Νύχτες Πρεμιέρας: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης ξεκίνησε και δεν πρέπει να τη χάσεις!

Νύχτες Πρεμιέρας: Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης ξεκίνησε και δεν πρέπει να τη χάσεις!

Έχουν περάσει 25 χρόνια από την πρώτη φορά που οι Νύχτες Πρεμιέρας συστήθηκαν στο αθηναϊκό κοινό και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο αυτή την εποχή, οι νύχτες μας γεμίζουν σινεμά.

Αν είσαι σινεφίλ, όπως εμείς, πιθανότατα περίμενες με ανυπομονησία την έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Και πώς, άλλωστε, να μην ανυπομονείς να δεις τις εξαιρετικές ταινίες, τα μοναδικά αφιερώματα, τα μουσικά φιλμ, τα ντοκιμαντέρ αλλά και να βρεθείς στις συναυλίες και τα πάρτι που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του πιο δημοφιλούς κινηματογραφικού θεσμού της χώρας μας;

Στην περίπτωση που δεν θέλεις να χάσεις τίποτε από τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας φρόντισε να βρίσκεσαι στην Αθήνα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Διότι το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι «πλούσιο»!

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία «γεύση» από τις Νύχτες Πρεμιέρας στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Παλλάς, στις 18 Σεπτεμβρίου. Και μεταξύ άλλων, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πρώτες την ταινία «Παράσιτα» (Parasite), το αριστούργημα του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-Χο. Η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, προβλήθηκε στο Παλλάς για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ η πρώτη τηλεοπτική της προβολή θα γίνει αποκλειστικά στην COSMOTE TV -η οποία στηρίζει, άλλωστε, για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ως Μεγάλος Χορηγός!

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στο Παλλάς, είχαμε επίσης τη χαρά να ακούσουμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, να ανακοινώνει -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τη θέσπιση του τιμητικού βραβείου «Γιώργος Τζιώτζιος», που θα φέρει το όνομα του ιδρυτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -και φέτος θα απονεμηθεί στους πολυβραβευμένους σκηνοθέτες Κώστα Γαβρά και Γέρζι Σκολιμόφσκι!

Όσα είδαμε και όσα δεν πρέπει να χάσεις

Για εμάς, σε κάθε περίπτωση, τα «Παράσιτα» είναι «must» και αν λατρεύεις και εσύ το σασπένς και το μαύρο χιούμορ, τότε θα συμφωνήσεις μαζί μας. Αυτό το οικογενειακό δράμα θα σε βάλει σε σκέψεις και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου με τις συνεχείς του ανατροπές και φυσικά, το εξαιρετικό σενάριο και τη σκηνοθεσία του.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι «πλούσιο», ενώ περιλαμβάνει και πολυσυζητημένες κινηματογραφικές πρεμιέρες, όπως την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» (Adults in the Room) που θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστών, σε πανελλήνια πρεμιέρα, στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Δες, λοιπόν, το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ και οργανώσου!

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της πόλης περιμένει να τη ζήσεις, εντός αλλά και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών. Διότι εκτός από προβολές, το φετινό, επετειακό φεστιβάλ περιλαμβάνει χορό και διασκέδαση σε πολλά αγαπημένη μέρη της πόλης, από το «Ρομάντσο» στο «Boiler» και από το «Frau» στο «Latraac» και το «Six D.O.G.S.» για το μεγάλο φινάλε. Εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί!

Το σίγουρο είναι πως οι σινεφίλ βραδιές σου θα συνεχιστούν και μετά το φεστιβάλ, από το σπίτι σου ή οπουδήποτε βρίσκεσαι χάρη στο COSMOTE CINEMA και το COSMOTE TV GO. Μείνε συντονισμένη, λοιπόν και ετοίμασε ASAP το δικό σου σινεφίλ πρόγραμμα!

nyxtews premieras mesa