«Friends»: Σαν σήμερα, 25 χρόνια πριν, έκανε πρεμιέρα το μεγαλύτερο τηλεοπτικό φαινόμενο

Γωγώ Φούντα
«Friends»: Σαν σήμερα, 25 χρόνια πριν, έκανε πρεμιέρα το μεγαλύτερο τηλεοπτικό φαινόμενο

Eμείς διαλέξαμε τις 10 αγαπημένες στιγμές-ok δεν είναι ΜΟΝΟ 10- και σου τις παρουσιάζουμε

Σαν σήμερα 25 χρόνια πριν, το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC έμελλε να αλλάξει για πάντα τον όρο του sitcom, της παρέας, της ατάκας, χωρίς ωστόσο κανένας από τους συμμετέχοντες να είναι σε θέση να διανοηθεί την επιτυχία και τη διαχρονικότητα του εγχειρήματός με το οποίο καταπιάνονταν. Ναι, 22 Σεπτεμβρίου του 1994 προβαλλόταν στις ΗΠΑ το πρώτο επεισόδιο των «Friends», κι εμείς όλοι οι ορκισμένοι φανς της λατρεμένης 6άδας, νιώθουμε-εκτός από συγκίνηση- και πολύ γέροι.

Η σειρά που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ και έβαλε στην καθημερινότητά μας 6 αρκετά περίεργους τύπους, με περίεργες ιστορίες και μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλο, φιλοξένησε αμέτρητους αστέρες του Hollywood σε ρόλους guest ενώ το τελευταίο της επεισόδιο που προβλήθηκε τον Μάιο του 2004 (να ακόμα κυλούν δάκρυα) παρακολούθησαν… 52.200.000 τηλεθεατές μόνο στις ΗΠΑ (WOW)!!!

Και μιας και το μόνο εύκολο, είναι να σκεφτείς ατάκες και σκηνικά από τις 10 υπέροχες σεζόν της σειράς, εμείς συγκεντρώσαμε τις 10 +1 πιο αγαπημένες μας στιγμές, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει ούτε ένα επεισόδιο «Friends», σου απαγορεύω να συνεχίσεις να διαβάζεις:

Ross Geller κλασικός αγχώδης και ψυχαναγκαστικός τύπος, κάθε φορά που βγαίνει ραντεβού, θεωρεί ότι θα ακολουθήσει ο γάμος (έχει άλλωστε και μία παράδοση σε αυτό). Αυτή τη φορά, προκειμένου να εντυπωσιάσει έκανε λεύκανση δοντιών με... υπέρ το δέον λαμπερά αποτελέσματα. Αριστουργηματικές οι στιγμές στο σπίτι της κοπέλας!



O γοής Joey Tribbiani με ιταλική καταγωγή και σπουδές στην υποκριτική (;), έχει δύο πάθη: Τις γυναίκες και το φαγητό. Και μπορεί για τις γυναίκες, από ένα σημείο και μετά να αποδέχεται την ήττα του, στο θέμα του φαγητού είναι αμείλικτος και διεκδικεί μέχρι τέλους αυτό που του ανήκει.






O περιβόητος καναπές του Ross, η μάχη για να μεταφερθεί στο διαμέρισμα το... PIVOT και η αγανάκτηση του Chandler. Ακόμα και τώρα, πονάνε οι-καλογυμνασμένοι μας- κοιλιακοί από τα γέλια.






Η στιγμή που η Rachel και η Phoebe ανακαλύπτουν την -ακόμα- κρυφή σχέση των Monica και Chandler και καταστρώνουν σχέδιο προκειμένου να τους παγιδεύσουν και να τους κάνουν να παραδεχτούν τα πάντα: Τhey don't know that we know, they know we know!!!






Όταν δόθηκε η μάχη για το ποιος θα κρατήσει το μεγάλο διαμέρισμα μέσα από ένα παιχνίδι που ετοίμασε ο Ross.






Όταν η Rachel εμφανίστηκε μπροστά στους γονείς του Joshua με το κομπινεζόν και προσπάθησε να τους πείσει ότι είναι ένα νέο στυλ φορέματος.






Όταν η Phobe μας σύστησε για πρώτη φορά τη Smelly Cat!






Η Rachel που προσπαθεί να καπνίσει προκειμένου να μη χάνει την ψιλή-και γεμάτη ουσία- κουβεντούλα, στο καπνιστήριο του γραφείου.






Όταν ο Chandler φιλάει κατά λάθος τη Monica και αναγκάζεται να φιλήσει στο στόμα και όλες τις υπόλοιπες κοπέλες.






O γάμος της Rachel και του Ross στο Las Vegas.






Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στην εμφάνιση του Brad Pitt στο Thanksgiving. Απολαύστε!