβάνει πλέον και η παρέα μου, αφού το ευρύχωρο «σαλόνι» του έγινε η αφορμή να καθιερωθεί στο after work spot, που μας επιτρέπει να «δραπετεύουμε» κάθε απόγευμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, για όπου εμείς αποφασίζουμε!

Plus: Δεν γίνεται να μην αναφέρω πως η SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS τεχνολογία του, με την εξαιρετική απόδοση και τις ανεπανάληπτες επιδόσεις, «συμφωνεί» απόλυτα με τη φιλοσοφία μου για έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Ναι, με το Mazda 2 η δυνατή σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος περνάει ανεπιφύλακτα σε ένα πολύ πιο high level!

mazda 2

Jinba Ittai σημαίνει «είμαστε ένα»

Σύμφωνα με ένα παλιό ιαπωνικό τελετουργικό πίσω στα βάθη του 12ου αιώνα, «για να μπορέσει ένας αναβάτης να βρει το στόχο του καλπάζοντας, πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το άλογό του», κάτι το οποίο διαπίστωσα πως ισχύει και με το αυτοκίνητό μου. Έπειτα από αδιάκοπη έρευνα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, οι δεξιοτέχνες μηχανικοί και σχεδιαστές της Mazda δημιούργησαν ένα όχημα το οποίο, όχι μόνο μου επιτρέπει να έχω πάντα τον έλεγχο, αλλά να είμαι και σε απόλυτη «επικοινωνία» μαζί του. Μέσω του τιμονιού, των πεταλιών, του ευέλικτου λεβιέ ταχυτήτων, εγώ του δίνω εντολές και εκείνο με πληροφορεί για τα πάντα, ακόμη και για τη στιγμή που πρέπει να κατεβάσω ή να ανεβάσω ταχύτητα. Έτσι, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανείς στη θέση του συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα να μου κάνει παρέα στη διαδρομή, εγώ δεν αισθάνομαι ποτέ μόνη!

mazda 3

Όταν η αξιοπιστία ισούται με ξεγνοιασιά

Αυτό το ενστικτώδες «δέσιμο» που προκύπτει με το αυτοκίνητο, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο στην ασφάλεια που παρέχει, την οποία τέσταρα χωρίς να το θέλω όταν ένα διπλανό όχημα ήρθε απειλητικά προς το μέρος μου. Το σύστημα ασφαλείας iActivsense που προβλέπει κάθε πιθανό κίνδυνο ανέλαβε δράση και εγώ με έναν επιδέξιο ελιγμό κατάφερα να αποφύγω την επικείμενη πρόσκρουση! Η μέρα βέβαια που ήμουν πλέον σίγουρη πως είχα κάνει την καλύτερη επιλογή, ήταν ένα απόγευμα που έπιασε ψιλόβροχο ενώ βρισκόμουν εν κινήσει, μία καιρική συνθήκη που κάποτε θα έκανε τα χέρια μου να τρέμουν στο τιμόνι και όχι άδικα. Πάνω που ένιωσα το αμάξι να παρεκκλίνει σε μία στροφή, την ίδια στιγμή χάρη στην τεχνολογία G-VECTORING CONTROL το όχημα πραγματοποίησε ένα ελαφρύ στιγμιαίο φρενάρισμα και επανήλθε στην ιδανική γραμμή. Πλέον, βρέξει, χιονίσει εγώ δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τίποτα άσε που οι αισθητήρες και οι κάμερες έλυσαν μία για πάντα το αγχωτικό και χρονοβόρο ζήτημα του παρκαρίσματος!

mazda 4

Κλείνοντας, αυτό που ουσιαστικά προσπαθεί να «πει» το παραπάνω κείμενο και να σου επισημάνω, είναι πως η επιλογή του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει η επένδυση που όχι μόνο θα σου αλλάξει τη ζωή, αλλά θα την κάνει άμεσα πολύ πιο εύκολη και απολαυστική! Είναι σημαντικό το όχημα το οποίο θα σε συνοδεύει με ασφάλεια σε κάθε της στιγμή, από την πιο καθημερινή όπως τα πρωινά που ξεκινάς νυσταγμένη για το γραφείο, μέχρι την πιο απρόβλεπτη όπως μία μονοήμερη παραλιακή απόδραση που αποφάσισες τελευταία στιγμή με την παρέα σου, να μπορεί να σε «καταλαβαίνει». Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Mazda 2 είναι ο ιδανικός συνοδοιπόρος που μαζί του θα ατενίζεις την καθημερινότητα και την ίδια τη ζωή πολύ πιο ανέμελη!