Πέντε συμβουλές με έμπνευση από την ΗΘΕ 2019 για να έχεις θετική ενέργεια #kathemera!

Πέντε συμβουλές με έμπνευση από την ΗΘΕ 2019 για να έχεις θετική ενέργεια #kathemera!

Το λένε οι ειδικοί και θα το γράψουμε κι εμείς: Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια. Για την ακρίβεια, όσοι αντιμετωπίζουν τη ζωή με έναν περισσότερο θετικό τρόπο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν -και να ξεπεράσουν- τα 85 έτη ζωής, σε αντίθεση με εκείνους που συνεχώς μεμψιμοιρούν και τα «βάφουν μαύρα» με την πρώτη αναποδιά.

Οι άνθρωποι που σκέπτονται περισσότερο αισιόδοξα και έχουν θετική ενέργεια είναι, επίσης, πιο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους, έχουν καλύτερες επιδόσεις σε πολλούς τομείς, βρίσκουν πιο εύκολα εργασία, δέχονται λιγότερα παράπονα από τους εργοδότες τους, είναι πιο ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους και μεταξύ άλλων, έχουν λιγότερο στρες!

Με τον Σεπτέμβρη να αποτελεί, λοιπόν, τον ιδανικό μήνα για νέα ξεκινήματα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείς την περίοδο που διανύουμε, από το να προσπαθήσεις να βάλεις περισσότερη θετική ενέργεια στη ζωή σου και να ζεις #kathemera δυνατές εμπειρίες! Μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένη με τη σχέση, την εργασία, τις φιλίες και την καθημερινότητά σου γενικότερα. Ωστόσο, η ζωή δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι όμορφη και εσύ, δεν χρειάζεται να περιμένεις το «κατάλληλο timing» για να αρχίσεις να ζεις όπως εσύ θέλεις, για να ξυπνάς και να κοιμάσαι με θετική ενέργεια, κάθε μέρα.

Λίγες ημέρες αφότου βρεθήκαμε και διασκεδάσαμε, λοιπόν, μαζί με περισσότερους από 80.000 νέους στο Τείχος των Εθνών στο ΟΑΚΑ, στη μεγαλύτερη και πιο θετική μουσική γιορτή στην Ελλάδα, την Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2019 που μας παρουσίασε το Playmotion by Amita Motion, αποφασίσαμε πως θέλαμε να διατηρήσουμε τη θετική αυτή ενέργεια και για αυτόν τον λόγο, καταγράψαμε όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους καθεμιά από εμάς μπορεί να γίνει αυτή τη σεζόν η πλέον αισιόδοξη και θετική εκδοχή του εαυτού της.

amita mesa 1

#1 Άρχισε να ζεις στο τώρα

Γιατί να ταλαιπωρείς το μυαλό σου σκεπτόμενη το αύριο όταν δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή; Όλα είναι τώρα, τα πάντα «παίζονται» αυτή τη στιγμή και αυτήν ακριβώς τη στιγμή, είσαι καλά και μπορείς να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε. Κάθε φορά, λοιπόν, που το μυαλό σου αρχίζει να «τρέχει» στις αυριανές υποχρεώσεις και αγχώνεσαι διερωτώμενη πώς θα είναι η ζωή σου σε πέντε ή δέκα χρόνια από σήμερα, κάνε pause και επανέλαβε τα εξής: «Είμαι εδώ και είμαι καλά. Αυτή τη στιγμή τίποτε δεν μπορεί να με βλάψει». Και κάπως έτσι, επανάληψη με την επανάληψη, θα ανακαλύψεις σιγά σιγά την ομορφιά του να ζεις στο τώρα και τη θετική ενέργεια που αυτή η τακτική μπορεί να σου προσφέρει, κάθε μέρα. Αν δυσκολεύεσαι, στρέψου σε μερικά tutorial διαλογισμού αρχαρίων στο YouTube. Στη δικές μας περιπτώσεις, αποδείχθηκαν πολύτιμα.

#2 Περιόρισε τις επαφές με τους «τοξικούς» ανθρώπους

Αν θέλεις να καταφέρεις να έχεις θετική ενέργεια κάθε μέρα, τότε καλό είναι να συναναστρέφεσαι λιγότερο με άτομα που σου μεταδίδουν αρνητικά vibes. Οι πεσιμιστικές απόψεις, τα λόγια και οι πράξεις τους επηρεάζουν, δίχως να το αντιλαμβάνεσαι, την ψυχολογία σου. Προτίμησε, λοιπόν, να μοιράζεσαι τον ελεύθερό σου χρόνο με άτομα τα οποία βλέπουν το καλό όταν όλοι γύρω τους τα «βάφουν» μαύρα. Το θετικό τους mindset και τα θετικά τους vibes, θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μία περισσότερο αισιόδοξη στάση ζωής.

#3 Αξιοποίησε με «έξυπνο» και θετικό τρόπο το Διαδίκτυο

Κακά τα ψέματα. Είμαστε τέκνα του Διαδικτύου και των social media. Όσο και αν ακούμε ή διαβάζουμε, λοιπόν, για το πόσο σημαντικό είναι να περιορίσουμε τη χρήση τους, η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ψηφιακή «αποτοξίνωση» και τα καλά νέα είναι πως… δεν χρειάζεται. Διότι το Ίντερνετ μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε, αρκεί να το χρησιμοποιούμε με «έξυπνο» τρόπο. Πες απλώς «όχι» στο μίσος και την αρνητικότητα και άρχισε να «ακολουθείς» άτομα και ιστοσελίδες που σε εμπνέουν και σε παρακινούν να αφήσεις πίσω σου τις παλιές, κακές συνήθειες. Μπορεί να είναι ένας influencer, ένας καλλιτέχνης ή -όπως στη δική μας περίπτωση- το Playmotion, η νέα θετική και μουσική πλατφόρμα από την Amita Motion που προσφέρει #kathemera μουσική, εκπλήξεις και εμπειρίες σε κάθε νέο.

Διότι μπορεί η Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2019 να τελείωσε όμως, οι εκπλήξεις στο Playmotion συνεχίζονται και μοιράζουν θετικά vibes. Αρκεί να αναφέρω πως σύντομα ξεκινά νέος διαγωνισμός «Under The Cap» και αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν και άλλοι τυχεροί κωδικοί κάτω από τα καπάκια της Amita Motion που θα χαρίζουν #kathemera μουσικά δώρα. Μάθε ακόμη πως στη σκηνή της Ημέρας Θετικής Ενέργειας 2019 παρουσιάστηκε η νέα συλλεκτική συσκευασία της Amita Motion που φιλοξενεί την Ελένη Φουρέιρα και η οποία σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη, προσφέροντας ακόμα περισσότερη θετική ενέργεια! Διότι πάνω στη συσκευασία θα υπάρχει ειδικά σχεδιασμένο QR code, μέσω του οποίου θα μπορέσεις να ακούσεις αποκλειστικά το νέο τραγούδι που ετοιμάζει η Ελένη! Θετική ενέργεια, στο φουλ!

amita mesa 2

#4 Άλλαξε τον τρόπο που μιλάς για τα προβλήματά σου

Απλή αλλά βασική συμβουλή που θα σε βοηθήσει. Αντί να μιλάς με αρνητικό τρόπο για ένα πρόβλημα, άρχισε να αναφέρεσαι σε αυτό με περισσότερο θετική διάθεση. Για παράδειγμα, αντί να πεις σε μία φίλη: «Είμαι άρρωστη, αισθάνομαι χάλια, δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω αυτή την εβδομάδα…», δοκίμασε να αναφέρεις τα εξής: «Κρύωσα λίγο αλλά φροντίζω καλά τον εαυτό μου και αισθάνομαι καλύτερα μέρα με τη μέρα». Με λίγα λόγια, πίστεψέ το, πες το και δες το να συμβαίνει.

#5 Χόρεψε, τραγούδα, χαμογέλα (όσο πιο συχνά μπορείς)

Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις περισσότερη θετική ενέργεια και να αρχίσεις να γίνεσαι πιο αισιόδοξη μέρα με τη μέρα, είναι το να γελάς, να τραγουδάς και να χορεύεις περισσότερο. Τα θετικά vibes που συγκεντρώσαμε διασκεδάζοντας στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2019 με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τις ΜΕΛISSES, την Ελένη Φουρέιρα, τον Fy, τον Light, τον Snik και τους Special Guests της Amita Motion Marcus & Martinus, μας συνοδεύουν ακόμη. Το ίδιο και η μουσική των Βαγγέλη Κακουριώτη, Αναστάσιου Ράμμου, Έλενας Τσαγκρινού, ΥΠΟ, Αlcatrash, D3LTA, Jimko, Josephine, Lil Barty, Mad clip, Mike, Natasha Kay, Oge, The Players, Vemilly και φυσικά, το warm up του Dj Pitsi!

Δες το βίντεο από την Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2019 και κάνε τώρα το αισιόδοξο ξεκίνημά σου!