Student life: Όλα όσα περιέχει το backpack της καλής φοιτήτριας

Student life: Όλα όσα περιέχει το backpack της καλής φοιτήτριας

Όσο αβάσταχτο κι αν είναι να το πιστέψουμε, το καλοκαίρι πέρασε και φέτος ανεπιστρεπτί, αφήνοντας ένα λεπτό σημάδι γύρω από τον λαιμό μας, κόκκους άμμου στην τσάντα μας και αμέτρητες αναμνήσεις στο κινητό και το μυαλό μας. Ναι φίλη μου, αρνιόσουν πεισματικά να αντικρύσεις την πραγματικότητα κατάματα, μέχρι που μπαίνοντας ανυποψίαστη στην ιστοσελίδα της σχολής σου, βρήκες αναρτημένο το πρόγραμμα της επερχόμενης εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Δεν υπήρχε καμία πρόφαση να σε γλιτώσει, έπρεπε να το πάρεις απόφαση πως το νέο εξάμηνο -και κατ’ επέκταση η νέα φοιτητική χρονιά- είναι πλέον προ των πυλών και σε προσκαλεί να την ακολουθήσεις.

Για τους περισσότερους φοιτητές, τα πρώτα δύο εξάμηνα λειτουργούν κατά βάση πιλοτικά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως λάθη, απροσεξίες, αμέλειες που θα σε πάνε άθελά σου ένα «τσακ» πιο πίσω, συμβαίνουν λίγο πολύ σε όλους, ακόμη και στους καλύτερους φοιτητές. Όλα αυτά τα «στραβοπατήματα» είναι που δεν πρέπει να ξεχνάς, ακριβώς για να μην χρειαστεί να τα επαναλάβεις. Κι αν ένα πράγμα μου έμαθαν τα δικά μου φοιτητικά σφάλματα, είναι πως το backpack το σωστό, το οργανωμένο, είναι μισή αρχοντιά! Με άλλα λόγια, δεν γίνεται να πας άοπλη στον πόλεμο, πρέπει να διαθέτεις όλα αυτά τα αναγκαία «πολεμοφόδια» που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και… ζωντανή από την ακαδημαϊκή μάχη! Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω καταγράψει μία πλήρως ενημερωμένη λίστα με όλα εκείνα που πρέπει να έχεις μαζί σου μπαίνοντας στην αίθουσα και μπορείς να τα αναζητήσεις σήμερα κιόλας στους διαδρόμους ή το ψηφιακό κατάστημα των Public.

public mesa 1

Εν αρχή ην το… backpack

To backpack φίλη μου, είναι το «ευαγγέλιο» του φοιτητή. Ακόμη κι αν είσαι από τα κορίτσια που προτιμούν τις τσάντες ώμου ή καρπού, ήρθε ο καιρός να ενστερνιστείς και εσύ το απόλυτο αυτό student trend. Γιατί όσα χωράει το backpack ενός φοιτητή, δεν τα χωράει ο κόσμος όλος. Βιβλία, σημειώσεις, ακουστικά, στυλό, ο eco θερμός με τον ζεστό καφέ που ετοίμασες από το σπίτι και τα θρεπτικά σνακ σου, δεν πρόκειται να χωρέσουν ποτέ στη -ναι μεν στυλάτη αλλά- μικρή τσάντα που επιλέγεις για τις βόλτες σου. Ειλικρινά, με μία τεράστια γκάμα που ξεπερνάει τα 1.000 σχέδια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις στα Public το πρακτικό αλλά μοδάτο σακίδιο που θα σε συντροφεύει στον δρόμο σου από το σπίτι στη σχολή, από τη σχολή στον καφέ με τους συμφοιτητές και από εκεί πάλι πίσω στο σπίτι.

public mesa 2

Κασετίνα όπως παλιά

Ένα χρωματιστό «βαρελάκι», μία οβάλ θήκη με την αγαπημένη σου παιδική ηρωίδα (μένουμε πάντα παιδιά γαρ) είναι η «πολυτέλεια» που θα σου επιτρέπει να διατηρείς σε οργάνωση τη γραφική ύλη που θα κουβαλάς μαζί σου πέρα δώθε καθημερινά. Για να μην βρεθεί, λοιπόν, το eyeliner παρέα με τα υπογραμμιστικά και τα lipstick σoυ με τα στυλό, η κασετίνα είναι η αναγκαία προσθήκη που θα «σώσει» το ύφασμα του backpack σου από κάποια πιθανή και… καταστροφική διαρροή μελανιού.

Extra tip: Μην διστάσεις να φισκάρεις την κασετίνα σου με στυλό, markers, μολύβια και ό, τι άλλο κρίνεις εσύ απαραίτητο. Είναι «νόμος» άλλωστε, πάντα σε κάθε αίθουσα υπάρχει ο ξεχασιάρης συμφοιτητής που ήρθε πάλι με άδεια χέρια.

Το legit παραδοσιακό μπλοκ

Υποθέτω πως υπάρχουν κι άλλοι εκτός από εμένα, οι οποίοι στο πρώτο εξάμηνο της σχολής, παρασυρμένοι έπειτα από τόσα χρόνια σχολείου αποφάσισαν να αγοράσουν ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Μεγάλο λάθος, το ομολογώ. Έβλεπα τους μεγαλύτερους να έρχονται στο μάθημα μόνο με ένα μπλοκ και ένα στυλό ανά χείρας και τους θεωρούσα απλά «αιώνιους» που αδιαφορούν. Έλα όμως, που τελικά το κλασικό, πατροπαράδοτο μπλοκ με τα ριγέ A4 φύλλα, καθιερώθηκε ως ο απόλυτος «σύμμαχός» μου μέχρι τη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου να «ορκιστώ». Έχοντας αυτό μαζί μου, μπορούσα να κρατάω ακριβέστατες και καθαρογραμμένες σημειώσεις με αριστουργηματικά ευδιάκριτα σχεδιαγράμματα, έπειτα να κόβω το φύλλο από τη ράχη και να τα αρχειοθετώ ανά μάθημα, εξάμηνο, χρονιά σε χαρτοθήκες που είχα στο σπίτι μου. Η συγκεκριμένη πρακτική, πέραν του ότι ήταν εξαιρετικά βολική για εμένα καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής μου, αποδείχθηκε εξίσου βολική όσες φορές κάποιος συμφοιτητής μου ζητούσε σημειώσεις.

public mesa 3

Put your headphones on!

Που πάει να πει πως: Τα ακουστικά δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ, αλλά προέκταση του εαυτού μας. Θα το διαπιστώσεις, αρκεί να τα ενσωματώσεις στην καθημερινότητα και τα αυτιά σου για μία μόνο εβδομάδα. Αν αναρωτιέσαι πού θα σου χρησιμέψουν, θυμήσου απλά όλες εκείνες τις φορές που αμήχανη στεκόσουν και περίμενες έξω από την αίθουσα να αρχίσει το μάθημα επιλογής που από όλη σου την παρέα είχες επιλέξει μόνο εσύ ή τις φορές που κατευθυνόμενη από και προς στη σχολή με το λεωφορείο δεν είχες τίποτα αξιόλογο να κάνεις για να «σκοτώσεις» τον χρόνο σου. Επιπλέον, σε περιόδους εξεταστικής τα ακουστικά είναι το λιγότερο «σωτήρια», καθώς φορώντας τα (με ή χωρίς μουσική) μπορείς να απομονώσεις όλους τους αγχωτικούς διαλόγους που διεξάγονται στον χώρο του κυλικείου από πανικόβλητους συμφοιτητές και να επικεντρωθείς στις σημειώσεις σου λίγο πριν μπεις να δώσεις το μάθημα. Ασύρματα, ενσύρματα, με σχέδιο ή χωρίς, «ψείρες» ή «άθλησης», headset ή όχι, στα Public θα βρεις επιβεβαιωμένα το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου!

public mesa 4

Το usb stick που χωράει τα πάντα

Ναι, μπορεί να μην έχεις την πρόθεση να πραγματοποιήσεις κάποια ψηφιακή μεταφορά, δεν ξέρεις όμως ποτέ πού και πώς μπορεί να σου φανεί χρήσιμο ένα usb stick! Εσύ καλού κακού, έχε πάντα ένα με χωρητικότητα τουλάχιστον 32GB στην μπροστινή θήκη του backpack σου. Η ζωή του φοιτητή φίλη μου είναι απρόβλεπτη, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει! Γιατί να μην είσαι προετοιμασμένη για όλα;

Last but not least

Πριν αρχίσεις να συμπληρώνεις τα απαραίτητα «τικ» στην παραπάνω λίστα, σιγουρέψου προηγουμένως πως είσαι καλυμμένη από το αναγκαίο φοιτητικό τρίπτυχο «Γραφείο-Βιβλιοθήκη-Καρέκλα», το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς παίζει εξίσου καθοριστικό ρόλο με το back pack στις επιδόσεις σου. Σκέψου απλά εν μέσω εξεταστικής πόσο χρόνο περνάς καθισμένη στο γραφείο σου και πόσο σημαντική είναι μία βιβλιοθήκη για να ξεκινήσεις μία λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Επιπλέον, αν το μηχανογραφικό σου σε έστειλε μακριά από το πατρικό σου, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία για να επιπλώσεις το «παλατάκι» σου! Το πλήρες φοιτητικό set των Public με γραφείο, καρέκλα, κρεβάτι, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία και έναν βολικό τριθέσιο καναπέ (που γίνεται κρεβάτι για τα Σουκού που θα φιλοξενείς τις φίλες σου) είναι η επίπλωση που σου εγγυάται πως θα περάσεις μία άνετη φοιτητική ζωή, like a queen κυριολεκτικά!

public mesa 5

Κλείνοντας, αν με αφορμή την ερχόμενη εξεταστική δεν έχεις προλάβει να σηκώσεις το βλέμμα σου από το διάβασμα και η εξόρμηση σε κάποιο κατάστημα των Public σου φαίνεται ακατόρθωτη, να ξέρεις πως μπορείς πάντα να πραγματοποιήσεις online τις αγορές σου από το ψηφιακό τους κατάστημα. Το καλύτερο όμως δεν στο έχω πει ακόμα! Αν προλάβεις και πραγματοποιήσεις την παραγγελία σου έως τις 24.00 (Δευτέρα έως Πέμπτη), θα λάβεις τα προϊόντα την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή μόλις λίγες ώρες αφού θα τα έχεις παραγγείλει! Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν θα χάσεις δευτερόλεπτό από τη μελέτη σου, αλλά συγχρόνως θα έχεις προετοιμαστεί επαρκώς για να κάνεις δυναμική είσοδο στο νέο εξάμηνο!